Skocz do zawartości
kamil_kce

Socket 939

Rekomendowane odpowiedzi

mam pytanko gdyz chce kupic sobie athlona 64 3.0 64 bit i do tego plyte po 939 i mam pytanko mam zasilacz 400 wat ale mam w nim tylko tam zlacze do plyty glownej ale to przejsciowka i podejdze do tamtej mam tez taka kostke 4 pinowa a serialu nie potrzebuje bo zostawiam moj stary dysk czy ten zasilacz starczy czy musze nowy kupic bo niektore nowki zasilacze maja zlącze 6 pin jeszcze po co to ????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oki jeszcze raz

sprawa taka mam zasilacz 400 wat i zlacze w nim 4pinowe mam to jakos P4 sie zwie i chce plyte teraz na socket 939 i widze ze niektore zasilacze maja dodatkowy kabelek z 6pinami !!!!

i pytam czy musze zasilacz zmieniac na nowy ???? a ha i jeszcze widzialem takie droższe zasilacze maja napisane ze do PCI-e to musze taki zasilacz miec inny specjalny drogi czy nie ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to jak zes codegenowi zrobił obodowe z plexi..... to nie zle :mur:

wtyczka 4 pinowa zasila procesor, takie wejscie bedzie na płycie s939. Zresztą skoro masz kupowac płyte i zasilacz to nei widze problemu. Kup najpierw płytkę, jak zasilacz nie styknie, to dokup zasilacz. 400W jesli nie bedziesz nic krecił itd. nie powinno nic popalic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oki dzieki a jaka plyte doradzacie tak aby pci-expres miala i pod amd 64 ????

o i ile jakis taki zasilacz kosztuje ???? porsze najlepiej o linik np z www.proline.pl

1529326[/snapback]

Tu masz linka do porządnego zasilacza (chociaż niepozornego)

http://zenfist.pl/z.php/products_id/164

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi