joter88 Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Witam! niedawno (parę dni temu) zakupłem w prolinie dysk WD 160gb pod s-ata , podłączyłem i .... nawet w sytuacji w której na dysku ATA jest system(i jest on podłączony) , nie widać mojego nowego dysku ! jakieś rady ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 Strasznie głupie, ale bardzo istotne pytanie: 1. BIOS wykrywa dysk? 2. Utworzyłeś partycje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3T3 Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 3. Zainstalowałeś stery sata ? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joter88 Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 1. nie 2. nie 3. jesli chodzi o stery (mam płyte epox 8rda3+) to na płycie są jakieś , tylko ktore wybrać , bo szczerze jestem laikiem i nie bardzo sie orientuje , a to za drogi interes żeby podcodzic do tego metodąś prób i błedów , może sciągnąć z strony producenta , tylko co ?? 4 . zmienić coś w Biosie ? pewnie to niektórych śmieszy ale ja sie na tym nie znam niestety Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinos Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 jak dysku nie wykrywa BIOS to albo źle podłączyłeś, albo cos masz źle ustawione w BIOSie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joter88 Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 mógłby mi chociaż ktos podac link do konkretnego adresu skąd sciągne stery na floopa ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rysiub1 Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 Mówisz i masz. Tu są stery do twojej płytki, kontroler SATA masz oparty na chipie Silicon Image. http://www.epox.com.tw/eng/support.php?ps=230&type=2 Sprawdz sobie w menadżerze urządzeń czy ci sie zainstalował SCSI controllers lub RAID. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joter88 Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 Mówisz i masz. Tu są stery do twojej płytki, kontroler SATA masz oparty na chipie Silicon Image. 1543806[/snapback] dzięki , w życiu bym na to nie trafił ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...