Skocz do zawartości
Gość

Gf6800,6600,5900,itd.-freezy,zacinki,problemy

Rekomendowane odpowiedzi

albo kupić płytę główną na K8T800 PRO :-)

1637246[/snapback]

Tak tez uczynie bo niestety siana brak a za swoja karte moze dostane teraz 600 zl wiec mi sie to niezbyt widzi.Ten abit to smakowity kasek chodz wolabym epoxa,ale te sloty na ram :( co za glupek dal tylko 2 jak dzis przecietna to 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w większości płyt na K8T800 PRO są tylko 2 sloty na pamięci, no trudno, trzeba sobie jakoś radzić. A tak swoją drogą w piątek będę miał ABIT` KV8 PRO na tym chipsecie + Semprona 64 bit więc będę mógł sam ją przetestować w współpracy z GeForcem 6800

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w większości płyt na K8T800 PRO są tylko 2 sloty na pamięci, no trudno, trzeba sobie jakoś radzić. A tak swoją drogą w piątek będę miał ABIT` KV8 PRO na tym chipsecie + Semprona 64 bit więc będę mógł sam ją przetestować w współpracy z GeForcem 6800

1637500[/snapback]

ja zaczynam podejrzewac wiecie co?? sterownik GART..no bo popatrzmy..w wersji PCIE tego nie ma prawda?? i jakos wsio smiga...jak sie odinstaluje GARTa to PONOĆ freezów może nie być..ale drastycznie spada wydasność karty

I TERAZ WAZNE PYTANIE!!!!!!

czy KTOŚ w Was używa WINDOWSA XP Z SP2???? jesli tak to ręka w górę..następnie..jeśli tak to czy instalowaliście GARTa ze sterami do płyty czy nie?? bo ponoć SP2 ma już własnego GARTa i nawet niewskazane jest instalowanie tego ze sterów..odpowiadajcie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam sp2 i mam garta , nie mam freezów , wcześniej niedopisałem ,że wyłaczone mam usb i sata oraz dma sata, ja po prostu praktycznie nie moge podkrecać pamieci bo mam freezy ale i tak sam rdzeń daje niezłego kopa, jeszcze jedno mam bardzo mało właczonych usług ( z siecią mam 17 usług a bez 12 usług) i żadnych uruchomionych programów w tle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy KTOŚ w Was używa WINDOWSA XP Z SP2???? jesli tak to ręka w górę..następnie..jeśli tak to czy instalowaliście GARTa ze sterami do płyty czy nie?? bo ponoć SP2 ma już własnego GARTa i nawet niewskazane jest instalowanie tego ze sterów..odpowiadajcie :)

1638187[/snapback]

ja mam caly czas xp z sp2 i nie instalowalem garta, a freezy mam ;]]]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok jade juz na XP z SP2..zobaczymy czy to coś da..kończe instalować wszystkie progsy..i zabieram sie za jakąs gierke

1639562[/snapback]

To nic nie da :(( Zwolni tylko karte :((

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nic nie da :(( Zwolni tylko karte :((

1639566[/snapback]

czy ja wiem czy obnizyło?? na default zegarach mam 9440 w 3dmarku 2003(odblokowane potoki) czyli wynik ok..dla "pewnosci" podkrece grafe na ok. tyle ile idzie i zobacze czy przebije 12.000..jesli tak to znaczy ze GART niepotrzebny w SP2

EDIT------------

ok. rzeczywiscie TROSZKĘ obniżylo..z 500 punktów..ale co jest gorsze to to ze w testach nature, obraz jakby..hmmmm.."skacze"..tzn traci troszkę płynność

no nic zobacze gry..

Edytowane przez lukk_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy ja wiem czy obnizyło?? na default zegarach mam 9440 w 3dmarku 2003(odblokowane potoki) czyli wynik ok..dla "pewnosci" podkrece grafe na ok. tyle ile idzie i zobacze czy przebije 12.000..jesli tak to znaczy ze GART niepotrzebny w SP2

EDIT------------

ok. rzeczywiscie TROSZKĘ obniżylo..z 500 punktów..ale co jest gorsze to to ze w testach nature, obraz jakby..hmmmm.."skacze"..tzn traci troszkę płynność

no nic zobacze gry..

1639624[/snapback]

Bez sensu.Jesli w 3dm skacze to w grach tez bedzie predzej czy pozniej skakac takze ja np nie cchcialbym czegos takiego, wiec zmieniam ta plyte poki jeszcze mam pieniadze i poki jest mozliwosc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ja toze bym zmienil ale niestety nie spie na pieniadzach ;]]

1639783[/snapback]

Hehe ja też nie ;)

Ale jak sprzedam mobo to bede miał możliwość wymiany na jakiegoś asusa lub abita na KT800Pro :) Te płytki są nawet teraz tańsze niż MSI. MSI około 470zł w komputroniku. ASUS czy Abit gdzieś ~100zł tańszy.

Edytowane przez SAVER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Baardzo słuszna decyzja. Nigdy więcej freezów nie uświadczysz.

1640108[/snapback]

Chlopaki z jednego miasta zawsze sie zgodza ze soba :) No chyba , ze mowiles to w przenosni,chodz mi sie wydaje ze rzeczywiscie freezow juz nie uswiadcze,stad ta decyzja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chlopaki z jednego miasta zawsze sie zgodza ze soba :) No chyba , ze mowiles to w przenosni,chodz mi sie wydaje ze rzeczywiscie freezow juz nie uswiadcze,stad ta decyzja

1640128[/snapback]

Nie zauważyłem, że jesteś z Zielonej :) Ale chyba będziesz drugim po mnie na tym forum, który podejmuje męską decyzję :D

Co do freezów - miałem mobo na NF3 i zmieniłem na obecnego Abita. Freezy i zacinki całkowicie znikły. Powstał tylko problem ze znalezieniem czasu na te wszyskie gry... ;)

Edytowane przez piaskoon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja wlasnie wsadzilem 6800le , zmodowalem sobie na 16scie potoczkow, odpalilem marki, gierki i freezow nie było...mam nadzieje ze tak juz zostanie [;

1640276[/snapback]

Karta dobrze zmodowala sie na 16p?

Jesli tak to niezle trafiles z karta bo jak dobrze pamietam kupowales z gwarancja na 12p.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehehe , mam cholernego farta ostatnio ;] procek sie trafil niezly, grafa tez jakas magiczna...miala sie modowac na 12 a moduje sie na 16scie, moze walneli sie przy pakowaniu, ale mi tam pasuje :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja niestety jak odblokuje 16 to mam w wodzie w naturze i we wwszystkich grach gdzie jest jaka kolwiek ciecz czerwono czarne kwadraty a jak dodam do tego szostego vertexa to mam arty w demkach i w takich grach jak np Bloodyrayne 2,Doom 3.Oczywiscie 3dsmarki robilem na 12 potokach i 5 vertexach wiec wyniki sa naturalne.

Nie zauważyłem, że jesteś z Zielonej :) Ale chyba będziesz drugim po mnie na tym forum, który podejmuje męską decyzję  :D

Co do freezów - miałem mobo na NF3 i zmieniłem na obecnego Abita. Freezy i zacinki całkowicie znikły. Powstał tylko problem ze znalezieniem czasu na te wszyskie gry... ;)

1640248[/snapback]

No i to chcialem "uslyszec".Teraz to jestem pewien do swojej plyty w 100% :) Tzn do tego asusa.Wlasnie ja zamowilem Edytowane przez hydro2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, ja mialem drobne problemy z freezami i 6800GT. Do rzeczy:

zamarzal mi co ok 1-2minuty na 2-3sec gdy gralem w WoW-a i Lineage II, karta przetaktowana do 426/1186 (smarki przeszla bez bolu i artow itp: przechodzila nawet na wyzszych taktowaniach bezblednie). Smieszna sprawa kombinowalem troche ze sterownikami, tzn mialem 2 rozne jak wystepowaly freezy to przeinstalowywalem inne ,. wsio ok przez 2-3dni znowu freezy to powrot do starszych sterow, i tak ciagnelo to sie przez miesiac, pewnego dnia wystapily w naprawde niodpowiednim momencie,. totez postanowilem cos z tym zrobic, obnizylem taktowania do jedynie 400/1000 i wszystko bylo dobrze, az pewnego dnia cos mnie pokusilo zeby podtaktowac go do 426/1186 znowu,. i przez 2 miechy gralem bez freezow i problemow,. az nagle zmarla mi 2 dni temu :/ :mur:

Wszystko na sprzecie z podpisu.

Czy ktos ma pojecie czego to mogla byc wina? I o co wlasciwie chodzi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi