luk1999 Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 Zerknijcie tutaj :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liseq Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 pamieci ecc-r dzialaja, wiem bo mam. 2gb w jednej kosci to troche niepewne, skoro plyta w sumie obsluguje 3giga, ale probowac mozna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 Ja znalazlem takie info. Wyraznie jest napisane unbuffered, wiec nie wiem jak Wam te registered dzialaja... Poza tym jest tez napisane, ze max. ecc w jednym slocie to 512mb, ktos tutaj napisal, ze ma kosc 1gb, wiec tez nie wiem czego tu sie trzymac. Mozesz dogadac sie ze sprzedajacym, ze jak nie beda pasowac to mu oddasz. B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 Poza tym jest tez napisane, ze max. ecc w jednym slocie to 512mb, ktos tutaj napisal, ze ma kosc 1gb, wiec tez nie wiem czego tu sie trzymac.Może 512MB dla jednego rzędu, to dwurzędowe 1GB by działały, a działają ludziom 1GB, 2GB chyba nie pójdą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2006 ja na rev 1.1 odpalałem 2x2gb....i chodziło....tyle moge powiedzieć , napisze odrazu że to nie były moje i je tylko testowałem pare godzin czy nie mają błędów....a i nie mogłem odpalić na konfiguracji 2x2gb + 512mb :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo1988 Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2006 Dr@GuN, możesz podać jakie kości testowałeś i czy próbowałeś jakiegoś OC? Ja będę niedługo zamawiał właśnie 2gb ecc-r i chce się dowiedzieć co będzie na 100% działać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2006 ja na rev 1.1 odpalałem 2x2gb....i chodziło....tyle moge powiedzieć , napisze odrazu że to nie były moje i je tylko testowałem pare godzin czy nie mają błędów....a i nie mogłem odpalić na konfiguracji 2x2gb + 512mb :/ Jets napisane, ze max obsl. 3gb, to nie wiem jak ty tam wrzuciles 4gb... @ Mateo1988 mozesz zaryzykowac jesli sie nie boisz, w najlepszym wypadku kosc odczyta jakos 1gb w najgorszym komp sie nie odpali w ogole. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 23 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2006 dziwny jest ten świat.... @ath - wierzysz we wszystko co pisza ?? ja też byłem zdziwony .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 23 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2006 Oficjalnie nf4-4x obsl. 3gb ram, nie wiem jak jest nieoficjalnie, trzymam sie wersji nv, oni chyba wiedza co pisza. ;] To dlaczego nikt z forum nie jedzie na 2gb, albo 2x2gb, przeciez to smieszna kasa ? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 To dlaczego nikt z forum nie jedzie na 2gb, albo 2x2gb, przeciez to smieszna kasa ? ;] nie wiem dlaczego nie jedzie...a czy śmieszna kasa....to pojęcie względne....dla jednego śmieszna a dla drugiego to kosmos bo jego komp jest tyle wart :o w moim przypadku gdybym nie miał tego co wsigu to by był kosmos ....ale się dorobiłem i mam go :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 2gb za cene 512mb to smieszna kasa... ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astro Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 2gb za cene 512mb to smieszna kasa... ;] A dlaczego te pamieci sa takie tanie? czym one sie roznia oprocz korekcji bledow i tym ze sa gorsze w oc od normalnych DDR-ek?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 Pewnie dlatego, że jest teraz nimi małe zainteresowanie, a to z tego względu, że większość producentów płyt głownych pisze oficjalnie w instrukcjach, że nie są obsługiwane. A dzięki korekcji błedów powinny się chyba nawet trochę lepiek kręcić (mówię tu o np: sA). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joebar Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 Witam all Chciałem prosić o pomoc bo po podkręceniu amd sempron 2800 na 2,5 nie pracuje stabilnie i musze zwiększyc napięcie jak już czytałem na jakieś 1,45-47 ale nie moge w biosie znaleźć tej opcji. nie wiem może jestem ślepy, cała reszta jest zrobiona. moje mobo to rev. 2 Z góry dzięki za pomoc Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 Zmiana napięcia na tym procu nie jest na twojej płycie możliwa. Pozostaje jedynie drutmod... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joebar Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 A na czym polega ten "drutmod.." i czy nie trzeba jakiegoś fachowca żeby to zrobić ?? Pozrdawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 http://home.wi.rr.com/zippyzap/computer/754vcore/ Nie wiem, czy to działa, ja nie mam potrzeby tego robić :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joebar Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 wielkie dzięki za pomoc i info ale jadnak chyba zadowole się 2,4 które mam stabilne bo nie czuje sie na silach takich przeróbek :mur: szkoda tylko że ta mobo nie ma tej opcji bo teoretycznie kręcić można sporo Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 http://img482.imageshack.us/img482/1213/beznazwy1sk4.jpg mi się zdaje czy to jakaś nie znana rewizja naszej płyty :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astro Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 (edytowane) To robil juz ktos tego drutmoda na tej plytce? Ja sie sugeruje tymi dwoma linkami: http://home.wi.rr.com/zippyzap/computer/754vcore/ http://www.ocinside.de/go_e.html?http://ww...754_pinmod.html , ale na tych dwoch przykladach zupelnie inaczej to wyglada , chce napiecie 1.475 i wedlug tego pierwszego mam polaczyc piny 2 , 3 , 4 (piny 0 i 1 mam zostawic w spokoju czy odizolowac od podstawki? tj brak polaczenia z socketem?) a z drugiego wynika ze mam polaczyc tylko dwa piny i to w innym miejscu (blizej lewej strony procka). Edytowane 22 Listopada 2006 przez Krzychu7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo1988 Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 A więc tak, zakupiłem ram 1gb samsung ecc cl2,5 333mhz z allegro, wszystko pięknie ładnie, pamięci działały na 417mhz bez problemu, wiec już chciałem zamówić kolejną kość. Ale ram kupiłem na spółkę z kumplem (gdyby nie działała to zawsze mniejsza strata, a kumpel miał 512mb ramu wcześniej). I tak się zdarzyło że sprzedał ram i dałem mu właśnie tą pamięć ECC i tu się zaczęły problemy (ma również K8ne rev1.0) kość działa tylko na pierwszym slocie, a na innych komp nie startuje!!! U mnie odrazu włożyłem kość do slotu nr 1 i nie sprawdzałem na innych. Wiec nici z 2gb ramu, chyba że ktoś odważny jest i kupi 2gb w jednej kości i potestuje. A tak wygląda info o tych samsungach wg cpuid, widać że te pamięci są niby registered pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liseq Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 jak na razie to widac tylko ze plyta nie lubi jak ma jedna kosc w innym slocie niz pierwszy, co wcale nie znaczy ze nie bedzie dzialala z dwoma kostkami. przydaloby sie sprawdzic, swieta ida, zakupy by sie zrobilo B-) ma ktos z olsztyna 1gb ecc i bylby chetny wpasc na testy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brolly666 Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Jaki jest najnowszy bios do rev 2?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astro Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Jaki jest najnowszy bios do rev 2?? FD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macias84 Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 (edytowane) Pytanko bo dopiero zaczynam przeglądać temat Chcę zamienić K8ns z galaxy 7600GS AGP 400/800 na K8NE i Galaxy 7600GS 1,4ns PCI-Ex 500/1400 za dopłata tak na oko jak mi powiedziano około 100-150 zł jak wygląda sprawa podkręcalności płyty(jak mówię przeglądam dopiero ten wątek) czytałem recenzję na "Tygodniku komputerowym" i tam bardzo dobrze wypowiedziano się o rev.1.0 po zmianie BIOSU Ale wersja płyty którą mi zaproponowano to rev 2.0 no i w artykule już o niej tak dobrze nie pisano Alternatywa jaką mi zaproponowano to Asus K8N4-E SE nVidia nForce 4x Właśnie się zastanawiam co wybrać Na 939 na razie nie chcę przechodzić bo wiąże mi się to już z większymi kosztami. Jak ma się sprawa podkręcalności na K8NS Sempron 2600 latał bez podbijania napięcia synchronicznie z pamiątkami na 2127MHz Natomiast Athlon którego aktualnie posiadam po podniesieniu napięcia o 0,5% wg. BIOSU i pamięci na 2,7V też na 2667MHz synchro Chciałbym aby jakoś pozostało w tych granicach Zatem co byście mogli mi poradzić Edytowane 9 Stycznia 2007 przez macias84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 Radzę poczytać temat, bo każdy egzemplarz się inaczej zachowuje przy oc. Ostatni bios do rev 2.0 dużo pomógł co niektórym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macias84 Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 Aktualnie zajmuje się przeglądaniem tematu Cały czas się zastanawiam czy brać tego Gb czy ASUSA dzięki za odp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Prawda jest taka, że u niektórych ten Gb ma straszne problemy ze stabilnością (raz biega, raz nie wstaje) a reszta nie ma żadnych problemów, ani ze stabilnością ani z max o/c (pomijam fakt max htt 327 na rev. 1). Także wybór tej płyty to loteria. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArtKTK Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Na rev.2.0 i BIOS-ie FD max HTT jakie stabilnie mi chodziło to 345 MHz - płyta odpalała się również na HTT 350 i 355 , ale tutaj już było niestabilnie - a że miałem sempa 2500+ to nie miałem możliwości podbicia napięcia - podejrzewam że po podniesieniu napięcia poszło by stabilne HTT 355 - a semp generalnie wykręcony na 2.49 GHz na boxowym chłodzeniu i latał w miarę przyzwoicie :) - aż się łezka w oku kręci jak sobie przypomnę - teraz mam inny sprzęcik i też nie narzekam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tocki Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 (edytowane) Mam pytanie .. Chce kupic ta plyte K8ne i grafike Palit 7900gs :> Bedzie to chodzic stabilnie ? nie chce nic podkrecac polecacie ta plyte ? bo maly jest wybor na 754 z pci-e A teraz inaczej: Posiadam Gigabyte K8NS i geforce 6800... geforce wlasie sprzedaje i teraz sie zastawiam,czy kupic Geforce 6700Gt 256mb 1286bit AGP (540zl)bez zmiany plyty czy kupic mobo Gigabyte K8NE za 140zl(poniewaz ta mobo posiada PCI-E) + geforce 7900gs 256mb 256bit (PCI-E)za 600zl ? co wyjdzie lepiej /;] Lub moze inna mobo (nie ma duzego wyboru) na platforme 753 z PCI-E ? Edytowane 11 Stycznia 2007 przez Tocki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...