Wolan Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 czy ktoś z was spotkał sie juz zjakimś zmodowanym biosem do tej płyty odnosze wrażenie ze w tej plycie drzemie durzy potencjal tylko takie ruskie bios dobry zrobić muszą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidzion Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 ludzie jak krecic na tej plycie?? na mojej k8ns proc lecial na 2700 a na tej przy ustawieniu na htt ponad 210 plyta nie startuje :/ jestem juz powoli blady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolan Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 poczytaj teamat o sempach 64 mam podobny problem z dwoma semami u kumpli wyglada na to ze plyta poprostu nie lubi konkretnych seri sempronów. jedne na niej sie kręca a drugie tylko spod windowsa. trzeba czekać na nowy bios od GB albo jakis od rusków ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 No niewiem co sie u was dzieje z 2800+ nie mialem zadnych problemow. max htt 350mhz, 2800mhz udalo sie osiagnac ale do stabilnosci brakuje juz kilku voltow, nie bede ryzykowac ;} Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 Już niby rzekomo bios f6 miał załatwić sprawę, a tu lipa. Ile jeszcze będę klikać 100 razy w windowsie po każdym uruchomieniu, dobrze, że chociaż po restarcie win zapamiętuje ustawienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidzion Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 no w windowsie jakos idzie ale spod biosu to sie nie da i w sumie to nawet nie wiem co mnie blokuje :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidzion Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 no i jeszcze pytanie do was....czy ten chipset u was tez jest tak goracy ze sie nie da dotknac?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 tak :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 (edytowane) Jak ktoś ma problemy z oc na tej płycie, polecam ustawić mnożnik HTx1. Spadek wydajności około 3%, a problemy z postowaniem zniknęły jak ręką odjął. Nadal jednak 327 jest nieprzekraczalne nawet programami, a procesor może więcej, bo np. do 310x8 potrzebuje 1,4V. Polecam temat o K8NF-9. Ta sama płyta tylko s. 939 i te same problemy, te same rozwiązania. HTx1,5 tez full stabilne. Ale się nawojowałem z tą płytą, aby osiągnąć cel. Edytowane 21 Października 2005 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidzion Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 mnie nawet httx1 nie pomaga ;( uruchamia sie sporadycznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 mnie nawet httx1 nie pomaga ;( uruchamia sie sporadycznie 1711458[/snapback] @dzidzion polukaj temat o k8ns tam dalem Ci wskazowke. Nic pewnego ale warto sprobowac :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidzion Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 chipset przesmarowany as5 wentyl na nim i nadal to samo ;((( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 chipset przesmarowany as5 wentyl na nim i nadal to samo ;((( 1712167[/snapback] czy na k8ns leciały ci te hynixy 250? a na tej nie chca? proc idzie a pamiatki nie tak jakby nie wyrabiaja czy jak?? jak mozesz zarzuc gg na PW mam małego pomysła :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidzion Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 ta na starej poczciwej k8ns-kurde, ze tez mi sie zachcialo zmieniac grafe na pci-e ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 (edytowane) Ja zmieniam tą mobo na asus, nie moge nic podrecic ;/ lipa jednym słowem, watpie ze to proc, sprawdziałem juz druga pamiec, teraz mowie kiedys zmienie proca teraz mobo. Edytowane 22 Października 2005 przez wadim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmardok Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 Witam, zamierzam kupić tą płyte i mam pytanie, czy ktoś ma kłopoty z tą płytą na nominalnych ustawieniach? Bez żadnego podkręcania ? Zestaw będzie składał się z: a64 3000+, gb k8ne, 1 gb ram, x800gto. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolan Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 (edytowane) na nominalnych ustawieniach plyta chodzi bez zarzutu. Ps. ale maly wentylatorek na chpset warto dac bo sie grzeje nawet bez krecenia jak diabli. nie musisz go montowac bez tego bedzie chodzic stabilnie ale ja bym załozył tak aby spokojnie spac z myśla ze nic mi sie w kompie za bardzo nie grzeje ;) Edytowane 23 Października 2005 przez Wolan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 tylko nie widze sensu w kupywaniu athlona 64 3000 na s54 i gb k8ne, lepiej ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> najtanszego a64 3000 venice i płyte powiedzmy najgorzej to gb k8nf9, albo asisik a8ne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmardok Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 tylko nie widze sensu w kupywaniu athlona 64 3000 na s54 i gb k8ne, lepiej ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> najtanszego a64 3000 venice i płyte powiedzmy najgorzej to gb k8nf9, albo asisik a8ne 1714303[/snapback] Obecnie mam a64 3000+ na płycie z AGP, ale zmiarzam zmienić kartę graficzną i nie chce znów pakować sie w AGP :) Więc zmiana płyty jest konieczna. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymek66a Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 Mam tą płytę od tygodnia i narazie żadnych problemów. Nawet nie zmieniałem biosu z F4 na F6 bo wszystko chodzi bardzo stabilnie. Procek podkręcony 1600@2000 i też stabilnie; płyta wstaje za każdym razem (opisywane były przypadki że wstawała 1 na 10 ). Grafikę mam saphire x800GTO Ultimate. Dobrze wentylowana buda bo i chipset na płycie i grafa wydzielają dużo ciepła. pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 Mam tą płytę od tygodnia i narazie żadnych problemów. Nawet nie zmieniałem biosu z F4 na F6 bo wszystko chodzi bardzo stabilnie. Procek podkręcony 1600@2000 i też stabilnie; płyta wstaje za każdym razem (opisywane były przypadki że wstawała 1 na 10 ). Grafikę mam saphire x800GTO Ultimate. Dobrze wentylowana buda bo i chipset na płycie i grafa wydzielają dużo ciepła. pozdro. 1714315[/snapback] Ustaw na 300x8 i zrób test wstawania kompa :) Nie mówię, że będą problemy, ale ja nie wierzę, że miałem 8 uszkodzonych sztuk - ostatnie 2 nie wstawały raz na 10 razy czyli bardzo dobry wynik :) Generalnie nowy BIOS dużo załatwił. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysi3x Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 jakie sa objawy ze plyta nie wstaje???, bo u mnie jest tak ze bios sie odpala dochodzi do komunikatu CPU is overclock 300, bios sie zacina(delete nie dziala) i reset i od nowa no i po takich 3-4 resetach sie odpala i dziala normalnie do ponownego urochomienia komputera, tez tak macie...?bios mam F6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 jakie sa objawy ze plyta nie wstaje???, bo u mnie jest tak ze bios sie odpala dochodzi do komunikatu CPU is overclock 300, bios sie zacina(delete nie dziala) i reset i od nowa no i po takich 3-4 resetach sie odpala i dziala normalnie do ponownego urochomienia komputera, tez tak macie...?bios mam F6 1716526[/snapback] to sa wlasnie objawy mi plyta wstaje za kazdym razem, bios F6, HTT 325MHz, HT 2x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysi3x Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 (edytowane) to sa wlasnie objawy mi plyta wstaje za kazdym razem, bios F6, HTT 325MHz, HT 2x 1716529[/snapback] podkrecasz w biosie czy clockgenem? Edytowane 24 Października 2005 przez krzysi3x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 Widzę teraz, że normalnie działające k8ne to jest wyjątek, a nie reguła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysi3x Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 Widzę teraz, że normalnie działające k8ne to jest wyjątek, a nie reguła. 1716552[/snapback] a ci chodzi dobrze? i da sie ustawic clockgenem tak zeby przy starcie windowsa sam przetaktowywał na 2.4 ghz??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysi3x Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 (edytowane) Ustaw na 300x8 i zrób test wstawania kompa :) Nie mówię, że będą problemy, ale ja nie wierzę, że miałem 8 uszkodzonych sztuk - ostatnie 2 nie wstawały raz na 10 razy czyli bardzo dobry wynik :) Generalnie nowy BIOS dużo załatwił. Pozdrawiam 1715863[/snapback] Focus a dalo bysie kupic od Ciebie taka sztuke co dziala 9 na 10 razy?? :rolleyes: bo moja dziala na odwrot 9 razy sie nie odpala a raz odpala :mur: Edytowane 24 Października 2005 przez krzysi3x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 a ci chodzi dobrze? i da sie ustawic clockgenem tak zeby przy starcie windowsa sam przetaktowywał na 2.4 ghz???W clockgenie się często wiesza. Podkręcam w biosie, tyle że na HTx1 i zawsze wstaje. HTx1,5 -> przeważnie wstaje, HTx2 -> czasami wstaje, więc mam HTx1. Mam problem chyba z pamięciami: 1 moduł 1 stronny DDr400 i 1 dwustronny DDR466. Jak ustawiam fsb 300 i dzielnik 2/1,33 (pamięci około 200mhz), to są częste BSOD przy uruchamianiu windowsa, zwiększanie Vcore, Vdimm, luzowanie timingów nie pomaga. Przy fsb 325 natomiast, ale dzielnik 2/1 (pamięci około 162mhz) nic się takiego nie dzieje, a wolałbym 2,4ghz i pełne taktowanie pamięci i rozsądne Vcore, niż 2,6 i pamięci pracujące na 3/4 swoich możliwości, ale teraz właśnie tak mam ustawione ze względu na pełną stabilność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysi3x Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 (edytowane) dziwna sprawa juz mi dziala 10 na 10 razy, HT mam 1x i FSB 325 a to wszystko dzieki temu ze ram dalem na 2/1 i teraz ram chodzi mi niestety tylko 325mhz ale za to procke na napieciu 1.55V na 2.61Ghz 100% stabilnie :razz: nie moge zmienic ramu na 2/1.33 bo sie odrazu resety robia ale w sumie moge zostawic konfig jak wyzej :) slyszalem ze jest jakas blokada od 327 to prawda??? Edytowane 24 Października 2005 przez krzysi3x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_ Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 Panowie piszecie tutaj o o/c na którym się nie znam i piszecie że macie w związku z tym o/c problemy z tą płytą. Ja sie na o/c nie znam i raczej nie bede nic podkrecał a myśle o zakupie tej płyty. Czy to dobry wybór dla kogoś kto nie bawi się w podkręcanie? Zależy mi tylko na tym żeby płyta była stabilna i żeby obsługiwała Karty DVB(podobno to robi bez problemu). Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...