kamilo23 Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Błagam jak wgrać bezpiecznie bios do mojej płyty taką jaką mam w sigu Żeby nic nie uwalić możecie podać strone z biosem mozę być modowany byle był dobry :mur: :mur: :mur: . I jak się za to wszystko zabrać. Ale jestem natrętem :mur: :mur: :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylus Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 (edytowane) jeśli tego nigdy nie robiłeś daj sobie pić bo poślesz płytę na śmietnik i coś jeszcze http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=113020&hl= Edytowane 4 Lipca 2005 przez dylus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 jeśli tego nigdy nie robiłeś daj sobie pić bo poślesz płytę na śmietnik i coś jeszcze 1529457[/snapback] Sorry za ale chyba mi nie powiesz ze ty od razu wszystko wiedziałeś nie lubie jak ktoś się ............... :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylus Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Sorry za ale chyba mi nie powiesz ze ty od razu wszystko wiedziałeś nie lubie jak ktoś się ............... :mur: 1529642[/snapback] masz rację ale nie biorę się za coś czego nie wiem chyba że pod okiem fachowca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 masz rację ale nie biorę się za coś czego nie wiem chyba że pod okiem fachowca 1530014[/snapback] Dzięki za pomoc ekspercie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 (edytowane) To tak najpierw szukaj ;] ten temat był poruszany 100 razy. No ale jak już błagasz ;] no to tak. Włazisz na stronę producenta płyty gł. Potem zgrywasz bios do swojej płyty + program do flaszowania. Następnie robisz sobie jakiś katalog na twardym dysku np o nazwie "bios", przegrywasz pliki z bios i flaszerem (dysk musi być FAT32/16 nie NTFS). Uruchamiasz komputer w dosie !!! Przedtem sprawdzasz czy bios jest dobry (czyli: model płyty, rewizja i rozmiar). W dosie wchodzisz do katalogu "bios" i piszesz nazwe programu flaszującego potem nazwę pliku z biosem (to ten z końcową nazwą bin). Kilkasz enter czekasz chwile :)Progam się spyta czy zapisać stary bios kilkasz na tak podajesz nazwę. Potem zaczyna się wgrywanie bios czekasz pare sekund modląc się aby prądu nie zabrakło;). Program flaszujący powie że ok. Restartujesz komp :)(tej częsci nie musisz robić "wchodzisz w bios i dajesz na stawienia fabryczne zapis. Znowu uruchamiasz i zmieniasz sobie ustawienia biosu na własne"). Jest też sposób z dyskietką analogiczny do dysku tyle że bios i program flaszujący są na dyskietce. Ewentualnie możesz skorzystać do programów falszujących z pod systemu. Pozdrawiam edit poprawa literówek :| i tego NTFS-a :| mam dysleksje czy jak <_< Edytowane 5 Lipca 2005 przez Domik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 To tak najpierw szukaj ;] ten temat był poruszany 100 razy. No ale jak już błagasz ;] no to tak. Włazisz na stronę producenta płyty gł. Potem zgrywasz bios do swojej płyty + program do flaszowania. Następnie robisz sobie jakiś katalog na twardym dysku np o nazwie "bios", przegrywasz pliki z bios i flaszerem (dysk musi być FAT32/16 nie NFTS). Uruchamiasz komputer w dosie !!! Przedtem sprawdzasz czy bios jest dobry (czyli: model płyty, rewizja i rozmiar). W dosie wchodzisz do katalogu "bios" i piszesz nazwe programu flaszującego potem nazwę pliku z biosem (to ten z końcową nazwą bin). Kilkasz enter czekasz chwile :)Progam się spyta czy zapisać stary bios kilkasz na tak podajesz nazwę. Potem zaczyna się wgrywanie bios czekasz pare sekund modląc się aby prądu nie zabrakło;). Program flaszujący powie że ok. Restartujesz komp :)(tej częsci nie musisz robić "wchodzisz w bios i dajesz na stawienia fabryczne zapis. Znowu uruchamiasz i zmieniasz sobie ustawienia biosu na własne"). Jest też sposób z dyskietką analogiczny do dysku tyle że bios i program flaszujący są na dyskietce. Ewentualnie możesz skorzystać do programów falszujących z pod systemu. Pozdrawiam 1531137[/snapback] Dzieki masz u mnie 0,75 Finlandia :D :D :D A możesz podac jaki najlepszy flasciach!ący program do biosu z pod systemu :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shake Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 To tak najpierw szukaj ;] ten temat był poruszany 100 razy. No ale jak już błagasz [cut] poprawa literówek :| i tego NTFS-a :| mam dysleksje czy jak <_< 1531137[/snapback] O bosz, a po co tak komplikować. 1. ściągasz ten bios http://www.epox.com.tw/eng/download.php?t=...Gh5WkdFME56STVD 2. wkładasz czystą dyskietke, nagrywasz na nią ten plik .bin 3. restartujesz kompa, wchodzisz w bios i dajesz load default settings czy jakoś tak :) 4. zapisujesz, ponowny restart, dyskietka włożona do stacji, wciskasz podczas post'a kilka razy alt+f2 (czy alt+f11 - już nie pamiętam, spójrz na dole podczas posta wyświetla kombinacje do uruchomienia flashowania) 5. uruchomi się procedura updejtu biosu - nic nie robisz, nic nie wciskasz, jak skończy sam się restartnie. To wszystko :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 Dyskieta sypnięta i co wtedy :>?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...