menelaos Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 (edytowane) hm a nie myślałes nad koszykami z plexy? :> widzialem juz takie ładnie sie prezentuja :) co do kabli jednak bym wolał UV niz ta rurke z prysznica :P Edytowane 26 Lipca 2005 przez menelaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doktorwlodek Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 (edytowane) ja bym uzyl takich kabli ide, prawie 4 razy tańsze niż coolermastera i całkiem dobrze wygladają, sam sobie takie kiedys sprawilem http://allegro.pl/show_item.php?item=56013965 gość sprzedaje także dłuższe wersje bo te są dosyć krótkie, ale ja potrzebowałem wsłasnie dosyć krótkich Edytowane 26 Lipca 2005 przez doktorwlodek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 doktorwlodek - wlasnie taki kabel ide mam tyle ze coolermastera, a kable od zasilki jeszcze zobacze jak beda zrobione a co do niektorych postow... co mnie interesuje ze komus sie podoba uv? gdzie pisalem ze bedzie uv w kompie? :? ostatnio bylem pochloniety egzaminem na fil. ang. dlatego tak malo updejtow :> ale jutro zobaczycie cos fajnego ;] do jutra :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 niekórzy sie może przyzwyczaili, że autorzy postów nie mają własnych pomysłów ino pytają innych o kolor światła :) stąd takie komentarze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camel- Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 (edytowane) hehe swietny mod ;) a raczej pomysl... czepiam sie kilku :P jezeli juz robisz tego cd-moda :) to sama zaslepke zamaskuj, a guziczki wyprowadz pod guzik od powera i np. srobki imbusy mogą sluzyc za taki guziczek (od glowki): glowka -> krotka sprezynka -> blacha z front panelu + ta listewka -> znowu sprezynka -> nakredka... powstanie ci taki guziczek ktory bedzie wracac zawsze do pozycji '0' ;) ale jak z mostkowaniem dwoch kabli to juz tego nie potrafie opisac, choc tez mam idee - trzeba pogimnastykowac sie z blachą i wiertarką :) co do grila... jest naprawde swietny.... ale jezeli chodzi o styl tej budy (tak tej :P ) to na front panelu ladniej by wygladalo jakby nie bylo zadnych wiatraków .... ladniej wyglada :) po za tym jak masz jakies elementy czarne itp, to zawsze mozna je pochromowac, co nie? :P ps... co do samej tej listwki co jest pod guzikiem power - nie zaokraglaj jej! ona poprostu dodaje urody i piekna temu projektowi. nie znalazlem tam nic okraglego, oprocz dziur w tej blaszy na froncie, rearu i dnie ;) pozdrawiam i zycze powodzenia. (ja bym z pewnoscią lepszej budy nie zrobil) Edytowane 26 Lipca 2005 przez Camel- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 na froncie bedzie widoczna tylko klapka tacki od cdrw guziczka nie bedzie, a imbusy maja spelniac funkcje trzymajaca wszystko w kupie ;] co do wiatrakow na froncie... NA FRONCIE NIE BEDZIE ZADNEGO WIATRAKA... to byl dol obudowy mam troche chromu w spreju i byc moze pomaluje wentyle :) listewke zostawie :) klapka od cdrw tez bedzie taka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elKuba Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 hmmm, tylko jak nie będziesz miał guziczka do otwierania cd-romu to w pewnych sytuacjach wróżę Ci dużą frustrację ;) Jak wiadomo rozwiązania programowe (czyli w windowsie ppm na napęd i "wysuń") mają zasadnicza wadę: sa uzależnione od całej reszty oprogramowania (czyt. system i ewentualne wirusiki ;]) Jak sobie poradzisz z przywracaniem systemu po jego padzie? Będziesz rozkręcał budę i wyjmował napęd, aby załadowac płytke? Albo co z uruchomieniem jakiejś płytki linuksoej typu LiveCD? I tak z całej operacji trwającej 2 sekundy wyjdą z tego 2 godziny (a ile nowych przekleństw świat usłyszy ;]). Jeśli nie chcesz guzika na froncie to przenieś go gdzieś na bok (tylko wiąże się to z ingerencją w sam napęd). Guzik zwiera ze soba 2 linie przy pomocy mikroswitcha. W jego miejsce wlutuj 2 kabelki i guzik przenieś gdzie Ci się podoba. to były moje 3 grosze :) A tak na marginesie bardzo ładnie buda się zapowiada :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 nie boj sie, jak cos to za jednym oczkiem bedzie wywiercona dziurka w pleksie i w razie czego tykne przycisk spinaczem ;] (tak jak awaryjne otwieranie cd) a co do microswitcha to pomysle, moze.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 a może czujnik dotykowy? zbliżeniowy? Zrobić go nei jest trudno.. tylko problemem moga być zakłócenia od kompa, katod etc... Ale sama wizja jest ciekawa.. zbliżasz rękę do cdromu.. ewentualnie dotykasz go i Ci sie wysuwa... kosmos jak w startreku :lol: od razu nachodzi mnie wizja kilku takich przycisków np w formie blaszanych płytek z aluminium z wygrawerowanymi ozaczeniami... do np zapalania swiatła, cd romu, wiatraków? :P cza by się temu blizej przyjzeć :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 oto prawie ukonczona buda, jesli ktos chce obejrzec ja na zywo zapraszam do Gdanska ;] pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elKuba Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 sweet :) mam małą uwagę dotycząca tyłu budy. Nie boisz się, że jak zmienisz płyte główną, to ten misternie wycięty otwór na wyprowadzenia płyty głównej może nie podpasować? Nie łatwiej wyciąć standardowy prostokącik i wstawiać tam maskownice dostarczane razem z płytami głównymi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 nie boje sie roboty, w razie czego poprawie tyl ;] a tak poza tym to nie zanosi sie na razie na zmiane konfigu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 No to ja ją na pewno zobacze. Całkiem fajnie się prezentuje choc brakuje i kilku "krągłości" Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziupo Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 Fajna kanapa. PS: Po co ci wentylator na spodzie obudowy? Odradzam, prubowalem tak zrobic dzisiaj i marne skutki, chyba, ze ta obudowa bedzie stala wyzej nzi teraz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 na biurku bedzie ;] a po co? zeby cyrkulacja byla ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziupo Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 bedziesz mial starszny szum, ja u siebei zamontowalem 80mm wiatrak, 2500onm (obrotow na minute :P) i huczalo tak, ze slyszalem nawet przez drzwi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 Przy 2500rpm to nic dziwnego ze szumi ;] Ale juz na ok. 1400 powinno byc cicho... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lio_lio Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 oo widze, że Rabek_RVB zabrałeś swoją obudowę na zjazd: foto1, foto 2 strasznie żałuje, że mnie tam nie ma :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dax Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Stary! Uwielbiam takie coś! Czyste, schludne budy, zrobione ze smakiem, nie przesadzone... Jak narazie to chyba najlepsza własnoręcznie zrobiona buda, jaką widziałem! Oby tak dalej! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 na razie jedna foteczka budy, pozniej pare ze zjazdu zapodam, a jak na razie buda bedzie przechodzic dalsze modyfikacje ogolnie rzecz biorac zjazd troche nie wypalil bo schajczyla mi sie jedna katoda i gornej blachy nie zdazylem doszlifowac ale ogolnie spoczko ;] teraz zabieram sie do dalszej roboty i buda bedzie jeszcze fajniejsza :) pozdro dla uczestnikow zjazdu i zalogi futurelabs a takie cos zrobilismy w konkursie druzynowego moda i przegralismy :///// Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 nie dziwie się że przegraliście buhehehehhe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 chyba nie wiesz na czym polegal konkurs wiec powinienes siedziec cicho bo tylko sie zblazniles ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeuroPL Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 chyba nie wiesz na czym polegal konkurs wiec powinienes siedziec cicho bo tylko sie zblazniles ;] 1575826[/snapback] nie zbalznil sie ;) ja wiem na czym polegał i tez sie nie dziwie hehe :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 w takim razie dziwi mnie czemu nie mielismy choc drugiego miejsca druga druzyna miala wyciety w boku trapez a trzecia moze i bok miala ladniejszy ale front pomalowali jakby im sie nie chcialo i gora tez byla do pupy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 (...) front pomalowali jakby im sie nie chcialo i gora tez byla do pupy 1575861[/snapback] Moze wlasnie o to chodzilo? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeuroPL Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Moze wlasnie o to chodzilo? :wink: 1575890[/snapback] buehehehe :D Nie obraź się ale w tym konkursie chodziło chyba o to żeby polepszyć wygląd obudowy a nie w drugą stronę ;) no chyba że przez te upały myli mi się pojęcie moddingu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 chyba nie wiesz na czym polegal konkurs wiec powinienes siedziec cicho bo tylko sie zblazniles ;] 1575826[/snapback] sam się zbłaźniłeś, dawno takiego festynu nie widziałem powiem jeszcze za darmo bym tego nie wziął :lol: :lol: co innego ---{ Pure Metal }--- Mod bardzo fajny mod :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 przeciez w godzine nie da sie zrobic moda na cacy, sprej we 2 godziny nawet nie wyschnie w godzine jedynie zarys moda mozna pokazac i to zrobilismy. przeciez do dyspozycji nie bylo pilnikow do metalu, papierow sciernych, tasmy malarskiej i innych akcesorii tylko szlifierka i spreje wiec nie rozumiem was. przeciez reszta druzyn nie zrobila cacy modow :/ zrobila to samo co my Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2005 to mogłeś napisać, że mieliście 1h na moda i nie było by zbędnych komentarzy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeuroPL Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2005 to mogłeś napisać, że mieliście 1h na moda i nie było by zbędnych komentarzy :) 1576487[/snapback] myslalem ze wiesz o co chodzi..... <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...