lio_lio Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 mi również podobała się poprzednia wersja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 umbrela corporation z resident evil... :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeditte Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 wg mnei sciete rogi powinny byc te w srodku nie bylo by widac srodka wentyla :) jak masz jeszce kawalek to mozesz poprobowac i powalczyc :) jeden i drugi z tych co zaprezentowales super wygladaja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 e, zostaje przy tamtych scietych rogach ide walczyc z pleksa ;] dozo wieczorkiem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 maly updejt, jedyna ukonczona czesc budy czyliu dol pleksa zmatowiona z jednej strony ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lio_lio Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 Zapodaj jeszcze pare fotek, bo to ciekawie wygląda. Jak prezentuje się to z drugiej strony ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koleszka Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 e, zostaje przy tamtych scietych rogach 1562548[/snapback] i słusznie! :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 z drugiej strony wyglada to tak (zdjecie z fleszem bez katody) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 Buda zapowiadała się fajnie, ale ta dziurą ją skonociłeś. Domyślam się jakis styl chciałeś osiągnąć na początku ale im więcej udziwnień i bajerów tym bardziej brniesz w tandete, a mam nadzieje, że tak sie nie stanie bo szkoda by było. Takie jest moje zdanie więc nie krzyczcie. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 (edytowane) dzieki za ostrzezenia ale wiem co robie ;] a otwory na wentyle trzeba zrobic wiec czemu nie mialyby byc takie nietypowe? ;] a ta dziura jest na dole i nikt i tak nie bedzie jej widzial ;] edit: ale ten gril na pewno wyglada lepiej niz okragla dziura + zwykly druciany gril (bo tylko taki posiadam) Edytowane 23 Lipca 2005 przez Radek_BVB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lio_lio Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 maly updejt, jedyna ukonczona czesc budy czyliu dol 1563132[/snapback] & z drugiej strony wyglada to tak (zdjecie z fleszem bez katody) 1563239[/snapback] Hmmm, szczerze mówiąc, to ja na tym drugim zdjęciu nie widze zmatowionej pleksy. Wytłumacz się :P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megagames Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 plexa jest, szczgólnie widać ja na drugim zdjęciu. przypatrz się dokładniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 (edytowane) pleksa byla matowiona papierem wodnym 800 i 1500 z JEDNEJ STRONY (zewnetrznej), to raczej drobniutka faktura i nie mam sie z czego tlumaczyc ;] a moze to zdjecie bylo robione PRZED matowieniem? :lol: Edytowane 23 Lipca 2005 przez Radek_BVB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Casperek_ Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 (edytowane) no widac ja bo swiatlo sie w niej odbija, ale miala byc zmatowiona z jednej strony a tego nie widac ;/ aha... chyba ze tak :) Edytowane 23 Lipca 2005 przez Casperek_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forsa1n Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 pomysł mi sie bardzo podoba oraz piekne wykonanie ~~ chyba wezme sie za moja bude :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 Pozwolę sobie zgodzić się z opinią Grzecha- ten otwór na wentyl "zachwiał" jakoś jednolitością konstrukcji... To tylko moje zdanie, więc możesz się z nim nie zgodzić. Ja (powtarzam- ja) zrobił bym to tak- powstały już otwór wyciął bym "kompletnie" (okrąg o średnicy nieznacznie większej od średnicy wiatraka wentyla). Otwór ten zamaskował bym krążkiem (lub kwadratem- jak komu pasi) blachy z której wykonany jest front osadzonej na tych samych śrubach co wentyl- między tą blachą a frontem jakieś tulejki dystansowe wysokości np 1cm... Keep modding! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lio_lio Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 (...) a moze to zdjecie bylo robione PRZED matowieniem? :lol: 1563357[/snapback] To w takim razie przepraszam :). Co do modu to jest na prawdę zajefajny :). Nie mogę doczekać się finału... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 Imo efekt zacznie sie "stabilizowac" gdy dojdą motywy tego otworu na wentyl w innych miejscach. Narazie taka pojedyncza struktura moze wydawac sie klocaca z reszta, ale to tylko element przemyslanej calosci :) Aha no i dalbym tutaj jakis pozadny markowy wentyl, najlepiej aluminiowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 Imo efekt zacznie sie "stabilizowac" gdy dojdą motywy tego otworu na wentyl w innych miejscach. Narazie taka pojedyncza struktura moze wydawac sie klocaca z reszta, ale to tylko element przemyslanej calosci :) Aha no i dalbym tutaj jakis pozadny markowy wentyl, najlepiej aluminiowy. tez bym dal, ale nie ma kasy :( z braku laku lepszy arctic ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 Albo arctica chrome w spreju, ogolnie to buda nice ale mogl bys zaokraglic te kanty grilla bo troche badziewne jak dlamnie wyglada i bedzie pasowac do guzika power :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 tez bym dal, ale nie ma kasy :( z braku laku lepszy arctic ;] 1563438[/snapback] Jak uda ci sie skołowac troszke kasy zakupił bym to http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...products_id=448 a tu moze lepsza fotka widac fajne wykonanie i aluminiowa obudowe :D http://www.dzikie.net/artykuly/revoltec_ak...fans/big/83.jpg http://www.dzikie.net/artykuly/revoltec_ak...fans/big/86.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 Jak uda ci sie skołowac troszke kasy zakupił bym to 1563478[/snapback] pyszne :) A jeszcze aprpos tego otworu to jesliby sie go czepiac, to mozmaby zostawic wiekszy fragment na srodku dla zakrycia wirnika. Ale to zalezy od wentyla, bo przy arctiku widac nalepke znaminową i to tak wystaje. Ale przy ladnym pomalowanym nawet wentylu powinno byc lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 (edytowane) czarny wentyl zdecydowanie odpada :( http://allegro.pl/show_item.php?item=58177209 ja bym kupił coś takiego i bym zostawił grilla z tego enermaxa Edytowane 25 Lipca 2005 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pogano Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 za wiele nie włącze do dyskusji ale: 1) cenię ludzi którzy robią budę od podstaw... 2) czy aby napewno masz wszystko przemyślane ? (lepiej jest mieć gotowy projekt niż robić na fristajlu) 3) ten wentyl to poprostu bym go pomalował metalikiem i już ew. chrom 4) zastanawiam się jak rozwiążesz kwestię mocowania napędów, - bankowo je też by wypadało zmodować tak samo jak zasiłkę 5) i jakie dasz oploty na kable.... ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 spokojnie, on wie co robi... najwyżej po skończonej pracy zjedziemy go za tandetę :lol: myślę że jednak tak nie będzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 koszyczki chcialem zrobic z alu perforowanego ale jade juz na resztkach i nie wyszlo by to zbyt ladnie a wiec napedy beda mocowane na pionowo zamocowanych plaskownikach wszystko jest przemyslane (moze nie do konca ale trzymam sie planu ;] ) metal tez myslalem pomalowac ale nie chce niepotrzebnie kasy wygladac na 2 wentylatorki ktorych i tak nie bedzie widac :> jak bedzie kesz to kupie przezroczyste oplotow jeszcze nie wybralem, ale raczej nie bedzie to prysznic-mod. jeszcze zobaczymy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeuroPL Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 ładnie, nie powiem ;) nie było mnie 10 dni i prace poszły na przód =) gratuluję efektu, jednak dobór wiatraka i innych szczegółów zostawiłbym na poźniej, bo napewno jeszcze pare razy zmienisz plan :D pozdrawiam keep moddin` ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 wiatraka i innych szczegółów zostawiłbym na poźniej, bo napewno jeszcze pare razy zmienisz plan 1566607[/snapback] zgadzam sie, tez zostawilbym to na koniec. a tak pozatym ja dalbym jakis wiatraczek w chromie. cos blue led albo aerocool turbine Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 (edytowane) co do oplotow , to imo dobrze by sie komponowala plecionka stalowa ( nie znalazlem innego przykladu ) http://www.4max.pl/default.asp?g=132&gg=131&produkt=97 zeby pokazac o co chodzi ( chodzi o sama plecione a nie kabel ) ale imo taniej znajdziesz w sklepach z hydraulika/pneumatyka weze sa takimi plecionkami wzmacniane ( prawdopodobnie masz taki ktory laczy ci kibelek z doplywem wody ) Edytowane 26 Lipca 2005 przez Pietia(lania) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 (edytowane) taka plecionka jak do kibleka albo laczaca kran z natryskiem byla uzywana do modu ORAC. i wygladalo to calkiem ladnie. wiecej o ORAC tutaj http://www.bit-tech.net/modding/2004/06/09...c3_part5/1.html Ale ja bym to dobrze przemyslal , czy robic taka wlasnie plecionką czy wybrac moze cos z UV. UV tez bedzie sie ladnie prezentowac Edytowane 26 Lipca 2005 przez paolowawa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...