Morf Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 (edytowane) W tym temacie mam zamiar rozwijać i opisywać moje W/C. W końcu udało się wszystko złożyć w całość :lol: . Został jeszcze zasilacz i będzie ciuchutko ^^. W skład całości wchodzi: CPU - X2P rev.02 [NK12] GPU - Abadon GPU Lite rev.3 [NK12] Pompa - CoolRiver 12V 500l/h Chłodnica - Fiat 125 Chłodziwo - Woda destylowana 5:1 GLIXOL Wentylatory - Megatron 120mm [x2] Temperatury: A/C: Idle: CPU-25 GPU-xx HDD-28 Load: CPU-38 GPU-xx HDD-29 W/C Idle: CPU-22 GPU-xx HDD->33 Load: CPU-32 GPU-xx HDD->35 Abadon GPU Lite 3 [NK12] : X2P rev.02 [NK12] : CoolRiver 12V : Środek : Front : Edytowane 22 Sierpnia 2005 przez Morf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 nio fajnie fajne bloczki pompka mi sie nie podoba.. chociaz ze jest na 12V ale masz cos za duze temp na procku .. 55*C w full load to duzo cos :) i to nie mow ze jeszcze na takim jak z podpisu bo jush calkiem totalna klapa... :( aa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 masz cos za duze temp na procku .. 55*C w full load to duzo cos :) i to nie mow ze jeszcze na takim jak z podpisu bo jush calkiem totalna klapa... :( aa 1528470[/snapback] Na AC :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 Na AC :wink: 1528480[/snapback] I tu się jawi czytanie postów - lub jego brak.. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 he aa no fakt nie zauwazylem A/C buu... sorki .. ale i tak to nie zmienia faktu ze pompka mi sie nie podoba .. ;P jast za slaba moim zdaniem ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quarantino Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 może złożysz ciś ciekawego ale pompka mi się nie podoba... ja bym brał lainga c.o z allegro za 250zł lub grundfosa Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 może złożysz ciś ciekawego ale pompka mi się nie podoba... ja bym brał lainga c.o z allegro za 250zł lub grundfosa Pozdrawiam 1528812[/snapback] Taa... a ja bym zabrał takie dwie... Tylko trzeba mieć kase zeby na samą pompke wydać 250zł.. A pewnie gdyby każdy tak mogł to taka pomka była by standardem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morf Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Niedługo (wtorek/środa) zmieniam płyte główną więc zobaczymy jak zmieni się temperatura. Podobno ASUS zaniża o jakieś 10st. Pożyjemy zobaczymy. Generalnie mam zamiar złożyć to do 10.07. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamiKaze boski wiatr Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 Niedługo (wtorek/środa) zmieniam płyte główną więc zobaczymy jak zmieni się temperatura. Podobno ASUS zaniża o jakieś 10st. Pożyjemy zobaczymy. Generalnie mam zamiar złożyć to do 10.07. 1529180[/snapback] No to do dzisiaj :) I jak Ci wyszlo?? Moze jakas relacja :)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 Bezsensowny topic wogole... Jak wygląda abadon wszyscy wiedzą... tak samo jak x2p. Weź to jakoś złóż czy po prostu zadawaj konkretne pytania.. a nie chwal się co kupiłeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morf Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2005 (edytowane) Wreszcie całość złożona zapraszam do komentowania. Temperatury takie niskie bo czujnik na P4P800 SE jest jakiś "inny" :D Katra z podpisu podkręcona z 400/300@490/390 i chodzi stabilnie a procesor mam zamiar katować w tygodniu. Edytowane 21 Sierpnia 2005 przez Morf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2005 i jak widac pompka sobie niezle radzi nawet przy zanizonych tempach ;) why ona taka czarna? malowales? i to co mi sie podoba... wsio INSIDE :) :wub: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2005 (edytowane) Taka mala jest ta pompka? 8-O Na zdjeciu samej pompki wydaje sie ze ona jest wysoka strasznie :wink: Ladnie estetycznie poskladane, brak kolanek. Daj jakies zdjecie calej obudowy, jak wyglada sprawa wlotu powietrza z tych wentyli na froncie itp. Wiem ze to nie dzial modyfikacje, ale 1 pogladowa fota nie zawadzi :) Edytowane 21 Sierpnia 2005 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowal_ Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2005 why ona taka czarna? malowales? 1606078[/snapback] przyjrzyj się zbliżeniu na pompkę. Jest obklejona czarną taśmą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Wreszcie całość złożona zapraszam do komentowania. Temperatury takie niskie bo czujnik na P4P800 SE jest jakiś "inny" :D Katra z podpisu podkręcona z 400/300@490/390 i chodzi stabilnie a procesor mam zamiar katować w tygodniu. 1606064[/snapback] a ile max. stabilnie wykręciłeś na AC ? (PS. mam taki sam blok i też radka 9600pro) POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morf Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2005 (edytowane) przyjrzyj się zbliżeniu na pompkę. Jest obklejona czarną taśmą. 1606108[/snapback] Browar dla tego pana :lol: . Pompkę oblepiłem bo mi poszła ryska przy korku [troche ciekło] - za mocno dokręciłem śrubkokorek i musiałem zalepic całość poksipolem a i teraz całkiem fajnie wygląda. A zdjecie ogólnikowe (razem z pięknym homemade rhobusem (na zaostrzenie apetytu) będą jutro dzisiaj już za ciemno. A na wentyle specjalnie przerobiona jest buda - w stalowym stelarzu dziura 12x24 :D ale front bez zmian (lubie jak jest estetycznie i z gustem). a ile max. stabilnie wykręciłeś na AC ? (PS. mam taki sam blok i też radka 9600pro) POzdr. 1606108[/snapback] Na AC tyle samo poprostu wyżej w Ati Tray Tools lecą mi artefakty rzadkie ale jednak a nie chce rozwalić karty. Cieszę sie, że jeszcze nikt nie zwrócił uwagi na koszmarne zaszpachlowanie fiacika. Dobrze, że robiłem fotki przy kiepskim swietle to prawie nie widać :lol: Edytowane 21 Sierpnia 2005 przez Morf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Na AC tyle samo poprostu wyżej w Ati Tray Tools lecą mi artefakty rzadkie ale jednak a nie chce rozwalić karty. 1606199[/snapback] po pierwsze kręć ATITOOL-em (tzn. on sam kręci :lol:) lepiej wykrywa arty niż ATT mi ATITOOL wykrywa na WC takie same max. stabilne ustawienia jak na AC :( POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedzil Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2005 ja się sprawdza ta gąbka jako wygłuszenie obudowy? zauważasz jakąś różnicę po jej zamontowaniu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morf Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 (edytowane) Pod gąbką jest jeszcze korek ^^. Różnicę ciężko wyczuć ale hałas jest mniej dokuczliwy (w tej chwili pompki nie słychać nawet jak sie przyłoży do niej ucho ^^ a zasilacz hałasuje niemiłosiernie). Szukam teraz jakiegoś cichego wentylatora 80*80*25 i 80*80*15 te chiefteca buczą strasznie i tylko mielą powietrze. Dodałem zdjęcia frontu :) . Edytowane 22 Sierpnia 2005 przez Morf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Bardzo fajny ukladzik! Maly, prosty, przemyslany :) Po zamknieciu boku zapewne super cisza ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morf Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 No niestety są 2 sprawy. Po pierwsze dałem troche za dużo węża między CPU a GPU i ciężko zamknąć bok a nie chce karty graficznej połamać (da się zamknąć ale jeszcze muszę pomajstrować przy lewym boku). . Po drugie nieszczęsny zasilacz, do którego szukam cichych i tanich wentylatorów - myślę, że ZALMAN ZM-OP1 + Y.S-TECH ULTRA SILENT 80mm załatwią sprawę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 (edytowane) Fajne galki... takie surowe ale mi sie podobaja moze dzieki tej prostocie wlasnie =) jak sie pompa spisuje? P.S Na ile pusciles te wentyle? o ile pamietam byly one na allegro.. jakies super firmowie nie sa ale moze w miare ciche? Edytowane 22 Sierpnia 2005 przez Saimek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Dlaczego miałbyś połamać karte graficzną? Ja mam w sumie podobną bude i wąż spokojnie sie mieści! Bez najmniejszcego problemu! A tak ogólnie to spoko komp, fajnie wygląda ta gąbka. Ale ja sobie chyba sprawie takie maty wygłuszające z allegro, bo gąbka to troche wiecej miejsca zajmuje. Jeszcze jedna rzecz mogła by ulec poprawieniu, ale to już drobiazg. Mógłbyś przy bloku gpu dać jakies kolanko, żeby ten wąż łączący karte z pompką sie tak nie zawijał. KOlanko byś ustawił w prawo (patrząc na tą fotke http://img.photobucket.com/albums/v692/Morfiril/buda2.jpg) i byłby tylko jeden łuk. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morf Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 (edytowane) Pompka do oc średnio się nadaje ale jest za to morderczo cicha tylko da sie wyczuc ruch wirnika jak przyłożę ręke inaczej nie wiedziałbym czy pracuje. Wentyle nie wiem na ile są puszczone ustawiam rhoebus'em według potrzeb na 11.20V (tyle maks wyciąga maks) są zdecydowanie za głośne ja mam tak mniej więcej 6-8V i jest zadawalająco cicho. A co do gałek mam jedną na sprzedarz :P Chodzi o to, że poprostu wpakowałem za długi wąż i gdy montuje bok strasznie się on zgina. A co do kolanka zostanie tak jak jest ! :D Edytowane 22 Sierpnia 2005 przez Morf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Co do grafy to sie nie boj nie powinna sie zlamac :) a wentyle do zasilacza to odpusc sobie te drogie zabawki i kupic arctici 80mm :D 10 zl sztuka a sa na wypasie i starcza raczej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 z zasiłek polecam Tagana (cichy) i Topowera (cichy i stabilny <wersja P6>) POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morf Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Arctic to nie dmucha a mieli powietrze i pozatym jest za gruby do zasiłki (mam 2 wentyle z czego jeden cieńszy (15cm)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Raczysz sobie zartowac czy naprawde tak sadzisz? :D moim zdaniem jedne z najlepszych wentyli a cena to normalnie powala na kolana... =) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morf Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 (edytowane) Mówię poważnie (ARCTIC COOLING FAN PRO TC) wieje bardzo słabiutko no chyba, że zalutujemy czujnik temp. mam takie 2 w chacie. Ale przyznaje, że jest przy okazji b.cichy. A poza tym jak pisałem wen wentyl ma 25mm grubosci a ja musze miec najwyzej 15mm. --- Ok skończmy tą dyskusję o ARCTIC'u bo jaki on jest wszyscy wiemy KONIEC :-P . Edytowane 23 Sierpnia 2005 przez Morf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...