P@weł m Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Witam. Chciałbym sobie zrobic wydajne chłodzenie wodne własnej roboty. Ale nie wiem jak sie do tego zabrać. Nie mam pojęcia jak wykonać bardzo wydajne bloczki. Połączyć to mniej więcej wiem jak(tak aby nie wyciekała woda :wink: ). Może przy waszej pomocy cos się uda zrobić. Powiem tyle że chłodnicę już mam. Niestety nie mam pod reką cyfrówki ani komórki z aparatem więc chłodniczki nie pokarzę. Jest tylko jeden problem. Dziś patrzyłem czy jest w miarę szczelna. Okazała się jak na chłodnice bardzo szczelna(nie było zadnych przecieków może take malutkie). Jednak gdy robiłem test pod duzym cisnieniem z boków(jednego boku tam gdzie wpadała woda) chłodnicy zaczeła wyciekać woda(nie było rego widać gdy wlewałem wode pod małym cisnieniem z butelki.). Aha na jednej rurce przz która wypływa woda jest mała dziurka-czy mogę ja bez obawy zalutować?). Pomyslałem aby zalutować miejsca gdzie woda wyciekała pod duzym cisnieniem. Powiedzcie czy to dobry pomysł? Zależy mi na tej chłodnicy dlatego że jest mała co dla mnie sie liczy. POMÓZCIE BO W SPRAWIE WC JESTEM SŁABY!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Jest pełno tematów o składaniu wc. Wystarczy poszukać. Posiadasz chłodnice czy nagrzewnice?? Tak czy tak możesz ją zalutować palnikiem. Jeżeli cieknie ze srodka to nadaje się do wywalenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P@weł m Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 Wiem że tego jest trochę. Dzisiaj testowałem ja znowu i jestem pewien że to nagrzewnica(gdy wlewałem ciepłą wode zaczeła się nagrzewać po obu stronach). Co do bloku to chyba kupię gotowy ale mam jeszcze pare pytań. Jedno- jakiej pompki użyć:akwariowej czy jakiejs innej? Wy odpowiadajcie a pytania się jeszcze znajdą :wink: . POZDRO!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 Jedno- jakiej pompki użyć:akwariowej czy jakiejs innej? 1531548[/snapback] Masz 250zł? Kup pompe od CO.. Nie masz 250zł? Kup akwariową ATMANA czy HYDORA itd... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...