Skocz do zawartości
RadeX

---{ Pure Metal }--- Mod

Rekomendowane odpowiedzi

Radek:

a czy takie coś by nie było?

To tylko rysunek, ale mógłbyś w ten sposób zrobić dziury + grill za jednym zamachem, chociaż byłoby trochę cięcia i szlifowania krawędzi. Oczywiście trzebaby dobrać ilość wyciętych oczek pod średnice wiatraków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gdzie taka mozna dostac ? :>

1557068[/snapback]

ja pierdziele. czlowieku. czytanie nie boli. odpowiedz jest na pierwszej stronie.

albo ludzie przestaja czytac posty i tylko ogladaja fotki albo sie analfabetyzm wtorny w polsce szerzy....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sory wafer ale tak mi sie spodobaly foty ze szukalem tylko fotek a nie widzialem zeby bylo napisane gdzie mozna dostac ta blache wiec sie spytalem ale jak mowisz ze na pierwszej stronie to juz sprawdzam :)

Edytowane przez c4meleon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dla mnie bomba!

Zainspirowalo mnie to!

A jak rozwiazesz problem z pci, agp? jak bedziesz przykrecac je do obudowy?

Ogolnie pomysl i narazie wykonanie 10/10!

Nie moge sie doczekac dalszych prac i wyniku!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A propo tych śrub nie lepiej użyć nitów?

Moim zdaniem świetnie pasowały by do obudowy. Są b. płaskie, okrągłe i tanie.

Tylko nie wiem czy otwory w twojej budzie są duże jeśli tak to będzię problem znalezienia takich szerokich... i jeszcze jedno nitów raczej nie da się zdjąć nie rysując reszty więc powiny być użyte na samym końcu.

Jeśli nie wiesz o co mi chodzi to w starych typach przystanków autobusowych i tranwajowych są właśnie użyte nity m.in. w montowaniu szkła do szkieletu przystanku i w dzwiczkach od rozkładów jazdy.

Co ty na to ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kasprzak - karty beda przykrecane do alu perforowanego. tam gdzie jest wycieta dziura na nie od krzywie troche blachy tak by mozna mocowac karty. jak zamocuje plyte glowna to strzele dokladniejsza foke zeby pokazac co i jak ;]

kfh13 - nity sa do bani, na dodatek obskurne. imbusy pomimo ze ciut odstaja to maja cos w sobie ale poza wygladem maja jedna najwazniejsza ceche - funkcjonalnosc, kiedy tylko chce moge rozkrecic bude. a na etapie w ktorym jestem robie to raczej czesto ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kasprzak - karty beda przykrecane do alu perforowanego. tam gdzie jest wycieta dziura na nie od krzywie troche blachy tak by mozna mocowac karty. jak zamocuje plyte glowna to strzele dokladniejsza foke zeby pokazac co i jak ;]

...

Świetnie. Czekam z niecierpliwością :)

Dajesz floppa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niby tak...ale czasem sie znajdzie cos jeszce...sam kupilem floppa na usb w razie czego :) bo uzywany jest tez do laptopa. ale mniejsza o to...

mam pytanie...czym to wycinales ze tak rowno i bez ostrych krawedzi??

http://img342.imageshack.us/img342/5324/wycinanie5hr.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kasprzak - wycinalem zwyklym brzeczotem do metalu. potem szlifowanko papierem sciernym i pilniczkami

genghiskhan - chyba nie czytales calego topiku. za alu perforowanym bedzie pleksa. kurzyc bedzie sie jak kazdy inny komp ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

buda na razie w rozsypce, jutro dam fotki ;]

1561604[/snapback]

Mogłeś zrobić znaczek RADIATION ;) Ale to by było mało oryginalne ;) Ten mi się bardzo podoba, a co do całego moda to poprostu w pyte :D Syci jak penis jak to mawiał pewien emerytowany tweakowiec ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"oooo... stokrotka" B)

swietnie wyszedl ten otwor, dobrze przemyslany.

co prawda nie zabezpiecza przed wsadzeniem palucha po pijaku ale wyglada zdecydowanie lepiej niz zwykla dziura.

mam tylko nadzieje ze nie bedze powietrze gwizdalo przez niego. napisz nam jak zrobisz test glosnosci B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Buda poprostu wspaniała, ale moim zdaniem popsules ją troche tą dziurą na wentyl, niepodoba mi sie jej kształt, wygląda jak gwiazdka śniegu pod mikroskpem.

Ja na twoim miejscu sprubował bym troche zaokrąglić ten otwór.

Ale gratulacje, obudowa pierwsza klasa ,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetnie to się prezentuje, respect ;) W pełni profesjonalny mod :) Ja proponuję, żebyś później zapodał cały project-log na jakimś zagranicznym dużym forum, na prawde jest co pokazać :)

BTW, czy mi się wydaje, czy cztery otwory do zamocowania wentylatora na tym wyciętym grillu wcale nie tworzą kwadratu? :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi