Mikeft Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Otóż mam pewien problem: Zakupiłem kartę dźwiękową Sound Blaster 24-bit.Włożyłem do kompa i było git.Ale sformatowałem dysk i teraz dzieje się coś dziwnego: w filmach praktycznie nie słychać mowy ludzi.W grach również prawie nie słychać dialogów i niektórych dźwięków (np. pisk opon itp.).Przeinstalowałem Windowsa ponownie.Pokombinowałem trochę a konkretnie zrobiłem tak jak przed zakupem karty czyli wywaliłem SB całkiem,sformatowałem dyskacza,zainstalowałem tylko starą zintegrowaną kartę,włożyłem nową,zainstalowałem stery itp. tak samo jak wcześniej i nic. Co mam robić? Czy karta do serwisu? :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thelama Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 (edytowane) AC3 + drivery Edytowane 5 Lipca 2005 przez thelama Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 Sprawdź ustawienia eax,oraz liczby kanałów,i innych bajerów służących do uprzestrzenniania (Są też różne sterowniki) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikeft Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 AC3 + drivery 1530635[/snapback] Co to,skąd pobrać i jak zainstalować? (Sory za moją ciemnote ale nie znam sie na tym :mur: ) Sprawdź ustawienia eax,oraz liczby kanałów,i innych bajerów służących do uprzestrzenniania (Są też różne sterowniki) 1530749[/snapback] Gdzie się to ustawia?I jakie stery są najlepsze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzynek Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 Hej :) Wszelkie ustawienia do tej karty (mam taką samą :) ) są w ikonce na pasku zadań na dole po prawej (taka biała ikonka chyba ikonka). Prawym na nią i masz wszystkie opcje do niej. Oraz klikając na pasku START (po lewej na dole) - START/WSZYSTKIE PROGRAMY/CREATIVE i tam będą wszystkie programiki do ustawień. A może żle podłączyłeś kabelki jeżeli masz zestaw 5.1 (lub 7.1) to: podłączamy front do zielonego otworka w karcie, Rear do czarnego a suwboofer do czerwonego (tak po kolei). Jeśli masz zwygłe 2 głosniki lub słóchawki lub 2.1 to wtyczke JACK wciskasz do zielonego otworku na karcie. Koniecznie trzeba ustawić ilość głosników w opcjach (chyba) Device setting - oraz tam, lecz na innej zakładce włącz suwboofer. (bo bez tego nie będzie basu w mp3 i grach) W opcjach EAX masz kilka fajnych bajerów takich jak CMSS, włączasz ją i karta ci przerabia dżwięk stereo na przestrzenny :). (miodzio) Niezapomnij również włączyć Takiej opcji (nie pamiętam jak się nazywa) dzięki qturej zwiększyś jakoś prubkowania z 16 bit na 24 bit oraz tam będzie też druga opcja - ją też zwiększ. o wiele lepsza jakość dźwięku. (miodzio) Na płytce z driverami jest też pomoc w PDF-ie po polsku :) Jak masz pytania to znajdziesz mnie na gadu 5272191 Pozdrowionka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...