M2gik Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 Mam jeden maly problem. Pomagam w prowadzeniu kawiarenki internetowej. Na wszystkich stanowiska jest zainstalowany Win Xp Sp1. Chciałbym usunąc dostep do panelu sterowania aby tylko ktos upowazniony mógł zmieniac wartosci w nim, ale nie moge zmieni upowaznien konta z Konta administratora na Konto z ograniczeniami poniewaz klienci nie mogliby instalowac własnych programow i byłby ograniczone funkcje win'a. Wiem ze w Win 98 mozna bylo usunac plik i puzniej kozystac z panelu ster. po uruchomieniu tego pliku z dyskietki lecz w xp nie ma takiego pliku. Prosze o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer NoControlPanel =1 typ.dword Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 Ewentualnie mozesz sie pobawic w konsoli zarzadzania systemem i pododawac reguly dla grup / userow. To tez dziala ale jest bardziej meczace i pracochlonne. A tak to stworz sobie plik .reg z tym co kolega podal wyzej, uruchom na kazdym PC i juz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M2gik Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 (edytowane) Gdy zrobię rejest z : HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer NoControlPanel =1 typ.dword to wystarczy ze bede oryginalnym podmienial z tym gdy bede chcial skorzystac z panelu czy tak ? Edytowane 3 Lipca 2005 przez M2gik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 Blokadę wyłączasz wpisując 0. To samo można zrobić tym programem(program ma funkcję blokady włączenia hasłem). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 Moze zrobo sobie dwa pliki reg blokuj i odblokuj. Odpalasz blokowanie jak chcesz wylaczyc panel i odblokuj jak cos potrzebujesz. Wg. mnie nawet praktyczne ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M2gik Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 Wielkie Dzięki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...