Skocz do zawartości
18krzysiek

Epox 9nda3+ Czy Msi K8n Neo2 Platinum

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam zamiar złożyć kumplowi kompa na A64 Venice 3000+ i zastanawiam się którą z tych dwóch płyt wybrać. EPOXa mam za 490, a MSI za 460zł. Czy warto dopłacić? Chyba EPOX powinien być lepszy do o/c ale koledze aż tak bardzo na tym nie zależy. Już prawie miałem brać MSI ale czytam wątek o niej i różne problemy tam ludzie mają... O EPOXie jeszcze nie zdążyłem przeczytać. Proszę Was o pomoc w wyborze...

Pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko nie MSI

jeśli sobie chcesz w przyszłości zaoszczędzić kupe problemów kup COKOLWIEK tylko nie MSI

oc jest OK, ale awaryjność... trwałość pozostawia WIELE do życzenia i nie opieram tego co mówię na tym co przeczytałem w necie, tylko na własnych doświadczeniach B)

jak wpadnie jonathan to Ci dopowie :D

9nda+ miałem przed tym co w podpisie i płytka była super, świetne OC choć pogrymasiła sobie z Hynixami oj pogrymasiła to fakt B)

Edytowane przez kucyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli nie zależy ci zbytnio na oc to na AGP i S939 jest jeszcze ASUS AV8 Deluxe. Podobno też niezła płyta ale z gorszym oc.

1527913[/snapback]

widocznie mu zależy skoro wybiera pomiędzy tymi dwoma, ale jeśli mu nie zależ to polecam... 9npa+ B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sam siedze na Epoxie po historiach z 3 sztukami MSI.

Moze same plyty sa spoko, fajnie sie na nich kreci.

Ale u mnie nie dzialaly z zasilaczami (wtedy akurat mialem truepowera 550W i Fortrona 550W) na zadnym plyta nawet nie startowala.

No i jeszcze dupny serwis MSI. Na ostatnia sztuke czekalem ponad miesiac zanim ja zwrocili.

A Epoxic??

W swoim zyciu tez pochowalem dwie plyty tej firmy (8RDA+)

Ale obecna jest spoksik. Latwiotki modzil Vdimm i smiga z BH5 na 3.3-3.4V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miałem podobny dylemat. Epox do mnie przemawiał ale że miałem już wcześniej Hynix-y (a epox niestety się z nimi gryzie) oraz dojścia do MSI więc wybrałem MSI.

Płytka spoko, pracuje rewelacyjnie, jest bardzo wydajna a OC na niej jest łatwiutkie.

Zazdroszczę Epox-owi moda na pamiątki bo w MSI trzeba ścieżki ciąć (do czego się nie posunę).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiatm

Ja polecam EPOX 9NDA3J

Mam ta plyte i jeszcze nie przylepilem tych malych radiatporkow ktore byly w pudelku a juz tak sie dobrze kreci . BIOS mam najnowszy dzis flashowalem z pod windowsa .VINICE3000+ na 300x9 na 1,35v i 322x9 na 1,55 na powietrzu . Plyta to EPOX 9NDA3J .Mialem Abita AV8 ale padaka na abicie uzyskiwalem 250x9 . Co wy o tym myslicie dobry wynik ?Dodam ze na codzien pracuje na ustawieniach 300x9 i nie mialem zadnych resetow czy zwisow . POLECAM

Pozdrowiam

link 1 300x9 http://www.diabel.kg.net.pl/download/test.JPG

link 2 322x9 http://www.diabel.kg.net.pl/download/test2.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi