Skocz do zawartości
Lagier

jak to dokladnie jest z tymi dzielnikami 1/5 pow. 150 mhz

Rekomendowane odpowiedzi

nowoczesniejsze plytki maja automatyczna zmiane dzielnika jesli ustawimy fsb powyzej 150 mhz. Moje pytanie (moze lamerskie ;) ) brzmi kiedy wlaczy sie dzielnik 1/5 co ma podwyzszone (oprocz procka i pamieci) a ktore (czego) taktowanie jest podniesione minimalnie lub wogole?!

z gory dzieki za odpowiedzi

Lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy 160FSB PCI ma 32MHZ, a AGP 64MHz. Procek i pamięci maja 160MHz. USB też chyba jest zaniżone, ale nie wiem ile ma chyba ok 47MHz.

Pamieci maja wtedy 320 tak dla sprostowania.. :)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy 160FSB PCI ma 32MHZ, a AGP 64MHz. Procek i pamięci maja 160MHz. USB też chyba jest zaniżone, ale nie wiem ile ma chyba ok 47MHz.

Pozdrawiam

Nieprawda, bo 160MHz. Uległeś marketingowi. Podłącz sobie odpowiedni przyrząd pomiarowy (miernik czestotliwosci) i wyświetli Ci 160 MHz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozdrawiam

Nieprawda, bo 160MHz. Uległeś marketingowi. Podłącz sobie odpowiedni przyrząd pomiarowy (miernik czestotliwosci) i wyświetli Ci 160 MHz.

????????????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozdrawiam

Nieprawda :lol: 320MHz oznacza trochę co innego, ale pamiątki chodzą na 160MHz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...