Dr@GuN Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 ty nie masz przypadkiem moda na 1,55v ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EmO83 Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Nie mam zadnego moda :D wgralem tylko biosa FD B-) jestescie niedowiarki hehehe jak mam wam to udowodnic moze wpadniecie do mnie :D zapraszam!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 http://img103.imageshack.us/my.php?image=testpu9.jpg jestem pod wrazeniem a ilu fazowe masz zasilanie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EmO83 Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 jestem pod wrazeniem a ilu fazowe masz zasilanie? Sie nie nabijaj :mad: prubuje tylko udowodnic ze moge zmienic nap na CPU z poziomu biosu :D A co do tego wyniku to nie wszystko :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astro Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 (edytowane) Sie nie nabijaj :mad: prubuje tylko udowodnic ze moge zmienic nap na CPU z poziomu biosu :D A co do tego wyniku to nie wszystko :D Nikt sie nie nabija , po prostu sie dziwimy , ze jako jedyny masz mozliwosc zmany napiecia CPU ,na v2.0. Edytowane 7 Sierpnia 2006 przez Krzychu7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EmO83 Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Przeciez nie mam powogu was klamac :D dalem screeny B-) sam sie dziwie czemu ja mam a wy nie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 (edytowane) Ta płyta ma normalną kostke biosu czy wlutowaną :?: EDIT: Dobra już mam z fotki wynika iż wlutowany :mur: Edytowane 7 Sierpnia 2006 przez Spookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EmO83 Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Ta płyta ma normalną kostke biosu czy wlutowaną :?: EDIT: Dobra już mam z fotki wynika iż wlutowany :mur: Wlutowaną :lol: niestety Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 może wyszła cicha nowa rewizja biosu ?? :o niech ktoś sprawdzi jego bios , tzn niech on zgra i na necie umieści , ja mam rev 1 więc odpadam :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EmO83 Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Mozemy tak zrobic :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astro Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Moze daj po prostu linka do tego biosu gdzie go zaciagales :) PS. na stronie Gigabyte`a nie ma nic napisane o nowym biosie , a raczej by sie pochwalili ze zrobili cos nowego... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 PS. na stronie Gigabyte`a nie ma nic napisane o nowym biosie , a raczej by sie pochwalili ze zrobili cos nowego...wątpię może wyszła cicha nowa rewizja biosu ?? ?? coś mi sie zdaje że mieli to umieścić i zapomnieli :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lothar345 Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Czy ktos juz zna link do tego biosu fd z mozliwoscia zmiany vcore? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Mam pewien problem. Na : HT : 3x CPU/DDR Clock Ratio : 2/1 TCL - 2.5 TRAS - 6T TRCD - 3T TRP - 3T TRRD - 2T TRC- 13T TRFC - 20T TRWT - 2T TWR - 3 Bus Clock TWTR - 2 Bus Clock TREF - 133 MHZ 7.8 us Read Preamble Value - 6 NS Async Latency Value - 9 NS DDR Voltage - +0.2 V Mam pamięci : 1 kość Spectek 256 MB, 1 kość Nanya 256 MB i 1 kość Nanya 128 MB. Wszystkie są taktowane 266 MHZ. Mam K8NE Rev. 1.0 lub 1.1 i Bios F6. Podkręcam za pomocą Easy Tune 5. Na tych ustawieniach bez zmiany napięcia Vcore proc idzie na FSB264 (2112 MHZ), a dalej to jest kiszka. Jak dam FSB 265 to jest bluescreen i reset. Zwiększałem napięcie Vcore nawet do 1.5V, ale nic to nie dało. Czy dalej nie da się podkręcić mojego sempa ? Co tu nie gra ? HELP !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 przede wszystkim zmień bios na F5! po drugie- zmniejsz HT do x2 (lub x2,5) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Czy zmiana biosu jest konieczna ? Słyszałem, że jedynym ograniczeniem w biosie F6 jest max HTT 327, ale mi wystarczy ok. HTT 300. Słyszałem również, że w F5 jest jakaś "blokada napięć". Czy zmiana tego biosu będzie skomplikowana i czy duże jest prawdopodobieństwo zepsucia kompa ? Jeszcze nigdy tego nie robiłem .... Zaś co do zmiany HT postaram się to zastosować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 ja mam ht 3x przy 327 ale podobno różnie z tym bywa :P zmiana jest konieczna , przedtem u mnie htt 290 graniczyło z cudem , zmieniłem i odrazu bez żadnego problemu 327 kompa raczej nie zepsujesz, był tu taki co nagrał źle i nic , tylko nagrywaj @bios programem bo inaczej nie wyjdzie !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Ustawienie HTx2 tylko pogorszyło sprawę. Na HT 3x max. to FSB 264 (2112 MHZ), a na HT 2x FSB 260 (2080 MHZ). Kręcę Easy Tune'm 5, ale lepiej może kręcić biosem ? Tylko co będzie jak nie wstanie ? Komp powinien być stabilny 24/7... Czy kręcenie biosem da lepsze rezultaty ? Jak to powinno wyglądać ? Kręcić w Biosie co 1 FSB i sprawdzać czy działa ? Kręcenie w Windzie dawało to, że jak coś się nie uda, to poprostu będzie zwis albo restart, a nie, że komp nie wstanie ..... HELP !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 (edytowane) ręce i cycki opadają... stary oczywiście że kręć w biosie! zacznij od tego htt260 i potem jedz co 5/10 mhz. jak nie wstanie to zresetujesz bios (zworka lub bateria) i po sprawie! i nie gadaj tylko zmień bios na f5! sprawdź jeszcze HT x2,5 -u mnie najlepiej jest własnie z tym. a tak btw to skorzystaj z tego Edytowane 17 Sierpnia 2006 przez QRVICH Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Tak btw, to dodam, że te HTT 260 na HT 2x i HTT 264 na HT3x osiągnąłem w Easy Tune 5. Najpierw na FSB230 od razu z FSB201, a później co FSB10 do 260 i co 1 FSB do 264. Może zajmuje to trochę czasu, ale lepsze to niż zwis :) Naprawdę dać w Biosie od razu FSB260 ? Raz z ciekawości ustawiłem FSB210 i komp nie ruszał .... Zwis był przy "Detecting Ide Drivers", czy jakoś tak. Musiałem trzymać na klawiaturze "Insert", aby wejść do biosu i skorygować co trzeba. Dać od razu z FSB201 do 260, czy małymi kroczkami co 1-2 FSB dojść jak trzeba. Bo najpierw jest błąd w Super-Pi, a dopiero na następnym FSB jest zwis ... Myślę, że jakieś HTT300 wystarczy..., ale kto wie :) - apetyt rośnie w miarę jedzenia. Najpierw chciałem dojsć do 2GHZ, a już mi się chce 2,5 GHZ :) Co do biosu - jak dobrze nie pójdzie z F6 (bo tak chyba będzie) możę zmienie bios. Proszę o rady .... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 dżizys-rady dostałeś już wczesniej!!!! :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Powoli zaczynam wierzyć, że bios F6 to wielki szajs .... Wynik jaki udało mi się to UWAGA UWAGA !!! FSB210 !!!!! Nie ważne na jakich timingach, czy mnożniku HT. FSB210 i ani drgnie !!! I jak tu kręcić w Biosie .... W Windzie idzie max. FSB264. Dobre i to ! Zaczynam się poważnie zastanawiać nad zmianą tego Biosu ..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astro Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Powoli zaczynam wierzyć, że bios F6 to wielki szajs .... Wynik jaki udało mi się to UWAGA UWAGA !!! FSB210 !!!!! Nie ważne na jakich timingach, czy mnożniku HT. FSB210 i ani drgnie !!! I jak tu kręcić w Biosie .... W Windzie idzie max. FSB264. Dobre i to ! Zaczynam się poważnie zastanawiać nad zmianą tego Biosu ..... Max Async Latency zmien na 9 , read preamble na 7.5 , row cycle time na 12 , row refresh cycle time na 14 albo 16. Powinno dac rade :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Po Twoich radach mam max. FSB222 w Biosie i max. FSB265 w Easy Tune 5. Chciałbym dojść do FSB300. Dalej niż FSB312 nie da rady, bo ograniczają mnie RAMy. Moje Ramy są taktowane standartowo 266MHz, a maksymalnie 312MHz. Przecież nie ma mniejszego dzielnika niż 2/1 :) Da się jakoś dojść do FSB300 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Po Twoich radach mam max. FSB222 w Biosie i max. FSB265 w Easy Tune 5. Chciałbym dojść do FSB300. Dalej niż FSB312 nie da rady, bo ograniczają mnie RAMy. Moje Ramy są taktowane standartowo 266MHz, a maksymalnie 312MHz. Przecież nie ma mniejszego dzielnika niż 2/1 :) Da się jakoś dojść do FSB300 ? przydało by się sprawdzić Twoj procek na innej mobo takie odnosze dziwne wrażenie ze wiecej sie z Twojego proca nie da chociaz ja np. mam dziwna sytuacje zwykle procek kręcił mi się z 1800Mhz 1,4V @ 2560 1,5V ale po naprawie mobo [wymiana biosu albo hot flash] idzie max 2470, więcej powoduje zwisy bez sensu, ta sama mobo, wersja biosu ta sama, ehh nie wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Może właśnie mam to zrobić ? Mam Giabyte K8NE REV.1.0 lub 1.1, bo mam bios F6, ale mam możliwość zmiany na Rev.2.0, bo zepsuł się port PS2 do myszki. Po tym zdarzeniu kupiłem myszkę na USB. Na gwarancji (mobo kupione 12.2005) mogę ją wymienić na Rev.2.0. Na początku nawet o tym nie myślałem. bo Rev. 1.1 jest chyba lepsze od Rev.2.0, ale może mam Rev.1.0, więc nie wiem co mam robić. Ciekawe czy podziałałaby zmiana biosu ? Proszę o opinie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Może właśnie mam to zrobić ? Mam Giabyte K8NE REV.1.0 lub 1.1, bo mam bios F6, ale mam możliwość zmiany na Rev.2.0, bo zepsuł się port PS2 do myszki. Po tym zdarzeniu kupiłem myszkę na USB. Na gwarancji (mobo kupione 12.2005) mogę ją wymienić na Rev.2.0. Na początku nawet o tym nie myślałem. bo Rev. 1.1 jest chyba lepsze od Rev.2.0, ale może mam Rev.1.0, więc nie wiem co mam robić. Ciekawe czy podziałałaby zmiana biosu ? Proszę o opinie. ja stanowczo odradzam Ci zmianę mobo na rev.2.0 bawilem się tą płytą około miesiąca gdy moj asus padł ta druga rewizja jest bardzo okrojona, nie mialem sił już do tej płyty, choć nie podkręca sie na niej najgorzej ale stabilna to ona nie jest, a ciągłe wracanie biosu do ustawien optymalnych jest poprostu wqur*iające ps. nie mowilem o zmianie mobo, chodzilo mi o sprawdzenie procka na innej mobo, np.ile pojdzie na kolegi ps.2 jesli chodzi o ten ps2...oddaj plyte tuz przed skonczeniem gwaracji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 (edytowane) Co do sprawdzenia procka na mobo kolegi = nie ma mowy :( Wszyscy mają socket A i wolne (jak na dzisiejsze czasy) Durony 1200. Tylko ja z całej "paczki". Zmieniłem platformę na s.754 12.2005r, bo Duron 1200, 256Mb Ramu i GF2 MX400 64Mb 128bit były dla mnie za wolne, a OC nie spełniało moich oczekiwań :) Wszyscy mieli podobne kompy. Słyszałem, że Rev.2.0 jest okrojona, ale widziałem ludzi którzy podkręcają na tej mobo sempy na FSB350. Czy to jest w takiej kolejności : Rev.1.1 (najlepsza)>Rev.1.0 (gorsza)>Rev.2.0 (najgorsza)? Czy jak dam mobo do naprawy, to serwis wymieni port PS2, czy całą mobo ? Edytowane 19 Sierpnia 2006 przez miguel707 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astro Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Ogolnie servis powinien wymienic plyte na nowa. Ja mam 2.0 i nie narzekam , ladnie sie kreci a i stabilnosc jest wypas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArtKTK Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Ja tam na Rev 2.0 nie narzekam a wyniki są w sigu i na screenach we wcześniejszych postach :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...