Skocz do zawartości
ether

Krecenie Gf 5600

Rekomendowane odpowiedzi

no wiec mam problem z GF 5600 (GeForceFX 5600 Gainward Ultra/780) przy podkręcaniu osiągam coraz mnieszą wydajność a podkręcam wg. tego sposobu

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=73482

osiagnolem takie wyniki (335 core i 430 mem) nie krece wiecej bo coraz mniejsza wydajnosc :? jak to zmienic?

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie V-Mod, jak to się w ogóle robi i jakie są z tego korzyści? Może ktoś to jakoś szerzej i zrozumiałym językiem opisać? :) Myślę, że przydałoby się gdybyś ktoś to opisał. :)

pozdrawiam, maDcell

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spoko nawet nie wiedzialem nic o tym Vmod bo w FAQ nie bylo :-| znaczy sie bylo pod gf 4200 ti ale jakies za mocno zamotane jak mozesz to zarzuc linka jezeli jest takie cos opisane do mojej karty bo ze znalezieniem czegos takiego to ciezko

BTW: juz po pierwszej serii (5MHz x 4) karta słabiej chodzila :cry:

Edytowane przez ether

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spoko nawet nie wiedzialem nic o tym Vmod bo w FAQ nie bylo :-| znaczy sie bylo pod gf 4200 ti ale jakies za mocno zamotane  jak mozesz to zarzuc linka jezeli jest takie cos opisane do mojej karty bo ze znalezieniem czegos takiego to ciezko

BTW: juz po pierwszej serii (5MHz x 4) karta słabiej chodzila  :cry:

1528448[/snapback]

A jak sprawdzasz wydajność ? Ja podkręciłem fx 5200 z 250\500 na 315\610 i chulała jak 5600 :D Tylko musze sobie do niej załatwić jakies chlodzenie bo po 1 h zaczała sypać artefaktami. Aha: Spróbuj znaleść tego v-moda w googlach. Ale jak nie masz pojęcia o lutowaniu to lepiej sie za to nie bierz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi