nrl Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Witka mam zamiar kupić głośniczki do mojego sprzęcika :) i mam dylemat, które wybrać :) Zastanawiam się nad tymi o to zestawami: 1. Altec Lansing FX6021 http://www.nextgenelectronics.com/al6021.php dla mnie faworyt :) 2. Logitech Z-2300 (2+1) THX 3. Val A6 nie znam ceny tego zestawu http://www.valaudio.pl/kolumny.php Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trepcia Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Logitechy są przereklamowane, nie bierz.Te ostatnie głośniczki sa nawet ciekawe, wiesz.Hybryda.Ale cena pewnie kosmiczna...Altec to też mój faworyt, ale ta hybryda jest całkiem ciekawa i apetyczna.Tylko jaką to może mieć cenę...??Jak bedziesz gdzieś mógł dostać tego Val A6 i bedzie w miarę rozsądnej cenie to go bierz, a jak nie to Altec'a.Bardzo dobre głośniki i z dobrym basem B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sigard Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Te Logitechy nie są wcale przereklamowane, jeśli ich nie słyszałeś to nie powinieneś się o nich wypowiadać. Ja bym na twoim miejscu brał głośniki logitech, w tej chwili to chyba najlepsze głośniki 2.1 na rynku. W dotatku są sprawdzone bo wiele osób je posiada. http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=139321 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Te Logitechy nie są wcale przereklamowane, jeśli ich nie słyszałeś to nie powinieneś się o nich wypowiadać. Ja bym na twoim miejscu brał głośniki logitech, w tej chwili to chyba najlepsze głośniki 2.1 na rynku. W dotatku są sprawdzone bo wiele osób je posiada. 1533467[/snapback] buahahahahaha nie porównuj tego śmiecia jakim jest logitech w porównaniu z valem i altecem to nie ta klasa :D słyszałem te logitech i bas w nich jest na maxa przesadzony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sigard Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 cenowo to na pewno nie ta klasa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 cenowo to na pewno nie ta klasa 1533568[/snapback] i jakościowo też :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trepcia Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 (edytowane) w tej chwili to chyba najlepsze głośniki 2.1 na rynkuA jakie rozwiązania technologiczne posiadają te głośniki, że są najlepszymi głośnikami 2.1 na rynku komputerowym??Może mi powiesz, że wzmacniacz hybrydowy generuje więcej znikształceń od tego, co ma Logitech??A może korektor fazowy w głośniku Logitech'a ma być tym panaceum na najlepszy dźwięk na rynku??A słyszałeś kiedyś jak gra Klipsch??Jak gra Bose??Jak gra Altec Lansing?? Edytowane 6 Lipca 2005 przez trepcia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sigard Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Chodzi mi o polski rynek komputerowy a w sklepach nie spotkałem się z tymi glośnikami, które wymieniłeś więc nie miałem okazji ich usłyszeć. Być może i są lepsze ale na pewno są i też droższe. A Logitech jest wystarczający dla przeciętnego słuchacza muzyki i gracza komputerowego. Jak ktoś ma kase i go stać na jeszcze lepsze głośniki to jego sprawa. Słyszałem jak gra Logitech i dla mnie te głośniki nie mają nic sobie do zarzucenia. Logitech jest prawie 2 razy tańszy od tamtych głośników więc jak dla mnie to brałbym je bez zastanowienia. Dawać ponad 1000 zł za zestaw 2.1 to lekka przesada. Lepiej sobie skołować amplituner i jakieś dwie porządne kolumienki. W swojej cenie to na pewno Z-2300 to najlepsze głośniki na polskim rynku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trepcia Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Nie wiem ile kosztują głośniki Val A6, ale najdroższy z tej gromadki głośników jest Altec Lansing i on kosztuje ok 700 zeta (Klipsch i Bose w cenie Logitecha są) i nie wiem skąd Ci się nagle wzięło, że one są 2 razy droższe od Logitecha :blink: I wszystkie głośniki można dostać u nas w kraju (chociaż z Klipschami jest mały problem, ale gdzieś je już widziałem u nas). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LiberalnyLump80 Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Posiadam niniejsze glosniki Altec'a (FX-6021) od kwietnia br. Zakupione zostaly przeze mnie w Polsce, w Siriusie. Jezeli bedzie zapotrzebowanie, to napisze obszerna recke nt. owego zestawu. Na poczatek powiem tyle, iz jest to zestaw z cala pewnoscia ponadprzecietny, ale niestety - przynajmniej moj egzemplarz - nie jest pozbawiony wad. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giter Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 buahahahahaha nie porównuj tego śmiecia jakim jest logitech w porównaniu z valem i altecem to nie ta klasa :D słyszałem te logitech i bas w nich jest na maxa przesadzony Kupiłem sobie Altec lansing fx6021 i jestem rozczarowany. Środek jest słaby i nienaturalny. Te głośniki dodają jakieś denerwujące "tssssssss" do wielu dźwięków (czy to ma być to dobre odwzorowanie wysokich tonów?!), podkreślają wszelkie szumy i trzaski. Dźwięk jest wyrazisty i przestrzenny ale przez wady wymienione uprzednio są męczące. Do tego brzęczą w stanie spoczynku. Nie polecam. Już lepiej mi grały głośniki creativa za 200 zl, mimo zbyt dominującego basu. Kupiłem sobie teraz wzmacniacz i kolumny jbl E 30 i jestem zadowolony. Mam już dość wynalazków, małe głośniczki nigdy nie będą dobrze grały. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2007 (edytowane) Masz chyba pecha albo trafił Ci się jakiś trefny egzemplarz. Moje FX6021 podłączone do Esi@Juli markowym przewodem RCA grają rewelacyjnie i jedyne do czego można się przyczepić to właśnie to buczenie w stanie spoczynku. Nie wiem gdzie ty tam słyszysz to "tssssssss"??. Jaki słaby środek??. Chyby faktycznie trafiłeś na bubla.Miałem wiele głośników, łącznie z Z-2300 i żadne nie zbliżyły się nawet do poziomu FX6021. Nawet tak zachwalane przeze mnie na początku Genius 1250X zaczęły po paru tygodniach męczyć moje uszy i wróciłem z powrotem do Alteca. Zresztą wystarczy poczytać recenzje i opinie o tych głośnikach w necie. 90% pozytywnych opini. Edytowane 13 Grudnia 2007 przez RBEJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Canti Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2007 poza tym Dołączył: Wczoraj, 10:36 ;) logitech to szajs wiem bo mialem 3 modele i u znajomych z akademika slucham kolejnych altec powinien zniszczyc logitecha a val wdeptac w ziemie logitech dodaje ze 20-30% ceny za znaczek tak jak mercedes Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 Osoby, które uważają z-2300 za mega-hiper głośniki, widocznie nigdy nic dobrego nie słyszeli, albo ich miarą jest "umcyk umcyk" - tego im akurat nie brakuje, jak dla mnie jest go nawet za dużo, imo w przypadku gdy jakiegoś pasma jest za dużo to gorzej niż by było za mało :P Sam posiadam w/w logi i jak dla mnie to one grają przeciętnie, cóż wiele po komputerowych grajkach nie można się spodziewać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 poza tym Dołączył: Wczoraj, 10:36 logitech dodaje ze 20-30% ceny za znaczek tak jak mercedes Daj Boże logitechowi choć zbliżyć się na cm do tego czym jest Mercedes wsród samochodów ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 Daj Boże logitechowi choć zbliżyć się na cm do tego czym jest Mercedes wsród samochodów ;]Dokladnie! Dla mnie Logitech zawsze bedzie sie kojazyl z producentem myszek, klawiatur, i innych plastikowych "pierdółek" do komputerow. Jaka uznana marka... opamietajcie sie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...