Skocz do zawartości
kamilo23

Błagam Na Kolanach Jak Wgrać Bios

Rekomendowane odpowiedzi

Błagam jak wgrać bezpiecznie bios do mojej płyty taką jaką mam w sigu

Żeby nic nie uwalić możecie podać strone z biosem mozę być modowany byle był dobry :mur: :mur: :mur: . I jak się za to wszystko zabrać.

Ale jestem natrętem :mur: :mur: :mur: :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli tego nigdy nie robiłeś daj sobie pić bo poślesz płytę na śmietnik i coś jeszcze

1529457[/snapback]

Sorry za ale chyba mi nie powiesz ze ty od razu wszystko wiedziałeś

nie lubie jak ktoś się ...............

:mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry za ale chyba mi nie powiesz ze ty od razu wszystko wiedziałeś

nie lubie jak ktoś się ...............

:mur:

1529642[/snapback]

masz rację ale nie biorę się za coś czego nie wiem chyba że pod okiem fachowca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To tak najpierw szukaj ;] ten temat był poruszany 100 razy. No ale jak już błagasz ;] no to tak. Włazisz na stronę producenta płyty gł. Potem zgrywasz bios do swojej płyty + program do flaszowania. Następnie robisz sobie jakiś katalog na twardym dysku np o nazwie "bios", przegrywasz pliki z bios i flaszerem (dysk musi być FAT32/16 nie NTFS). Uruchamiasz komputer w dosie !!! Przedtem sprawdzasz czy bios jest dobry (czyli: model płyty, rewizja i rozmiar). W dosie wchodzisz do katalogu "bios" i piszesz nazwe programu flaszującego potem nazwę pliku z biosem (to ten z końcową nazwą bin). Kilkasz enter czekasz chwile :)Progam się spyta czy zapisać stary bios kilkasz na tak podajesz nazwę. Potem zaczyna się wgrywanie bios czekasz pare sekund modląc się aby prądu nie zabrakło;). Program flaszujący powie że ok. Restartujesz komp :)(tej częsci nie musisz robić "wchodzisz w bios i dajesz na stawienia fabryczne zapis. Znowu uruchamiasz i zmieniasz sobie ustawienia biosu na własne"). Jest też sposób z dyskietką analogiczny do dysku tyle że bios i program flaszujący są na dyskietce. Ewentualnie możesz skorzystać do programów falszujących z pod systemu. Pozdrawiam

edit

poprawa literówek :| i tego NTFS-a :| mam dysleksje czy jak <_<

Edytowane przez Domik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To tak najpierw szukaj ;] ten temat był poruszany 100 razy. No ale jak już błagasz ;] no to tak. Włazisz na stronę producenta płyty gł. Potem zgrywasz bios do swojej płyty + program do flaszowania. Następnie robisz sobie jakiś katalog na twardym dysku np o nazwie "bios", przegrywasz pliki z bios i flaszerem (dysk musi być FAT32/16 nie NFTS). Uruchamiasz komputer w dosie !!! Przedtem sprawdzasz czy bios jest dobry (czyli: model płyty, rewizja i rozmiar). W dosie wchodzisz do katalogu "bios" i piszesz nazwe programu flaszującego potem nazwę pliku z biosem (to ten z końcową nazwą bin). Kilkasz enter czekasz chwile :)Progam się spyta czy zapisać stary bios kilkasz na tak podajesz nazwę. Potem zaczyna się wgrywanie bios czekasz pare sekund modląc się aby prądu nie zabrakło;). Program  flaszujący powie że ok. Restartujesz komp :)(tej częsci nie musisz robić "wchodzisz w bios  i dajesz na stawienia fabryczne zapis. Znowu uruchamiasz i zmieniasz sobie ustawienia biosu na własne"). Jest też sposób z dyskietką analogiczny do dysku tyle że bios i program flaszujący są na dyskietce. Ewentualnie możesz skorzystać do programów falszujących z pod systemu. Pozdrawiam

1531137[/snapback]

Dzieki masz u mnie 0,75 Finlandia :D :D :D

A możesz podac jaki najlepszy flasciach!ący program do biosu z pod systemu :mur: :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To tak najpierw szukaj ;] ten temat był poruszany 100 razy. No ale jak już błagasz

[cut]

poprawa literówek :| i tego NTFS-a :| mam dysleksje czy jak  <_<

1531137[/snapback]

O bosz, a po co tak komplikować.

1. ściągasz ten bios http://www.epox.com.tw/eng/download.php?t=...Gh5WkdFME56STVD

2. wkładasz czystą dyskietke, nagrywasz na nią ten plik .bin

3. restartujesz kompa, wchodzisz w bios i dajesz load default settings czy jakoś tak :)

4. zapisujesz, ponowny restart, dyskietka włożona do stacji, wciskasz podczas post'a kilka razy alt+f2 (czy alt+f11 - już nie pamiętam, spójrz na dole podczas posta wyświetla kombinacje do uruchomienia flashowania)

5. uruchomi się procedura updejtu biosu - nic nie robisz, nic nie wciskasz, jak skończy sam się restartnie.

To wszystko :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi