Prog Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Mam pytanie, jak zrobić skrypt, z jakiej funkcji skorzystać, żeby zrobić system wpisywania tekstu taki jak na forach dyskusyjnych. Tj. Chodzi mi o to, że pisze się tekstem ciągłym wstawia się odstępy i docelowo później widać tak jak było wpisywanie. Po krótce nie trzeba wpisywać tagów HTML by zrobić odstęp (tak jak teraz zrobiłem). ENTER + <br> (np.) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Dla entera na przykład str_replace, zamieniasz znaczniki \n na <br />. Dla reszty analogicznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr__y Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 Po co naokoło, skoro jest gotowa funkcja nl2br() ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...