lookash2 Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 co do nagrywarki to problem modowania nie zalezy raczej od kasy... powstaje raczej pyanie czy jestes w stanie poświecic swoją piękną, wręcz wyśmienitą obudowe owej nagrywarki na straty :D, bo większość ludzi się boi, a to że gwarancja a to że tamto... :D 1546023[/snapback] Glupie gadanie... ja np. nie pomaluje, nie otworze ani nie zmoduje cd-romu bo strace gwarancje a to nie ciekawa rzecz! Nagrywarka nalezy do urzadzen ktore sie z czasem zuzywaja! Mi np. kazda nagrywarka siada mniej wiecej ok 1,5 roku po kupnie! Wole ladnie zaslonic cdrom niz go moddowac a pozniej sie gryzc ze nie mam grawancji! PS do piatku powinno przyjsc moje alu perforowane :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 jakie głupie gadanie.. przecież wpomniałem wcześneij że są 2 rozwiazania.. modujesz albo zasłaniasz... w każdym innym przypadku mod wygląda obskurnie... :).. lepiej dobrze czytaj zamiast się czepiać wyrwanyych z kontekstu wypowiedzi zdań :twisted: B-sides ile masz gwarancji na tą nagrywarkę? 12 miesięcy a siada CI po 18 miesiacach.. więc i tak nie oddasz na gwarancję, chyba że masz wiekszy limit.. ja kupujue cd romy po 30 pln i nie boje się go otworzyć czy 'naprawić'... w końcu 30 pln nawet na rok to nie duży wydatek.. nawet na miesiąc... jeśli by zaszła potrzeba comiesięcznego kupowania cdromu... no cóż.. są moderzy niedzielni :) i pro-moderzy :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wafer Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 tez uwazam ze modding urzadzen na gwarancji to poroniony pomysl. ja nagryware dalem ponad 300pln i mam 36 miesiecy gwarancji i nie bede rezygnowal chocby z jednego miesiaca. pozatym mam czarna nagrywarke i czarny panel i uwazam ze wyglada git B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 tez uwazam ze modding urzadzen na gwarancji to poroniony pomysl. ja nagryware dalem ponad 300pln i mam 36 miesiecy gwarancji i nie bede rezygnowal chocby z jednego miesiaca. pozatym mam czarna nagrywarke i czarny panel i uwazam ze wyglada git B) 1548396[/snapback] Tak ale gdy ktoś moduje całkowicie lub robi od podstaw nową budę to jednak wymaga to zmian i ingerencji w wygląd flopa, cdromu itd :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wafer Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 wszystko zalezy od osoby modujacej. o flopie nie mowmy bo to inna polka cenowa. jak sie zepsuje to kupujesz nowego i jestes 5 browarow w plecy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 no wiadomo że mnie tez nie stać żeby dać za rekordziałke 300 papierów przyniesc do domu... naprawiać :D.. Dlatego jak wiem że bede modował cdroma czy cos.. to kupuje tańszego aby był na chodzie... ja tam przede wszystkim lubuje się w modowaniu obudowy.. co do parametrów kompa .. to nie musi być on z najwyższej półki... poza tym jeśłi cdrom pasuej CI do obudowy to ok.. ale w przypadku niektórych modów raczej nie bedzie elementów do kupienia w sklepie, które by pasowały już od urodzenia... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 No, no, no, Radosławie znów się będę powtarzał … :D :D :D prace się posuwają :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rob_e Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 no Radek_BVB... fajnie ci to wychodzi. Co prawda to nie moje klimaty (jak widac po mojej budzie), ale naprawde kawal dobrej roboty wykonujesz. Nie bede orginalny i powiem: zmień śrubki. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoSF Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 (edytowane) Bardzo ładnie prezentuje się ta blaszka perforowana w połączeniu z kątownikami, jednak aż się prosi o zastosowanie gdzieniegdzie blachy "bez dziurek". Z chęcią popatrzę, jak już to nastąpi ;-) Jeżeli masz zamiar konsekwentnie realizować ideę "Pure metal" to rozumiem, że o wstawkach z plexi raczej nie myślisz? Zapewne widziałeś Hypercube`a, świetnie tam wyglądają wstawki z mlecznej plexi podświetlone na biało...ale szczerze mówiąc do tej budy to świetnie pasowałoby światło jasnożółtozielone - takie, jak w tych "najprostszych" diodach. Bladoniebieskie też powinno być ładne. Białe też ;-) BTW - barwiona pleksa też mogłaby fajnie wyglądać - np. zielonkawa lub wpadająca w kolor blue... Edytowane 15 Lipca 2005 przez NoSF Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 srubki srubki, psokojnie panowie ;] NoSF - blacha bez dziurek bedzie na gorze budy i po bokach. pleksa bedzie bo przede wszystkim musze zastawic alu perforowane, nie chce zeby buda mi sie syfila, a poza tym bedzie okno z boku prawdopodobnie przysloniete alu perforowanym. hypercube'a widzialem i tak jak mowisz bedzie pleksa matowiona a pod nia diody i katody. co i jak to zobaczycie pozniej. mam natomiast dylemat bo nie moge dostac blachy 1mm z alu anodowanego :( jest tylko zwykle a planowalem uzyc takiego jak to z ktorego zrobione sa katowniki. u mnie w wiosce nie ma, po necie pisalem i dzwonilem i tez nic :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 hej co do srobek to moze takie lub te plaskie byly by chyba lepsze bo nie wystawaly by tak na razie mam te, ale tak czy inaczej maja one jakis klimat ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 ja jestem za imbusami, maja swoj klimat :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quarantino Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 według mnie to te pierwsze śrubki moga być okej przycisk jest okrągly i płaski więc podobne powinny być śrubki mówiłeś o oknie ja chce coś zaproponowac żeby pod tako blache (front, dwa boki) podkleić taką mleczno plekse jako mam w kuchni tu masz foto (bez flasha) http://img224.imageshack.us/my.php?image=dsc009401hp.jpg wstawić do srodka jakieś podświetlenie, elegancko będzie wyglądać :) btw. nie patrzcie się na moje odbicie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość add_ek Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 (edytowane) na razie mam te, ale tak czy inaczej maja one jakis klimat ;] 1550271[/snapback] Tak, wiejski...dzzzzzzz :lol: Nie odbieraj tego jako atak...tylko żart. Moim zdaniem ,poszedłeś na łatwiznę ze skręcaniem kątowników w taki sposób. Pozdrawiam...i czasu zazdroszczę! Edytowane 16 Lipca 2005 przez add_ek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 (edytowane) najbardziej podobają mi sie imbusy, ale do takiej budy pasują imho jakieś płaskie "śruby"( 1 na pewno nie) mod „zapowiada” się świetnie PS. 1. uwielbiam taki styl :D 2. poszukaj innych śrubek :-P 3. ta planetka na froncie zdecydowanie odpada Edytowane 16 Lipca 2005 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 adek, czesciowo tak ;] ale to nie bylo moim zamiarem, rozwiazanie to spodobalo mi sie i uwazam ze jest najlepsze do tego co chce osiagnac cavar @3, planetka zdecydowanie zostaje (znaczek mojego serwisu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 (edytowane) niestety na moim zadupiu nie moge dorwac innych srub niz te zwykle i imbusowe, wlasnie kupilem troche imbusowych i chcialbym zebyscie zobaczyli jak to wyglada, pasuja bardziej ale bardziej odstaja hmmmm :? zwykle: imbusowe: i jeszcze fotki z robienia nozek, na to wszystko dojdzie jeszcze jakas podkladka filcowa zeby nie rysowac biurka i zeby ladnie stalo :) aha... w poniedzialek zamawiam aluminium na boki i gore i nie ma zmiluj :twisted: Edytowane 16 Lipca 2005 przez Radek_BVB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wafer Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 jak dla mnie imbusowe lepiej wygladaja. tylko nie dawal bym pod nie podkladek. pod imbusy nie sa konieczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zysiek Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 Podziwiam i prosze o wiecej. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 chyba sie przekonalem do imbusow ;] ale podkladki sa konieczne bo nie chce rysowac alu ;] poza tym jak sie dokreci imbusy to podkladki wygladaja jak czesc glowki sruby :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proxsac Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 (edytowane) Naprawdę super to wygląda. Osobiście lubię "surowe" budy a nie choinki. A "pure metal" to naprawdę piękna rzecz. Gratuluję talentu. chyba sie przekonalem do imbusow ;] ale podkladki sa konieczne bo nie chce rysowac alu ;] poza tym jak sie dokreci imbusy to podkladki wygladaja jak czesc glowki sruby :) 1550642[/snapback] Może wystarczy włożyć podkładkę o mniejszej średnicy z materiału "filcopodobnego". Widać jej nie będzie a i alu pozostanie jakie jest. Widziałem kiedyś budę skręconą na śrubę z podkładką i nie wygląda to jakoś przesadnie dobrze. Z resztą zobaczysz sam. Edytowane 16 Lipca 2005 przez Proxsac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 mi sie podoba i na serio podkladka zlewa sie z lebkiem srubki :) jeszcze zobaczymy, jutro zadzialam i wsadze caly konfig do nowej budy :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rhezuz Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 można by też znitować wszystko , wtedy by wyglądało fachowo , a tak pozatym kawał dobrej roboty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wafer Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 pod warunkiem ze byly by to aluminiowe nity zaklepywane. nity zrywane wygladaja raczej tandeciarsko.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HugoZak Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 Jednak wg mnie lepiej wygladaly te sruby od imbusow ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 Radek_BVB - co do srob, to poszukaj plaskich imbusow ;] Sa takie, bo brat uzywa ich do przykrecania truckow w desce ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 maly updejt, plyta glowna juz siedziala w srodku ale wyjalem ja akurat na czas zdjec. jeszcze tylko dziury na wentyle i zasilke. koszyczek na napedy i cos tam cos tam ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wafer Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 fajnie wyglada. zamiezasz wyciac dziure na zasilacz i wiatraki? zrobilem wczoraj test z wiatrakami i taka blacha... Arctic Fan 3 przy napieciu powyzej 6V robil koszmarny szum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 A moze wlasnie nie ciac dziur na wentyle? Wartoby wykozystac potencjal tych plyt, a same wentyle przeciez moga chodzic bardzo wolno (zalezy co tam w srodku bedzie). Imho w ogole moznaby pomyslec np nad jakims pasujacym pod te blachu WC opartym w 100% na aluminium (dosc tanie by bylo przy okazji). Oczywiscie jezeli to nie koliduje z pierwotną wizją projektu :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 jak narazie bardzo ładnie ci to idzie taka fajna alternatywa dla innych modów a co do wentylów to raczej byłbym za wicięciem dziur bo przez te dziurki nie dośc że bedzie śfiszczało to na dodatek starsznie sie na nich kurz bedzie zbieral i bedą takie kurzowe farfocle chyba że masz zamiar czesto czyścić bardzo często :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...