Gość mariush190 Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 tez mam geile ;) Stabilnie na dzielniku 150 co daje mi 450mhz przy htt300 na codzien timingi 2,5-3-3-5 inne tez sa bardzo obnizone, 3,5NS!! 1T +0,2V 100%stabilnie. no ale to w koncu rev1 Czy ktos zna jakies Vmody lub modowane biosy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 a u mnie chodzą tylko dzielniki 100 133 166 200 , inne wogule nie łapią , co jest ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 podnies napiecie dla chipsetu, mam to samo, dzielnik 150 działa tylko jak podniose +0,2V, a jak nie podniose to na HTT300 dziaa tylko 100 i 133 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 odswierzam topic! Znalazłem vmoda na pamieci, tam robili na NF7 Ciekawe czy na K8NE tez da rade, chetnie bym puscił moje memki na 3,3V. http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=29&num=1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 eee stary ten vmod. juz dawno temu była ta sprawa poruszana :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 (edytowane) i co, udał sie?? Aha i czy trzeba odlutowac oryginalne zasilanie dla pamieci od mosweta?? Edytowane 24 Kwietnia 2006 przez mariush190 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 jak to jest z tym sata , jest sataII 300 czy sata I 150 ?? bo widziałem moda dla abita nv8 czy jakoś tak , a mój dysk słabo coś idzie....wolny jest i wogóle , a mam samsunga sp2004c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 (edytowane) jak to jest z tym sata , jest sataII 300 czy sata I 150 ?? bo widziałem moda dla abita nv8 czy jakoś tak , a mój dysk słabo coś idzie....wolny jest i wogóle , a mam samsunga sp2004ctez mam tego samsunga i on już tak ma że nie jest oszałamiająco szybki :) a jakie masz wyniki w HD tach?? u mnie jest ok.130MB/s i 50MB/s i co, udał sie?? Aha i czy trzeba odlutowac oryginalne zasilanie dla pamieci od mosweta?? a tego to ja już nie wiem ;) ja nie praktykowałem tego vmoda :D Edytowane 26 Kwietnia 2006 przez QRVICH Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 ja mam takie wyniki na szybkim teście... ps to jak jest z tym sata , jest 150 czy 300 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 sata150 sata300 jest troche inaczej oznaczona na płycie, jest jakby inaczej troche ten plastik, dookoła takie nie wiem co, ta ma sata150 na bank. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 czyli jak zrobię moda z abita , to będę miał sata 300 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArtKTK Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 A jak tam sprawa biosu ?? Znalazł ktoś coś może ?? Bo ja mimo najszczerszych chęci nic jeszcze nie podziałałem w kwesti modyfikacji biosu ... blokują mnie cały czas inne problemy , na szczęście nie związane z kompem :) ... Na marginesie - zna ktoś jakiś sensowny program do edytowania i modyfikacji plików binarnych ?? Bo modbin się wiesza , a reszta działa z poziomu DOS-a co mi wyjątkowo nie leży ... potrzebne jest coś co działa pod windą , wtedy myślę w końcu ruszyć , zwłaszcza że zbliża się urlop , więc i czasu na zabawę będzie więcej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 (edytowane) masz programator żeby jak coś naprawić płytę :o ?? jak tak to może ci w tygodniu podeślę jakąś modyfikację , qmpel sie na tym zna troche , ja jeszcze mniej , ale myślę że razem dojdziemy do tego :D tylko my nie mamy jak potestować .... edit: nie zauważyłem że by masz rev 2.0...... Edytowane 27 Kwietnia 2006 przez Dr@GuN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat_zab Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 CO panowie powiecie na to : http://allegro.pl/item100998310_2_x_heatpi...y_radiator.html wywiercic 2 dziurki na koleczki do montowania do plyty i bylby bombowy do chlodzenia chipsetu :) niski karta graficzna by sie zmiescila i do tego heatpipe!! jakis maly cichy wiatraczek na to wlanac i napewno duzo zimniej by bylo. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 czy ktoś wie który scalak(tzn który steruje mosfeta zasilającego chipset) odpowiada za zasilanie nf4 i gdzie należy mierzyć nap ? chciałem zmniejszyć nap. na chipsecie bo pobiera zbyt dużo prądu(ok 20wat) i straszna grzałka z niego może ktoś podać link do dobrych zdjęć( o dużej rozdzielczości) K8NE rev 1.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArtKTK Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 masz programator żeby jak coś naprawić płytę :o ?? jak tak to może ci w tygodniu podeślę jakąś modyfikację , qmpel sie na tym zna troche , ja jeszcze mniej , ale myślę że razem dojdziemy do tego :D tylko my nie mamy jak potestować .... edit: nie zauważyłem że by masz rev 2.0...... Programator się znajdzie , najwyżej z zaprzyjaźnionego sklepu pożyczę drugą płytę - z tym nie będzie problemu . Jeśli kolega ma jako takie pojęcie , to może udałoby mu się zmodować bios FB ( ten do rev. 2.0 ) tak żeby możliwa była zmiana napięcia na procku i nieco większa zmiana na Vdimm ... jeśli to wyjdzie i będzie działało to będzie można pomyśleć o dalszych modach , np. o zlikwidowaniu chorej bariery HTT 327 MHz ... jak sobie pomyślę o stabilnym HTT na poziomie 360 - 380 MHz to robi mi się ciepło , a wiem że ta płyta , zarówno rev 1.0 jak i 2.0 ma ogromny potencjał - może udałoby się stworzyć mix biosików F5 i FB ?? Może w ten sposób będzie łatwiej ?? Pozdrawiam Artur Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 co do napięcia to jest drut mod , i nie ma problemu na np 1,55v , po co więcej , (przynajmiej mi) mój proc jedzie na fsb takim jak z podpisu...wolał bym wyższe fsb dać... ps narazie sie głowię jak chcesz programator podpiąć do tej płyty , ona ma wlutowany bios..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArtKTK Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 co do napięcia to jest drut mod , i nie ma problemu na np 1,55v , po co więcej , (przynajmiej mi) mój proc jedzie na fsb takim jak z podpisu...wolał bym wyższe fsb dać... ps narazie sie głowię jak chcesz programator podpiąć do tej płyty , ona ma wlutowany bios..... Programatorem się nie zamartwiaj - a co do biosu ... mi przydałaby się zmiana napięcia na procku ( tak jak u Ciebie w F5 ) i wyższe FSB .... no może jeszcze wyższe napięcie na pamięciach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 jak ktos by chciał, to mam do sprzedania K8NE REV1!!!!!!!! za 190zł, na gwarancji, BOX, uzywana od stycznia i od tego czasu na dwuletniej gwarancji. Jak cos to szukajcie na allegro, mój nick to shiner. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArtKTK Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Witam, Prosze śledzić naszą strone internetową gdy tylko nowy Bios zosyanie ukończony znajdzie się na naszej stronie internetowej. Serdecznie Pozdrawiam Pomoc Techniczna GBT Taką odpowiedź dostałem na sam koniec korespondencji z Pomocą Techniczną GB :) ... Ciekawe co z tego wyjdzie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki1989 Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 warto zmienac bios z wersji FA do FB??? aktulanie procesor chodzi na max 2ghz i nie wiem co sie stało ale przed dołozniem drugiej kosci 512 chodził na 2,2ghz i to nie było jego maximum, ta płyta jest poprostu po[ciach!]i....;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 hej ! mam pytanie , czy ktoś prubował takich modyfikacji na tej płycie http://img148.imageshack.us/img148/4102/nv8133cc.jpg bo to są dla abita nv8 , ale że taki sam chipset to powinno działac chyba nie ?? bo chyba warto by miec te pare bajerów więcej nie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArtKTK Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 hej ! mam pytanie , czy ktoś prubował takich modyfikacji na tej płycie http://img148.imageshack.us/img148/4102/nv8133cc.jpg bo to są dla abita nv8 , ale że taki sam chipset to powinno działac chyba nie ?? bo chyba warto by miec te pare bajerów więcej nie ?? Zmiana SATA na SATA II ?? W sumie można by spróbować ... Dysk mam na SATA II , pytanie tylko kiedy znajdę ciutkę czasu na zabawy :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki1989 Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 (edytowane) jest jakis mod bios do tej płyty (rev 2.0)??? bo nie da sie podkrecac na niej ;/ nawet Asrocki maja swoje mod biosy, przecierz ta płyta jest popularna i nikt nie próbował Edytowane 6 Maja 2006 przez kuki1989 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 (edytowane) Nie ma mod biosów, bo k8ne ma przylutowany bios i w razie niepowodzenia nie można zrobić hot flasha, a robiąc takiego mod biosa to pewnie niejeden raz trzeba by taki manewr wykonać, toteż nikt nie chce modować. Edytowane 6 Maja 2006 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki1989 Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 Nie ma mod biosów, bo k8ne ma przylutowany bios i w razie niepowodzenia nie można zrobić hot flasha, a robiąc takiego mod biosa to pewnie niejeden raz trzeba by taki manewr wykonać, toteż nikt nie chce modować.czyli zostajemy na "łasce" pracowników Gigabyta, cos mi sie niechce wierzyc aby wydali wkoncu jakis noramlny bios na którym bedzie mozna wmiare podkrecac :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPINACZ_ Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 pojawil sie nowy bios do rev.2.0 (wczoraj) mozna pobrac stad http://tw.giga-byte.com/Support/Motherboar...?ProductID=1958 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 cza czekac na nowy do reV1 Oby nie był jeszcze gorszy od F6 i zeby mozna było sobie pokręcic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 cza czekac na nowy do reV1 Oby nie był jeszcze gorszy od F6 i zeby mozna było sobie pokręcic. Ja już przestałem wierzyć, że GB wypuści nowy do rev. 1. Wg nich widocznie F6 jest idealny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 ten F6 to raczej najgorszy bios jaki wyszedłdo tej mobo.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...