Skocz do zawartości
kubil

Radiator Na Kartę Graficzną

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pewien problem odnośnie chłodzenia karty graficznej. Mam zamiar przymocować radiator (zalman ZM-NB47J) do Geforca II MX (bez żadnego podkręcania), ale nie jestem pewien, czy po przymocowaniu wspomnianego radiatora karta wytrzyma obciążenie... (mam na mysli zarównó wagę, jak i temperaturę) Proszę o pomoc...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wagowo to radiator ten jest leciutki ;) Mam go zamontowanego na chipsecie, nf4ultra przy podkreconym procku i temp 47st. wiec gf2 wytrzyma luzem. Zreszta widzialem karty graficzne fx5200 z radiatorkiem malutkim. Zalman ma 5x wieksza powiezchnie wiec smialo mozesz zakladac. Tylko upewnij sie czy masz 4cm miejsca w obudowie :P Bo jest dosc wysokim radiatorem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanko: Czy taki niebieski zalman starczy do niekręconej 3 Ti???

1529033[/snapback]

Nie ma bata! U mnie na niepodkreconym Gainwardzie nie starczał radiator BOXowy od AMD (wymiary:6x6x4,5cm) jeśli był wentyl wyłączony., a był troszke większy od zamana, po 10 minutach pracy zaczynały sie arty!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma bata! U mnie na niepodkreconym Gainwardzie nie starczał radiator BOXowy od AMD (wymiary:6x6x4,5cm) jeśli był wentyl wyłączony., a był troszke większy od zamana, po 10 minutach pracy zaczynały sie arty!

1529081[/snapback]

Zlookaj zdjęcia z tej aukcji: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=53763463 - taki syfny radiator, karta grzeje się jak diabli, rdzeń i pamięci parzą (dobrze, że dałem minimalny nawiew z dołu, bo chyba by padła), na co to wymienić? Tylko, żeby było ciche :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie zamontowalem zalmana zm-nb47j na fx 5200. skubaniec grzeje sie jak 100 diablow. w tej chwili po 10 minutach normalnej pracy nie da sie go dotknac. chyba jednak bez dodatkowego nawiewu sie nie obedzie.

wieczorem sproboje obejzec jakis film. ciekawe jak bedzie :?

edit:

pozwole sobie dopisac wnioski do ktorych doszedlem po testach.

radiator wystarczajaco wydajny. przy wymuszonym obiegu powiatrza w budzie jest wyraznie cieply ale do zniesienia.

zajmuje sporo miejsca ale w sumie cos za cos :) bo cisza jest wspaniala B)

Edytowane przez wafer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi