Gość Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 freezy nie mają niczego wspólnego z temperaturą.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimson Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 Czy u Was NBA albo NHL 2006 chodzą normalnie tzn. chodzi mi o płynność gdyż u mnie na sprzęcie z podpisu, najczęściej przy jakichś szybszych akcjach lub wyjściach z kontrą mam dziwne zacinki jakby fps spadał na łeb na szyję trwa to ok 2-3 sekund i potem znów jest normalnie do momentu jakiejść szybszej akcji. Czy to że mam te gry ze sklepu Osłowego to może mieć jakieś znaczenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 cosik mnie pokusilo i włączyłem spowrotem (tzn od poczatku mialem na off) fastwrite i karta wykrecila 100pt wiecej w 2k5, bez zadnych frezow w gtasa, (niestety w marku sa ciagle te same 2 frezzy) a i to dziala na lekkim oc : 350/800/1.2v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurdefelek Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 i co dalej macie te freeezy? ja też to mam na 6600GT tylko jak w multi to trudno wyczaić czy to lag czy freez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 i co dalej macie te freeezy? ja też to mam na 6600GT tylko jak w multi to trudno wyczaić czy to lag czy freez 1699170[/snapback] Na moje szczęście frezy u mnie zniknęły.Ktoś podpowiedział co zrobić i poskutkowało :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 pod win xp64bit freezów nie ma w ogóle, przy właczonym FW,SA, i wykreceniu pamieci przez riva tunnera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 spoko tylko na winxp64 wiele programów nie działa , ale tak od niczego zobacze czy naprawde winxp64 nie ma freezów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 no nie powiedziałbym ze wiele programow nei działa :P mi brakuje tylko sterowników i softu do tunera tv...resztą smiga jak złoto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 Czy te freezy dotyczą tylko 6X00 na AGP? (Rozważam zakup 6600 pci-e) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 jeżeli podstawowe programy np winrar ,winamp bedą 64bit i daemon tools który nie działa to wtedy przejde jak nie ma freezów na winxp64 , bo ogólnie system nie jest szybszy i zjada więcej o jakieś 50-60mb więcej pamieci , do tej pory nie wyszła żadna gra naprawde zoptymalizowana pod 64bity Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 Czy te freezy dotyczą tylko 6X00 na AGP? (Rozważam zakup 6600 pci-e) 1699665[/snapback] no raczej nie dotyczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 no raczej nie dotyczy 1699673[/snapback] To znaczy nie dotyczy tylko AGP, czy nie dotyczy 6600 pci-e? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 nie dotyczy pci-express Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cbaaz Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 dotyczy.. przynajmniej na moim galaxy 6600 wystepuja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 pod win xp64bit freezów nie ma w ogóle, przy właczonym FW,SA, i wykreceniu pamieci przez riva tunnera 1699346[/snapback] no niestety są dokładnie tak samo jak na 32bit - testowałem , bo miałem nadzieje że lepiej wykręce memki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 no niestety są dokładnie tak samo jak na 32bit - testowałem , bo miałem nadzieje że lepiej wykręce memki 1716560[/snapback] dziwne, u mnie w ogole ich nie ma nawez FW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jursoff Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Panowie(i Panie heh moze sa jakies) sluchajcie , latam po forach i niegdzie nie moge znalezc odpowiedzi. Zajrzalem tu i moze wy bedziecie mogli mi pomoc. Mam gf6600gt tdh extreme firmy leadtek na pcx i mam z nia nastepujacy problem. Jak wy stwierdzilem freezy ale tylko w 2 pozycjach: dungeon siege 2 i gothic 2, freeze dlugawe czasem po kilka sekund , ale nie to mnie martwi.... moj klopot polega na tym ze karta wywala arty w postaci migajacych tekstur , podloaz , obiektow najczesciej zielone ( nie mam pojecia czy ma to znaczenie heh) ale nie w kazdej grze. Cuda takowe dzialy sie w farcrayu, warth2160, aoe3, flatout i paru innch, czasem gra wogole nie miala sensu tak migalo. Zmienialem rozne stery od proponowanych tu 66.81 w gore i nic na kazdych mniej lub wiecej bagow sie pojawialo, ale nigdy w 3dmarkach. Podejrzewam ze karta sie grzeje, nie byla nigdy krecona ale jest na fabrycznym chlodzeniu i w stresie podchodzi pod 100 C rdzen a pamiatki pod 60 C i wydaje mi sie ze jest to duzo, otwarcie obudowy nie wiele pomoglo. Jestem w stanie kupic chlodzenie ale musze byc pewien ze to moze byc powodem tych bledow. Ma ktos moze podobny problem. Jest taki progarmik winfox i za zadne skarby nie moge tam dojsc jak sie monitoruje fanspeed jest oczywiscie taki program tez jak speedfan ale tam nie wykrywa mojego fana na gpu. wiekszosc softu takiego jak everest itp pokazuje podobne temp. na gpu. A moze jest to jednak wina sterow, a moze ta karta jest zwyczajnie zrabana. Nie mam pojecia prosze o pomoc.Wszystkie odp. mile widziane , heh nawet te idiotyczne moze sie chociaz posmieje bo narazie to sie tylko wkurzam.A tak dla uzupelnienia podam konfig moze to ma jakies znaczenie: a64 3000+ winchester, dfi nf4 ultra lanparty, karta jak wyzej, 1gb twinmos, 160 sata seagate, chieftek 410 . Jesli zadzicie ze sie grzeje to podajcie wg was proponowane chlodzenia. Z gory wielkie dzieki i pozdrowienia dla forumowiczow! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 (edytowane) Hehehe, ale słodzisz luke ;)))) Próbowałeś to co Ci pisałem ? :> Musisz zniżyć tą temp i zobaczyć jak wtedy się zachowuje, rozkręć budę i puść na gpu jakiś wiatrak ;]. P.S. a wogóle to witam Cię tutaj ziomie ;]]]]. pozdro. Edytowane 30 Października 2005 przez ojejku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 Zmieniłem stery na nowsze: wróciły cykliczne freezy :cry: . Powróciłęm do poprzednich i ... frezy pozostały :cry: . Czyżby mnie czekała kolejna reinstalka i ponowne instalowanie wszystkiego w specjalnej kolejnośći?? Zna ktoś jakiś sposób na skuteczne pozbycie sie pozostałości sterów od grafy? Może coś zostało i mąci... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 Driver Cleaner ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 Driver Cleaner ??? 1728719[/snapback] Dzięki, poszukam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 Dobra to teraz ja mam małe ale... Ponieważ zawsze byłem troszeczkę w stronę ATI a teraz mam 6600 i zassałem POwerStrip tylko skończyła mi się w nim skala do kręcenia... Co jest dobrego jeszcze do kręcenia NV ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 Dobra to teraz ja mam małe ale... Ponieważ zawsze byłem troszeczkę w stronę ATI a teraz mam 6600 i zassałem POwerStrip tylko skończyła mi się w nim skala do kręcenia... Co jest dobrego jeszcze do kręcenia NV ? 1731100[/snapback] Riva tuner. Ewentualnie bezpośrednio z poziomy regedit'a.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piterix Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 Tnie mi się POTWORNIE F.E.A.R. !! Normalnie wogóle nie da się grać - ani w ustawieniach maksymalnych, ani na wysokich, ani na średnich - niżej nie schodziłem bo grafa na 19'' calowym monitorze i rozdzielczości 800x600 jest wystarczająco paskudna.... Może jakieś sugestie - 16 potokowa karta 6800GT i komp jak w podpisie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 wyłącz fast write , ewentualnie jeszcze sideband adressing Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piterix Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 Pomogło w 50 %. Freezy są krótsze max 2 sekundy i zdzrzają się żadziej (przed każdą "akcją") Ps. Wiem że wszyscy radzą nie od dzisiaj żeby wyłączać fast write dla AGP ale do tej pory miałem włączone i wszystko chodziło miodnie - HL2, FarCry, MOHPA, Riddick... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hamm3r Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 Tnie mi się POTWORNIE F.E.A.R. !! Normalnie wogóle nie da się grać - ani w ustawieniach maksymalnych, ani na wysokich, ani na średnich - niżej nie schodziłem bo grafa na 19'' calowym monitorze i rozdzielczości 800x600 jest wystarczająco paskudna.... Może jakieś sugestie - 16 potokowa karta 6800GT i komp jak w podpisie... 1736429[/snapback] ja mialem straszne zacinki to aktual biosu pomugł w 100% :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 Sry za tego posta ale czy jest w końcu sposób na te freezy czy nie ? Jeśli tak i to było to prosze o podanie str. Z góry wielkie DZIĘKI i sry za takiego posta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 Sry za tego posta ale czy jest w końcu sposób na te freezy czy nie ? Jeśli tak i to było to prosze o podanie str. Z góry wielkie DZIĘKI i sry za takiego posta. Jak widzisz freezy dalej występują. I po to jkest ten temat żeby sie dzilić sposobami. Poczytaj od początku, moze znajdziesz rozwiązanie problemu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 A gdyby tak zmienić sterowniki Memory Management??? Wiem, że na swojej NF7 (wiem, że to nForce2) przy MM 3.38 z 5.10 i 5.11 też miałem ścinki. A przy MM 4.40 nie mam i używam ich już długo. Ostatnio po wyjściu zestawu 5.11 zainstalowałem i znowu były ścinki => zmieniłem sam MM na 4.40 i ponownie zniknęły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...