Skocz do zawartości
RadeX

---{ Pure Metal }--- Mod

Rekomendowane odpowiedzi

(...) hmm zaraz zaraz... ale ja nie bede mial wentyla na froncie :D tylko na dole i z tylu ;] sam jeszcze nie wiem (...)

1536623[/snapback]

jeśli dasz wentyl od spodu to możesz wyrżnąć nań dziurę, wydaje mi się, że chyba się w oczy nie będzie rzucać :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co to wnosi do tematu?, ludzie nie piszcie byle czego bo jakis mod zaczoł sie robic na tweaku dajcie po pracowac i dawajcie sensowne uwagi bo ja tu duzo postolejstwa widze i az odechciewa sie czytac ten temat

1536917[/snapback]

post ten przedstawia moje obawy dotyczace dzwieku wydawanego przez powietrze zmuszone do przeplywu z duza przedkoscia przez przeszkode skladajaca sie blachy z nawiercona duza iloscia dziurek.

skoro odechciewa ci sie czytac mozesz czytanie tego tematu porzucic. obowiazku niema.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurcze mi sie jakos nie widza te twoje kanciaste ksztalty :/ ten katownik od przycisku zaokraglil bym na gorze i na dole i umiescil go tak zeby nie stykal sie z dolnym katownikiem. I wedlug mnie te sruby strasznie szpeca cala bude :/ mogles pomyslec nad jakims innym sposobem na laczenie katownikow z aluminium

Edytowane przez Andrew^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wafer - wiem, widzialem i dlatego mowie, ze podswietleneimozna zrobic samemu, ale nei umiem uzyskac efektu iluminacji (tak jak np w zegarkach CASIO z iluminatorem) - jednolitego podswietlenia na calej powierzchni. No i jeszzce sprawa dobranai odpowiedniej diody, nei umiem nigdzie znalesc niebieskiej, widzialem juz zolte, pomaranczowe, czerwone, biale, uv, ale niebieskich nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakiś czas temu widziałem na allegro płytki wielkosci cd, które świcily własnie tak ja tarcze w zegarkach (tych lepszych) i właśnie były podłanczane do prądu.

Świeciło to na ładny turkusowy kolor.

Edytowane przez Grzechu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Andrew - pod przyciskiem jest PLASKOWNIK, mialem go zaokraglic NAD przyciskiem ale na razie bedzie jak jest (to dopiero przymiarki). taki sposob laczenia budy mi sie podoba i odpowiada ;]

Gucioslaw - przyciski mozliwe ze beda za malymi zaslepkami z plaskownika, ale mozliwe ze zrezygnuje wogole z przyciskow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze pomysl nad zastosowaniem tego systemu do otwietania:

od tego posta w dol :)

1538026[/snapback]

Własnie chciałem coś takiego zaproponować :D Ale ja bym to zrobił tak: 4 mikrostyki na rogach wokół tacki i płaskownik przyklejony do tacki na taką gumową gąbkę. Jak naciskasz gąbka się ugina i płaskownik naciska guziki. Można by nawet wykorzystać perforacje blachy żeby przyciski umieścić za blachą a wystawić im tylko łebki przez dziurki :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to wielka ? Najmniejsze mikrostyki mają 2mm szerokości więc zaślepka była by większa o te 2mm z obu stron. Większa była by gdyby schować mikrostyki za blachę ale to chyba nie potrzebna bo i tak ledwo by je było widać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NeuroPL - na srodkowym pasie nie bedzie nic bo zepsuje go tylko, bedzie USB ,wyjscie na sluchawki i wlacznik katod na prawo od frontu z boku budy. imbusom mowie stanowcze nie ;] choc to dopiero przymiarki, jak bede skladal na koncu bude moze cos zmienie

a ten mikroswitch drogi? ale nie wiem po co mi on, dam rade bez bajerowania

Edytowane przez Radek_BVB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do otwierania nadedow urzyl bym mikroswitchy z owalnymi owalnymi glowkami pomalowal glowki na kolor siateczki i wystawil glowki przez otworki w siatce :) - oto moje rozwiazanie problemu otwierania cdromu :)

ja mam takie przelaczniki do panelu sterowania tylko ze moje maja dluzsze glowki bo przechodza przez plexi

tutaj przyklad

Dołączona grafika

Edytowane przez Andrew^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grzechu, wafer - hmm ale one swieca pod wplywem pradu czy jakos inaczej? bo to moglby byc ciekawy bajer jakby to zastosowac do moddingu

1538323[/snapback]

Pytanie nie do mnie ale: tak świecą pod wpływem prądu. Kiedyś kupiłem 2m zielonego przewodu grubości 3mm. robił za podświetlenie klawiatury :D Ale klawiaturka się zużyła więc zdemontowałem i teraz leży i czeka na nowy pomysł ;)

do otwierania nadedow urzyl bym mikroswitchy z owalnymi owalnymi glowkami pomalowal glowki na kolor siateczki i wystawil glowki przez otworki w siatce  :) - oto moje rozwiazanie problemu otwierania cdromu :)

ja mam takie przelaczniki do panelu sterowania tylko ze moje maja dluzsze glowki bo przechodza przez plexi ...

1538359[/snapback]

Proponowałem to samo pare postów wyżej :)

EDYT:

O takie mam :)

Dołączona grafika

Edytowane przez Outlander

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi