Skocz do zawartości
RadeX

---{ Pure Metal }--- Mod

Rekomendowane odpowiedzi

lol ludzie, przeciez tu chodzilo o pastisz, taka ironie na temat moddingu, godzina czasu i zrobie czegos wg wlasnej kocepcji nie koniczecznie na serio. Np zrobiona celowo buda w takim odpustowo-choinkowym stylu na takim "konkursie" jak najbardziej jest na miejscu. Mialo byc wesolo - i bylo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie - jak chcesz microswithe podłączyć z boku obudowy? Jak wogóle całe połączenie podłączyć do cd romu? Rozebrałem cd rom z obudowy i te przyciski do otwierania to są microswithe,ale one sa wlutowane w płytke...

Drugie pytanie - gdzie można kupić taki port USB i jak się go podłącza, bo też sobie chce walnać na bok obudowy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie - jak chcesz microswithe podłączyć z boku obudowy? Jak wogóle całe połączenie podłączyć do cd romu? Rozebrałem cd rom z obudowy i te przyciski do otwierania to są microswithe,ale one sa wlutowane w płytke...

Drugie pytanie - gdzie można kupić taki port USB i jak się go podłącza, bo też sobie chce walnać na bok obudowy ;)

1579461[/snapback]

Masz właściwie dwie możliwości:

1. wylutować stare mikroswitche i wlutować w to miejsce kable połączone na końcu z "twoim" switchem- montujesz go gdzie chcesz.

2. Przylutować od spodu płytki kable, zostawiając oryginalny microswitch. To drugie wyjście może być chyba nawet lepsze, bo jest przy czymś takim mniej roboty (właśnie w tej chwili patrzę na laminat z mikroswitchami z CD-romu). Poza tym masz wtedy właściwie 2 przyciski do otwierania CD :)

Edytowane przez MareCeK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ty to u głośnikach nie dryndaj, bo wczoraj cały dzień czekałem na zdjęcia te z pierwszyc stron -_-'

Wreeszice zdjątka :P Pytanko mam: http://photobucket.com/albums/a245/radex84...urrent=mobo.jpg gdzie żeś te małe chuncwoty kupił i jak to przymocowałeś do blachy?

Edytowane przez dax

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Buda niezła tylko czemu na ostatnich zdjęciach nie przykręciłeś topu po lewej stronie? :)

Ta podkładka mi się nie podoba ale klawiaturka jak najbardziej (chociaż przyzwyczaiłem już się do mojego logitecha :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radek, jakim wiertłem wierciłes otwory na śruby? Kupiłem specjalnie wiertła do metalu, przez jeden kątownik się przewierciłem wiertłem 2,5mm a przez drugi już nie mogę O.O I to za cholere. A wiertara jest jak byk! Będe musiał kupować wiertła tytanowe czy co?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radek, jakim wiertłem wierciłes otwory na śruby? Kupiłem specjalnie wiertła do metalu, przez jeden kątownik się przewierciłem wiertłem 2,5mm a przez drugi już nie mogę O.O I to za cholere. A wiertara jest jak byk! Będe musiał kupować wiertła tytanowe czy co?

1582624[/snapback]

Hmm.. mi ise rysja dwie opcje - albo masz katownik z diamentu - a wtedy podeslij mi torche kas na konto, albo cos robisz zle - a wtedy rozlacz wszystko, rozmontuj, zmontuj jeszcze raz, sprawdz, czy wiertara kreci wiertlem w dobra strone i sproboj jeszcze raz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze masz w wiertarce lewe obroty włączone :lol: ja raz inteligent tak wierciłem.. i się zastanwaim czemu tak wolno idzie :D.. a wierce zwykłymi wiertłami za 2 pln... przy gubych blachach można to to moczyć wiertło co chwila w denaturacie... byle nie wodzie bo zardzewieje.. i nie ślinie.. bo śmierdzi :D :lol:

poztym wiertło zawsze można naostrzyć... papierem ściernym... ino trzeba wiedzieć jak bo można se naostrzyć na okrągło... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Neee... To wiertła do [gluteus maximus] :| Powierciłem, powierciłem, zabierams sie za kolejny kątownik, nacisnąłem tak jak zawsze lekko na kątownik i wiertło się złamało :| Biore drugie nie używane i to samo :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi