miqs Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 Witam! Mam problem z dyskiem twardym (WD Caviar WD800 7200 obr/min 80 GB ATA 100). Dysk ma ponad rok (zakupiony w lutym 2004) i ostatnio zaczyna coś się z nim dziać. Gdy pracuje na komputerze to on w pewnej chwili wyłącza sie i zaraz się włącza, czasem 2,3 razy pod rząd. Dzieje się tak przynajmniej 2 razy dziennie. W tym czasie system się przywiesza na 3-4 sekundy. Czego to może być wina, zasilacza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczor_donald12 Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Mam ten sam dysk ... i tez mam z nim problem (długo trwa zanim bios uruchamiając komputer go wykryje). a propo twojego problemu 1. Sprawdź wtyczki zasilające 2. Sprawdź czy zawiele urzadzeń nie jest podłączonych do tej samej wiązki 3. Sprawdź zasilacz 4. Spradź napięcie przy podłączonym napędzie (powinno wynosić 5v i 12v lub niewiele się róźnić). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...