akslow Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 Zauwazylem ze strasznie komp mi sie wiesza. I po przetestowaniu wszystkiego okazalo sie ze to przez bady na samsungu 200GB. Pojawily sie 4 uszkodzone sektory. Czy to podlega gwarancji ??? Dysk zakupilem okolo 3 miesiace temu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 Nawet 1 bad sector kwalifikuje dysk do wymiany wiec nie zastanawiaj sie tylko reklamuj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 Sprawdz dysk programem od Samsunga. Ja tez kilka dni temu kupilem Samsunga 200GB i tez podczas kopiowania komp sie wieszal, sprawdzilem dysk programem od Samsunga i nic nie wykryl, zapuscilem HDD Regenerator i znalazl 53 bledne sektory z czego wyleczyl 43, ale dalej komp sie wieszal... Rozwiazaniem problemu bylo zalozenie nowej tasmy do HDD, poprzednia mialem 60cm(okragla) teraz zalozylem 40cm i niema badow, HDD Regenerator przechodzi bez problemu. Chyba ten dysk lubi tasmy dobrej jakosci, nie akceptuje dlugich :) Pobierz programik HDtune: http://silentdragon.com/download/HDTune/ I sprawdz wartosc Ultra DMA CRC Error Count, musi byc zero, na poprzednim kablu po pewnym czasie ta wartosc rosla... Ale najpierw ostro pokopiuj z partycji na partycje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akslow Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 Ok okazalo sie ze kieszen tracera wprowadzala duze zaklucenia i stad te bady. Teraz nie wykrywa zadnych. Jednak niepokoi mnie jednen fakt otoz jak wylaczam kompa to z samsunga slychac lekkie tarcie podczas zatrzymywania sie talerzy chyba. Czy u was tez tak jest ??? Moze wczesniej na to nie zwracalem uwagi a ten model poprostu tak ma :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 (edytowane) Tak na koncu jak HDD sie zatrzymuje tez slysze lekkie tarcie, a na koncu jakby lekki pisk. Moglbys programem tym ktory podalem wczesniej przeleciec dysk jako benchmark ? Tylko w opcjach ustaw najwieksza dokladnisc testu, i podeslij screena. zgf1@wp.pl Please... Edytowane 4 Lipca 2005 przez zgf1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akslow Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 HDD TUNE HDTACH 3 (ten krotszy wykres jest od mojego maxtorka) A u ciebie wyglada to podobnie ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Oto moje wykresy. Na poprzednim dysku WDC800JB linie byly owiele prostsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akslow Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Jakich sterownikow uzywasz do nforca ?? Instalujesz nvidia sw czy cos takiego :D Tak dawno systemu nie instalowalem ze juz nie pamietam jak to idzie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 (edytowane) Tak uzywam SW u mnie nie sprawia zadnych problemow. Sterowniki to 4.27, system to WinXP bez SP. Dysk pracuje obecnie sam, jest ustawiony na Cable Select(w kieszeni czasem jest jeszcze jeden). Edytowane 5 Lipca 2005 przez zgf1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...