Hamm3r Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 (edytowane) gram w San na detalach high bez filtrowania itp w 1024x768 aha , czy na nf 4 freezy wystepują ?? na karcie nvidii ? Edytowane 7 Sierpnia 2005 przez Hamm3r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 cholera.... gram sobie w hl2 i zaliczylem 2 freezy tak 30min przerwy mniej wiecej.... wyglada to na to jakby podczas paru sek uzycie procka wzrastalo na maxa i wtedy dzwiek sie dlawi - cos jak reset...ale po chwili juz puscilo... nie wiem.... czego to wina grafa chlodna raczej - za cieplo jej nie bylo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hamm3r Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 (edytowane) zaczekaj az wyjdzie ati 520 kupisz sobie nie bedzie frezów raczej (bo to Ati) , beda te technologie nowe i problem z głowy :D a nie nvidie bo potem płaczą ze im sie tnie pasjans :lol: Edytowane 7 Sierpnia 2005 przez Hamm3r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 zaczekaj az wyjdzie ati 520 kupisz sobie nie bedzie frezów raczej (bo to Ati) , beda te technologie nowe i problem z głowy :D a nie nvidie bo potem płaczą ze im sie tnie pasjans :lol: 1584048[/snapback] panu podziekujemy za bardzo przydatna opinie w tym temacie;] :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seraf Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Ja mam CoolVivę i przy standardowym wiatraku co jakiś czas były przycinki, a zdarzały się i resety z bluescreenem. Po dołożeniu drugiego, większego wiatraka na drugi radiator brak przycinek. 1580556[/snapback] Popieramja rowniez na 5950 i obecnie na 6800 16/6 mam jedynie w tedy frezy gdy przesadze z taktowaniem. Na standardowo taktowanej grafie nie mam i nie mialem nigdy przycinek. Problem polega na tym ze 99 procent ludkow z tego topicu ma podkrecone karty nie przyjdzie im do glowy zrobic testow bez over i odblokowywania czego kolwiek. A potem szukania winy u nv Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 seraf juz o tym pisalem wczesniej Klik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SikohR Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 (edytowane) Jeśli mogę coś dorzucić to freezy (po kilka-kilkanaście sekund) miałem na GF3Ti200 po podkręceniu rdzenia powyżej 255MHz w momentach mocno obshaderowanych ;) Na 6800 tego ani razu nie uświadczyłem (znaczy sie jak było extremalnie gorąco to raz mi się w MOHPA wykrzaczył - ale to racze nie był freeze tylko zwykła zwiecha bo krzaki ASCII się pojaiwiły na ekranie i reseta musiałem walnąć) i to mimo podkręcenia do 430/1160... Ale jak się będę przesiadał na A64 to raczej płytę na VIA wezmę bo na NF3 to coś za dużo tego typu akcji widzę... Edytowane 8 Sierpnia 2005 przez SikohR78 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hamm3r Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 a czy na NF4 sa takie frezy na ge forsie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cozaq Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 na graficzce z podpisu 0 (słownie: zero) problemow ze wszystkimi grami. czasami jakas gra potrafi przychaczyc, ale to przez ram.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybeks Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 na graficzce z podpisu 0 (słownie: zero) problemow ze wszystkimi grami. czasami jakas gra potrafi przychaczyc, ale to przez ram.. 1585422[/snapback] wlasnie, wlasnie... na podobnej konifguracji (proc, mobo) tyz nie ma problemow... czyzby intel nie robil numerowz freezami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 (edytowane) też mam lekkie freezy jak za bardzo podkrece pamieć , nie ma artefaktów tylko freezy więc nie wiem czy próbowaliście zamiast zdejmować taktowania gpu to zdjąć taktowanie na mem może coś to pomoże edit: te freezy które występuje to są zwisy , ale po prostu teraz zamiast zwisu są teraz freezy i przywraca ustawienia z 2d chociażby umnie tak jest po freezie mam mniej klatek a jak wyjde z gierki i sam podkrece recznie znowu mam wiecej klatek , czyli to działa jak vpu recover w ati Edytowane 9 Sierpnia 2005 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Popieramja rowniez na 5950 i obecnie na 6800 16/6 mam jedynie w tedy frezy gdy przesadze z taktowaniem. Na standardowo taktowanej grafie nie mam i nie mialem nigdy przycinek. Problem polega na tym ze 99 procent ludkow z tego topicu ma podkrecone karty nie przyjdzie im do glowy zrobic testow bez over i odblokowywania czego kolwiek. A potem szukania winy u nv Pozdrawiam 1584341[/snapback] Pisalismy o tym wcześniej.Nawet na oryginalnym chłodzeniu i zablokowanych potokach freezy występują... też mam lekkie freezy jak za bardzo podkrece pamieć , nie ma artefaktów tylko freezy więc nie wiem czy próbowaliście zamiast zdejmować taktowania gpu to zdjąć taktowanie na mem może coś to pomoże 1586469[/snapback] Patrz wyżej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Nie chce mi się rozpisywać skąd i od kogo ale osoby dotknięte problemem niech zmienią taktowanie agp z 66 na 67. :idea: Na 100% w jednym przypadku pomogło a osobiście znam jedną osobę, która miała taki problem. Wspomnę jeszcze, że problem na nf3+6800gt pojawił się po pewnym czasie bezproblemowego użytkowania. Flash'e biosu mobo, różne sterowniki i cała masa grzebania w bebechach kompa nie miało pozytywnego wpływu na współpracę podzespołów. Ale ta zmiana pomogła od ręki. No i się rozpisałem. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Nie chce mi się rozpisywać skąd i od kogo ale osoby dotknięte problemem niech zmienią taktowanie agp z 66 na 67. :idea: Na 100% w jednym przypadku pomogło a osobiście znam jedną osobę, która miała taki problem. Wspomnę jeszcze, że problem na nf3+6800gt pojawił się po pewnym czasie bezproblemowego użytkowania. Flash'e biosu mobo, różne sterowniki i cała masa grzebania w bebechach kompa nie miało pozytywnego wpływu na współpracę podzespołów. Ale ta zmiana pomogła od ręki. No i się rozpisałem. Pozdrawiam. 1587186[/snapback] I teraz mi to mówisz? :mur: Wiesz ile wycierpiałem od kupna 6800?? :mellow: Ehh... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 I teraz mi to mówisz? :mur: Wiesz ile wycierpiałem od kupna 6800?? :mellow: Ehh... ;) 1589488[/snapback] Taki OT: Jaki to A64, ze tak slabo sie kreci (rewizja)? Ja na razie nie mam problemow na nf2, zobaczymy na platformie 64-bit jak sie na nia przesiade w koncu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jezol Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Witam Kupilem ASUSA 6800 le. Mam taki problem ze jak wychodze z gry SWAT4 to po wyjsciu do pulpitu po tak 2, 3 sekundach restartuje mi sie komputer. Neiwiem za bardzo od czego to?. W innych grach jest wszystkko OK. Moj konfig : A64 Venice 3000 Gigabyte K8nsc 2x 256 ramu 400 zasilacz 450W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 no ale co jest? blue screen? czy odrazu restart Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jezol Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 po wyjsciu z gry, pojawia sie pulpit moge cos tam robic przez jakies 2,3 sekundy i mniej wiecej po tym czasie robi sie czarny ekran i komp sie uruchamia od nowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Taki OT: Jaki to A64, ze tak slabo sie kreci (rewizja)? Ja na razie nie mam problemow na nf2, zobaczymy na platformie 64-bit jak sie na nia przesiade w koncu :) 1589580[/snapback] ADA2800AEP4AP CAATC D431RPMW 1093117J40469 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 a ja mam innego zonka... komp chodzi chodzi i czasem po paru h - grania czy lazenia po necie nagle ekran robi sie czarny i zmienia sie rozdz na jakas 320x240 i nic sie nie da zrobic tylko restart jak myslicie wina karty czy juz winda cos mi nie domaga xp bez SP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 @piaskoon: Thx @genghiskhan: Mialem tak tylko raz (zainstalowane tylko drivery ze strony tweakrus-cos tam), jak przeskakiwalem z Alt-TAB z gierki do innego okna. Ponoc to sie dosc czesto niektorym zdarza, zajrzyj do przyklejonego watku o ASUS 6800LE... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 I teraz mi to mówisz? :mur: Wiesz ile wycierpiałem od kupna 6800?? :mellow: Ehh... ;) 1589488[/snapback] No ale czy to jeszcze komuś pomogło. Czy już dawno przetestowane było i raczej o niczym nowym nie napisałem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 (edytowane) A gdzie i jak zmienic to taktowanie ?? :oops: sorry za OT.,ale dlaczego mam taká duza przerwe w sygnaturze ?? nie powina sie ona przypadkiem konczyc od razu co zostalo na niej zapisane ?? Chcialbym wiedziec, bo jest tutaj jeden bardzo upierdliwy moderator,ale ktorego nicka nie wymienié,bo jeszcze znowu sie przyczepi :angry: I to ma byc demokracja ?? :mur: Edytowane 12 Sierpnia 2005 przez quartzXXI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robin AMD Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Ej ja mam taki sam problem z GeForcem FX 5700 Ultra gdy Gram w HL2 jakies 30 minut gra sie przez chwile zawiesza ale dzwiek słychac normalnie minie minutka i dalej mozna grac gam Na full Detali 1024x786 32 bit i mnie to bardzo wnerwia moze to wina karty za słaba? Ale to raczej nie jej wina bo jest lepsza od Radeona 9600XT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jezol Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Rozwiazalem problem z moim SWATEM 4. Sterowniki do grafy ASUSOWSKIE to powodowaly. Zainstalwoalem teraz najnowsze ze strony NVIDI 77.77 i juz wszytko smiga dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 A gdzie i jak zmienic to taktowanie ?? :oops: 1590891[/snapback] W biosie płyty głównej powinno być. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujo Mike Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Ja mam freezy tylko jak za mocno podkręce grafę albo czestotliwość PCI-X dam za dużą. Przy większym napięciu jest ok. Na 430/1120 chodzi pięknie wszystko :D:D. Jeszcze muszę się pobawic w większe podkręcenie proca. GEIL ONE wymiatają !!!!!!! -------------------- AMD64 3000+ Venice (2.5Gh - 1.500V) DFI LanParty UT NF4 SLI-D Geil One W 2x512MB (200 1.5 2 5 2 - 2.6V , 250 2 2 5 2 - 3.5V) GeForce 6800GT Leadtek PX-6800GT-TDH256 Creative Audigy 2 Creative MegaWorks 5.1 THX 550 WD Caviar SE 120 GB WD1200JB 8MB cache NEC ND-3540 Tagan 420W TG420-U02 - PFC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukk_ Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 nie na panowie przegiecie..wlasnie mialem freeza na niepodkreconej grafie (tylko potoki odblokowane)..toz to chore kurcze jakbym mial jakies 500 zeta to bym zmienil plyte + grafike na PCI-E..bo juz mam dosyc :mad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 no ja juz powoli mysle nad zmiana nad nf4 i grafa pci-e. na nowych sterach 77.77 whql, tez mam freezy.ehhh :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybeks Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Ja juz moge z prawie 100% pewnoscia powiedzec, ze na p43.0E i abicie is7e i leadteku 6800 (380/420) freezy nie wystepuja. Ani na 71.89, ani na 77.77, na 77.76 mialem problemy z obrazem nakladki... I w sumie kazde stery sa dobre. Chyba jescze zainstaluje GTA SA... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...