Skocz do zawartości
darek505

Czy Mój Procesor Kupiony Na Alegro Jest Dobry?

Rekomendowane odpowiedzi

MAM PYTANIE BO NIE BARDZO WIEM GDZIE SIE TO SPRAWDZA MAM PROCESOR I SPISAŁEM NUMER SERYJNY A WIEC L3490499 I JESZCZE JEDEN BYŁ M499K787 PROCESOR TO P4 3.2 PRESCOT BYŁBYM WDZIECZNY GDYBYSCIE NAPISALI KILKA SŁÓW CZY TEN PROCESOR POCHODZI Z DOBREGO ZRÓDŁA CZY NIE I TAKIE TAM Z GORY DZIEKUJE POZDRAWIAM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MAM PYTANIE BO NIE BARDZO WIEM GDZIE SIE TO SPRAWDZA MAM PROCESOR I SPISAŁEM NUMER SERYJNY A WIEC L3490499 I JESZCZE JEDEN BYŁ M499K787 PROCESOR TO P4 3.2 PRESCOT BYŁBYM WDZIECZNY GDYBYSCIE NAPISALI KILKA SŁÓW CZY TEN PROCESOR POCHODZI Z DOBREGO ZRÓDŁA CZY NIE I TAKIE TAM Z GORY DZIEKUJE POZDRAWIAM

1527013[/snapback]

Pierwsza rzecz - wyłącz Caps Locka :angry:

Po drugie - ten numer pierwszy co napisałeś mówi, że procek był wyprodukowany w 49 tygodniu 2003 roku. Ten drugi numer - nic wg mojej wiedzy nie daje.

Po trzecie - podaj oznaczenie zaczynające się od SL... - ono powie jaki ma Twój procesor stepping. Jak jest np. SL7PN (jak u mnie) - to lepiej nie mogłeś trafić :wink:

http://processorfinder.intel.com/scripts/default.asp - tu sprawdzisz sobie sam co Ci się trafiło...

Po czwarte - czy z dobrego źródła? Hmm - ogólnie te P4 z Allegro po 500-600zł to gwarancję mają wirtualną. Pocieszające jest jednak, że jak nie będziesz przeginać z podkręcaniem, a w zasadzie z napięciem i temperaturą - szansa na popsucie procka jest minimalna...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi