Paula12 Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Mam płytę GA-K8NS Pro (brak dual channel) oraz pamięci zainstalowane w dwuch gniazdach TwinMos DDR PC 3200, 512MBx2szt (dual szanel), CL 2,5!!!. Posiadam także (NIEZAINSTALOWANE ) pamięci Kingston DDR PC 3200, 512MB, CL 3, oraz drugą ten sam model lecz o połowę mniejszą (256MB).Pytanie, czy mogę (bez skutków ubocznych) umieścić jedną z tych pamięci w trzecim "gnieżdzie" (NIEZGODNOŚĆ CL - CL2,5/CL3). Czy ma znaczenie w jakim gnieździe zainstaluję te pamięci? Z góry dzięki za odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paula12 Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Chciałam jeszcze dodać, że wcześniej miałam zainstalowane 2x256MB i po zamianie na 2x512MB w Sandrze i Evereście pokazuje, że mam zapełnione trzy banki pamięci ( w rzeczywistości tylko dwa). Czy ktoś może mi podpowiedzieć co z tym fantem zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xalpha Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 (edytowane) Mozna mieszać, te cl 2,5 bedą wtedy działały jak te gorsze (czyli cl3). Everest i Sandra mogą zle pokazywać - to tylko programy. PS: Nie pisz 2 postów pod sobą- do dodania słuzy przycisk - Zmień. Edytowane 4 Lipca 2005 przez Onio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...