qonrad789 Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 Witam. Czy może ktoś wie co to za owad: owad ? Jest on strasznie denerwujący, tzn. nie da pograć w piłkę i wogóle pochodzić na podwórku tylko celuje prosto we włosy i strasznie brzęczy :-| . Tak więc prosiłbym o nazwę i czy może u kogoś też takie owady są. Ten topic nie jest dla żartu na pewno :) . Po prostu chce wiedzieć z czym mam do czynienia. Oczywiście mile widziane wszelkie linki do jakiegos forum o tematyce nt. owadów, zdjęć, opisów itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 Na moje oko to GIEZ BYDLĘCY. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kavior_ Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 moj NOD32 wykryl trojana na tej stronce ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 eee, nie jest groźny :] ale czasami wkurza ;d :] tylko jak to się nazywało... zapomniałem :] hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 (edytowane) To jest chrabąszcz. Nie ugryzie cie, ani cie nie zje :P taki mały niegorźny robaczek :) Edytowane 3 Lipca 2005 przez BLANTMEN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 Nod wykrywa trojana na tej stronie <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 norton nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoL Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 (edytowane) Niby nic nie robi, ale wieczorem jest baaaaaardzo denerwujący... :angry: Edytowane 3 Lipca 2005 przez PiPoL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qonrad789 Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 (edytowane) ja mam free-av i też nic nie sygnalizuje. może fałszywy alarm? a tak na marginesie to akurat nie interesuje mnie hacking :) mimo to mysle ze ten owad chyba nie jest az tak straszny :) mnie też baaardzo denerwuje a chciałbym sie dowiedzieć kiedy on może zniknąć. zauważylem ze lata szczególnie przy winogronie oraz różnych krzakach. ale sądząc po jego zachowaniu to samobójca :) teraz akurat wali u mnie w okna :) Edytowane 3 Lipca 2005 przez qonrad789 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 (edytowane) ja mam free-av i też nic nie sygnalizuje. może fałszywy alarm? a tak na marginesie to akurat nie interesuje mnie hacking :) mimo to mysle ze ten owad chyba nie jest az tak straszny :) mnie też baaardzo denerwuje a chciałbym sie dowiedzieć kiedy on może zniknąć. zauważylem ze lata szczególnie przy winogronie oraz różnych krzakach. ale sądząc po jego zachowaniu to samobójca :) teraz akurat wali u mnie w okna :) 1528420[/snapback] Tez to zauwazyłem u mnie odbijał sie o sufit potem spadł ja go ten tego :mrgreen: :lol: Edytowane 3 Lipca 2005 przez Misiu15go Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 i mi nod wyskoczył ;] lubię noda ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 moj kot poluje na to :> i potem zjada [; kiedys kumple lapali je do slojika i wysadzali petardami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 moj kot poluje na to :> i potem zjada [; kiedys kumple lapali je do slojika i wysadzali petardami 1528518[/snapback] :lol: :lol: :lol: To mnie rozwaliło To coś to się chyba nazywa chrabąszcz majowy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PJ2099 Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 (edytowane) Chrabąszcz majowy. Ogólnie dla człowieka niegroźny, aktywny wieczorami, bzyczy jak Arctic TC z odlutowanym termistorem. http://www.lasy.com.pl/a/artykul/ida/1067/ Edytowane 3 Lipca 2005 przez PJ2099 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 Chrabąszcz majowy. Ogólnie dla człowieka niegroźny, aktywny wieczorami, bzyczy jak Arctic TC z odlutowanym termistorem. 1528566[/snapback] W takim razie to najgłosniejszy wiatrak na rynku :P :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wortigern Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 (edytowane) jak znam moich kumpli to jakby takiego znalezli to by go pognietli, upchneli w fajku i dali jakiemus debilowi do spalenia.... Edytowane 4 Lipca 2005 przez wortigern Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 moj kot poluje na to :> i potem zjada ... 1528518[/snapback] No, a mój kicio jest faszysta. Też poluje na chrabąszcze i przywleka je do domu. Jeść ich nie zjada, tylko układa sobie takie przygłuszone na dywaniku w przedpokoju i z pyskiem pełnym sadyzmu przygląda się jak robaczki ledwo chodzą. Jak tylko któryś się zaczyna zbyt szybko poruszać, to wali łapą i znów ma żółwiki. :twisted2: jak znam moich kumpli to jakby takiego znalezli to by go pognietli, upchneli w fajku i dali jakiemus debilowi do spalenia.... 1528669[/snapback] Ale masz fajnych kolegów. :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wortigern Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 wiem... debile :blurp: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 (edytowane) ŻAL.... BTW>Jak byłem mały to babcia mi czasem takie przynosila do domu jak z psem wracała żebym potrzymał w ręce bo fajnie łaskoczą =] A potem zawsze wypuszczałem ^^ 1528633[/snapback] teraz to niby jesteś duuży :lol: :) :? Edytowane 4 Lipca 2005 przez dszywala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszek Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 prawda wkurza to strasznie :mur: wieczorem sie pojawia o 22 i w gale wlasnie nie mozna grac :mur: ale podobno bedzie on tylko ok 2 tygodni wiec jeszcze z tydzien i mam nadzieje ze nie bedzie takich skur*******. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wortigern Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 teraz to niby jesteś duuży :lol: :) :? 1528713[/snapback] juz chyba nie masz sie do czego doczepic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 moj kot poluje na to :> i potem zjada [; kiedys kumple lapali je do slojika i wysadzali petardami 1528518[/snapback] jak był wysyp tego czegoś 3 lata temu to wychodziliśmy na dwór i odbijaliśmy je z kumplami za pomocą paletek do ping-ponga zabawa była przednia :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Argh te chrabąszcze - w Wawie tego jest teraz pełno - jak się jedzie na rowerze i taki walnie, to nawet boli... Ale nie zauważyłem, żeby jakoś przeszkadzały - raczej się boją... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FastlY Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 W domu jednorodzinnym cały czas po 21 latają w miejscu gdzie się zaczyna dach koło rynny, gdy okno jest otwarte można zgłupieć, choć do środka nie wlecą nigdy. Tak jak kucyk wspominał fajnie się nimi gra, wg mnie najlepszy efekt jest z pustą butelką ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
??????? Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 taa a jak taki strzeli w oko to juz wogole :P najbardziej wkurzajace jest ze one wpadaja na ciebie ; x stoisz sobie a ten obija sie ehhh i taki jakis nieprzyjemny duuzy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreeN_DG Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 jak był wysyp tego czegoś 3 lata temu to wychodziliśmy na dwór i odbijaliśmy je z kumplami za pomocą paletek do ping-ponga zabawa była przednia :lol: 1528836[/snapback] :blink: no mordercy .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 No, a mój kicio jest faszysta. Też poluje na chrabąszcze i przywleka je do domu. Jeść ich nie zjada, tylko układa sobie takie przygłuszone na dywaniku w przedpokoju i z pyskiem pełnym sadyzmu przygląda się jak robaczki ledwo chodzą. Jak tylko któryś się zaczyna zbyt szybko poruszać, to wali łapą i znów ma żółwiki. :twisted2: Ale masz fajnych kolegów. :-| 1528696[/snapback] Muehhehe :D Sadysta :D A co potem z nimi robi? Po zabawie? jak był wysyp tego czegoś 3 lata temu to wychodziliśmy na dwór i odbijaliśmy je z kumplami za pomocą paletek do ping-ponga zabawa była przednia :lol: 1528836[/snapback] Nie "przyklejały" się do paletek? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 One sa fajne, bo mozna je w locie zabijac reka - z innymi owadami tak sie nie da :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Muehhehe :D Sadysta :D A co potem z nimi robi? Po zabawie? 1529285[/snapback] Jak już przestają "żółwikować" leci po następne na balkon. I tak aż do odcięcia kicia od balkonu. :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentos1910 Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Czyli widze, że nie tylko u mnie to ustrojstwo śmiga :lol: Nie gryzie nie żądli a denerwuje strasznie. Ja również jak byłem mniejszy polowałem na nie tyle, że z rakietą tenisową. A kiedys kolega złapał jednego i przywiązał nitką i śmigał z nim tak po osiedlu. Nawet kręcili filmik - wesoło było. Gdyby nie to, że latają przy samych oknach (ptaki na nie polują) to by mi nie przeszkadzały. To są takie większe muchy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...