Gość hydro2 Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 albo kupić płytę główną na K8T800 PRO :-) 1637246[/snapback] Tak tez uczynie bo niestety siana brak a za swoja karte moze dostane teraz 600 zl wiec mi sie to niezbyt widzi.Ten abit to smakowity kasek chodz wolabym epoxa,ale te sloty na ram :( co za glupek dal tylko 2 jak dzis przecietna to 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dru Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 w większości płyt na K8T800 PRO są tylko 2 sloty na pamięci, no trudno, trzeba sobie jakoś radzić. A tak swoją drogą w piątek będę miał ABIT` KV8 PRO na tym chipsecie + Semprona 64 bit więc będę mógł sam ją przetestować w współpracy z GeForcem 6800 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukk_ Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 w większości płyt na K8T800 PRO są tylko 2 sloty na pamięci, no trudno, trzeba sobie jakoś radzić. A tak swoją drogą w piątek będę miał ABIT` KV8 PRO na tym chipsecie + Semprona 64 bit więc będę mógł sam ją przetestować w współpracy z GeForcem 6800 1637500[/snapback] ja zaczynam podejrzewac wiecie co?? sterownik GART..no bo popatrzmy..w wersji PCIE tego nie ma prawda?? i jakos wsio smiga...jak sie odinstaluje GARTa to PONOĆ freezów może nie być..ale drastycznie spada wydasność karty I TERAZ WAZNE PYTANIE!!!!!! czy KTOŚ w Was używa WINDOWSA XP Z SP2???? jesli tak to ręka w górę..następnie..jeśli tak to czy instalowaliście GARTa ze sterami do płyty czy nie?? bo ponoć SP2 ma już własnego GARTa i nawet niewskazane jest instalowanie tego ze sterów..odpowiadajcie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 mam sp2 i mam garta , nie mam freezów , wcześniej niedopisałem ,że wyłaczone mam usb i sata oraz dma sata, ja po prostu praktycznie nie moge podkrecać pamieci bo mam freezy ale i tak sam rdzeń daje niezłego kopa, jeszcze jedno mam bardzo mało właczonych usług ( z siecią mam 17 usług a bez 12 usług) i żadnych uruchomionych programów w tle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 Lukk albo ktos ,sprobujcie z gartem i powiedz czy poskutkowalo..Ja sprobuje jak wroce z pracy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SAVER Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 Ja mam SP2 zainstalowany i instalowałem sterownik GART ze sterami do płyty. Później odinstaluję i zobaczymy czy to coś da. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 jak nie ma garta to praktycznie agp nie działa extremalny spadek wydajności a everest podaje że jest właczone agp*4 a sideband adressing i fast write wyłaczone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 czy KTOŚ w Was używa WINDOWSA XP Z SP2???? jesli tak to ręka w górę..następnie..jeśli tak to czy instalowaliście GARTa ze sterami do płyty czy nie?? bo ponoć SP2 ma już własnego GARTa i nawet niewskazane jest instalowanie tego ze sterów..odpowiadajcie :) 1638187[/snapback] ja mam caly czas xp z sp2 i nie instalowalem garta, a freezy mam ;]]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 a próbowaliście tego może to pomoże na freezy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 nie pomoze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 a próbowaliście 1639378[/snapback]To byla 1 rzecz jakiej wogole pronbowalem.Po zaznaczeniu tego mialem freezy 2x czesciej :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukk_ Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 ok jade juz na XP z SP2..zobaczymy czy to coś da..kończe instalować wszystkie progsy..i zabieram sie za jakąs gierke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 ok jade juz na XP z SP2..zobaczymy czy to coś da..kończe instalować wszystkie progsy..i zabieram sie za jakąs gierke 1639562[/snapback] To nic nie da :(( Zwolni tylko karte :(( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukk_ Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 (edytowane) To nic nie da :(( Zwolni tylko karte :(( 1639566[/snapback] czy ja wiem czy obnizyło?? na default zegarach mam 9440 w 3dmarku 2003(odblokowane potoki) czyli wynik ok..dla "pewnosci" podkrece grafe na ok. tyle ile idzie i zobacze czy przebije 12.000..jesli tak to znaczy ze GART niepotrzebny w SP2 EDIT------------ ok. rzeczywiscie TROSZKĘ obniżylo..z 500 punktów..ale co jest gorsze to to ze w testach nature, obraz jakby..hmmmm.."skacze"..tzn traci troszkę płynność no nic zobacze gry.. Edytowane 8 Września 2005 przez lukk_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 czy ja wiem czy obnizyło?? na default zegarach mam 9440 w 3dmarku 2003(odblokowane potoki) czyli wynik ok..dla "pewnosci" podkrece grafe na ok. tyle ile idzie i zobacze czy przebije 12.000..jesli tak to znaczy ze GART niepotrzebny w SP2 EDIT------------ ok. rzeczywiscie TROSZKĘ obniżylo..z 500 punktów..ale co jest gorsze to to ze w testach nature, obraz jakby..hmmmm.."skacze"..tzn traci troszkę płynność no nic zobacze gry.. 1639624[/snapback] Bez sensu.Jesli w 3dm skacze to w grach tez bedzie predzej czy pozniej skakac takze ja np nie cchcialbym czegos takiego, wiec zmieniam ta plyte poki jeszcze mam pieniadze i poki jest mozliwosc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 no ja toze bym zmienil ale niestety nie spie na pieniadzach ;]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukk_ Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 pograłem troche w Project Snowblind na podkreconej grafie..i freezow nie mam narazie..nie ciesze sie zbytnio gdyż już tyle razy byłem "zwodzony" przez swoją grafe ze głowa mała..no zobaczymy dalej jak to bedzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SAVER Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 (edytowane) no ja toze bym zmienil ale niestety nie spie na pieniadzach ;]] 1639783[/snapback] Hehe ja też nie ;) Ale jak sprzedam mobo to bede miał możliwość wymiany na jakiegoś asusa lub abita na KT800Pro :) Te płytki są nawet teraz tańsze niż MSI. MSI około 470zł w komputroniku. ASUS czy Abit gdzieś ~100zł tańszy. Edytowane 9 Września 2005 przez SAVER Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 Podjalem decyzje.Normalnie lepszej decyzji sie nie da wymyslic.Do mojej karty wrecz idealna para.Wam tez to radze: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=12670 Zobaczcie cene Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 Podjalem decyzje.Normalnie lepszej decyzji sie nie da wymyslic.Do mojej karty wrecz idealna para.Wam tez to radze: 1640096[/snapback] Baardzo słuszna decyzja. Nigdy więcej freezów nie uświadczysz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 Baardzo słuszna decyzja. Nigdy więcej freezów nie uświadczysz. 1640108[/snapback] Chlopaki z jednego miasta zawsze sie zgodza ze soba :) No chyba , ze mowiles to w przenosni,chodz mi sie wydaje ze rzeczywiscie freezow juz nie uswiadcze,stad ta decyzja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 (edytowane) Chlopaki z jednego miasta zawsze sie zgodza ze soba :) No chyba , ze mowiles to w przenosni,chodz mi sie wydaje ze rzeczywiscie freezow juz nie uswiadcze,stad ta decyzja 1640128[/snapback] Nie zauważyłem, że jesteś z Zielonej :) Ale chyba będziesz drugim po mnie na tym forum, który podejmuje męską decyzję :D Co do freezów - miałem mobo na NF3 i zmieniłem na obecnego Abita. Freezy i zacinki całkowicie znikły. Powstał tylko problem ze znalezieniem czasu na te wszyskie gry... ;) Edytowane 9 Września 2005 przez piaskoon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 a ja wlasnie wsadzilem 6800le , zmodowalem sobie na 16scie potoczkow, odpalilem marki, gierki i freezow nie było...mam nadzieje ze tak juz zostanie [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 a ja wlasnie wsadzilem 6800le , zmodowalem sobie na 16scie potoczkow, odpalilem marki, gierki i freezow nie było...mam nadzieje ze tak juz zostanie [; 1640276[/snapback] Karta dobrze zmodowala sie na 16p? Jesli tak to niezle trafiles z karta bo jak dobrze pamietam kupowales z gwarancja na 12p. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 hehehe , mam cholernego farta ostatnio ;] procek sie trafil niezly, grafa tez jakas magiczna...miala sie modowac na 12 a moduje sie na 16scie, moze walneli sie przy pakowaniu, ale mi tam pasuje :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 Mozna tylko pozazdroscic karty :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 (edytowane) Ja niestety jak odblokuje 16 to mam w wodzie w naturze i we wwszystkich grach gdzie jest jaka kolwiek ciecz czerwono czarne kwadraty a jak dodam do tego szostego vertexa to mam arty w demkach i w takich grach jak np Bloodyrayne 2,Doom 3.Oczywiscie 3dsmarki robilem na 12 potokach i 5 vertexach wiec wyniki sa naturalne. Nie zauważyłem, że jesteś z Zielonej :) Ale chyba będziesz drugim po mnie na tym forum, który podejmuje męską decyzję :D Co do freezów - miałem mobo na NF3 i zmieniłem na obecnego Abita. Freezy i zacinki całkowicie znikły. Powstał tylko problem ze znalezieniem czasu na te wszyskie gry... ;) 1640248[/snapback] No i to chcialem "uslyszec".Teraz to jestem pewien do swojej plyty w 100% :) Tzn do tego asusa.Wlasnie ja zamowilem Edytowane 9 Września 2005 przez hydro2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 a ja wlasnie wsadzilem 6800le , zmodowalem sobie na 16scie potoczkow, odpalilem marki, gierki i freezow nie było...mam nadzieje ze tak juz zostanie [; 1640276[/snapback] podkręć pamieć na grafice to pogadamy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 pff, latają narazie na 800mhz , wiecej nie sprawdzalem bo mam ciekawsze zajecia jak np graaaanie :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
64BitInside-User Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 Hmm, ja mialem drobne problemy z freezami i 6800GT. Do rzeczy: zamarzal mi co ok 1-2minuty na 2-3sec gdy gralem w WoW-a i Lineage II, karta przetaktowana do 426/1186 (smarki przeszla bez bolu i artow itp: przechodzila nawet na wyzszych taktowaniach bezblednie). Smieszna sprawa kombinowalem troche ze sterownikami, tzn mialem 2 rozne jak wystepowaly freezy to przeinstalowywalem inne ,. wsio ok przez 2-3dni znowu freezy to powrot do starszych sterow, i tak ciagnelo to sie przez miesiac, pewnego dnia wystapily w naprawde niodpowiednim momencie,. totez postanowilem cos z tym zrobic, obnizylem taktowania do jedynie 400/1000 i wszystko bylo dobrze, az pewnego dnia cos mnie pokusilo zeby podtaktowac go do 426/1186 znowu,. i przez 2 miechy gralem bez freezow i problemow,. az nagle zmarla mi 2 dni temu :/ :mur: Wszystko na sprzecie z podpisu. Czy ktos ma pojecie czego to mogla byc wina? I o co wlasciwie chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...