mil3k Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 Mam kombajn D-Link adsl-g604t, dwa łącza sieciowe z dwoma IP lokalnymi i zastanawiam się czy jest jakaś możliwość połączenia ich za pomocą wbudowanego w 604 rutera. Jeśli coś takiego się da to proszę napisać jak to zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cooli Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 niesądze żeby na takim sprzetowym routerze szło to zrobić.... ale głowy nie dam ;) możesz postawić router na linuxie i wtedy bedziesz mógł bawić się w zaawansowane zarządzanie ruchem przez oba gniazdka... nie znaczy to jednak że połączysz oba łącza w jedno... możesz zarządzić że przez jedno pójdzie WWW i cośtam a przez drugie p2p lub też inaczej ale nie połączysz tego w jedną całość.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morion Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 jesli masz w tym routerku jakieś opcje związane z load balancingiem lub zaawansowanym routingiem (RBS) to sie da...ale wątpię... raczej zrób jak pisał Cooli... router na linuxie potrafi cuda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marbed Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 (edytowane) Raczej z tym modelem routera się nie da ponieważ musiałby posiadać dwa gniazda WLAN a raczej takowych nie ma .... Napisałeś że to kombajn ... czyżby Bizon ? a tak na poważnie to kombajny to routery CISCO ... Edytowane 9 Lipca 2005 przez marbed Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mil3k Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 Kombajn napisałem w kontekście wszystko w jednym :-P Jest tam gniazdko do podłączenia telefonu, są cztery gniazdka do podłączenia kompów, nie wiem czy można do nich podłączyć moje dwa kabelki. Co do Linuksa to nie interesuje mnie stawianie rutera i zarządzanie nim. Nie mam na to czasu i chęci. Poszukam czy jest tam możliwość LB i RBS THX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 Jest tam gniazdko do podłączenia telefonu, są cztery gniazdka do podłączenia kompów, nie wiem czy można do nich podłączyć moje dwa kabelki. 1541219[/snapback] E. No to faktycznie kombajn :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...