Grzegorz_16 Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 (edytowane) Jaką kupić płytę główną pod Semprona na Socket A, pod karte grafiki (Geforce 6600 agp x8 ) , kingstona 512 ram ddr 400 mhz ????? i czy zasilacz ATX 350W PIV styknie na to ????? Edytowane 9 Lipca 2005 przez Grzegorz_16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 jakiej firmy jest ten zasilasz!!! Jak chcesz kupić jakiś w miarę zasilacz za rozsądną cenę to polecam te: http://allegro.pl/show_item.php?item=56537027 http://allegro.pl/show_item.php?item=55952310 http://allegro.pl/show_item.php?item=56358666 lub jakiegoś modecoma 300-350W :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 A płytkę weź Abita: NF7 lub: NF7-S NF7-SL Wystrzegaj się Abitów NF7-S2 i -S2G! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz_16 Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 A płytkę weź Abita: NF7 lub: NF7-S NF7-SL Wystrzegaj się Abitów NF7-S2 i -S2G! 1530313[/snapback] a czy wejdzie na te plyty AMD Sempron ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Człowieku jakby nie wchodził to bym Ci ich nie proponował... Każda płyta obsługująca FSB 166 obsłuży Semprona (zresztą obsługująca FSB 133 też, ale nie będzie miał on swojej nominalnej częstotliwości taktowania) Ehhhh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melsoon Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 chcesz mieć pamięci w dualu czy single channel jak jeden modół to kup sobie asrocka K7S8X :D sam ją mam i stabilniejszej nie wiedziałem a kupisz ją za 50 ziko??, chyba ze chcesz mieć dual a tak szczerze na twoją płytę też wejdzie semp i te 6600 (weź się jeszcze zastanów nad tą grafiką dla mnie to lipa polecam 9800Pro ale to już nie ten topic) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz_16 Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 (edytowane) chcesz mieć pamięci w dualu czy single channel jak jeden modół to kup sobie asrocka K7S8X :D sam ją mam i stabilniejszej nie wiedziałem a kupisz ją za 50 ziko??, chyba ze chcesz mieć dual a tak szczerze na twoją płytę też wejdzie semp i te 6600 (weź się jeszcze zastanów nad tą grafiką dla mnie to lipa polecam 9800Pro ale to już nie ten topic) 1530648[/snapback] Nie bede kupywal "taniego" "szajsu" i to do tego jakiegos niestabilnego Asrocka :/ moj kumpel to "coś" ma i moim zdaniem to jakies "gowno" jest. a co do grafiki moim zdaniem jest lepszy ten Geforce 6600 niz radeon ktory mi powiedziales ... jak nie miales tego Geforca to nie mów za to lipa bo pewnie lepsze od raddeona ! I ty myslisz ze kupie sprzet jaki ty masZ ? pewnie nie jestes zadowolony z niego i chcesz komus wcisnąć ??? =D a co plyty glownej to wybiorę tą http://www.proline.pl/shop.php?prodid=414249545f4e46375f53 Edytowane 5 Lipca 2005 przez Grzegorz_16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 (edytowane) Nie bede kupywal "taniego" "szajsu" i to do tego jakiegos niestabilnego Asrocka :/ moj kumpel to "coś" ma i moim zdaniem to jakies "gowno" jest. a co do grafiki moim zdaniem jest lepszy ten Geforce 6600 niz radeon ktory mi powiedziales ... jak nie miales tego Geforca to nie mów za to lipa bo pewnie lepsze od raddeona ! I ty myslisz ze kupie sprzet jaki ty masZ ? pewnie nie jestes zadowolony z niego i chcesz komus wcisnąć ??? =D a co plyty glownej to wybiorę tą 1530706[/snapback] Po co te nerwy? Od razu wyjaśniam: ten Asrock wcale nie jest niestabilny, poza tym za cenę 50-70 zł otrzymujesz płytę z możliwościami OC, AGP x8, pokaż mi drugą taką płytę z podobnym wyposażeniem i możliwościami za tą cenę... Kolega proponował Ci najlepszą płytę do 100 zł myśląc zapewne, że nie poszukujesz czegoś droższego, więc po co te nerwy??? Poza tym na forum sporo osób miało lub ma tą płytę i jakoś baaardzo na nią nie narzekali, nie narzeka... Edytowane 5 Lipca 2005 przez psychodeliczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melsoon Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 (edytowane) lol dla ciebie :lol: :lol: :lol: o bez kitu właśnie w tej chwili się pojawił uśmiech na mojej tważy powiedz mi jedno co masz do zażucenia tej płycie bo ja nic no może różnica z 3-6 fps do NForca2 w skrajnych przypadkach ta płyta jest normalną płytka dla zwyklaka i mało oriętującego w dziedzinie komputrów jak ty a więc co ja ci bede dłużej tłumaczył szkoda mojego wisiłku a jak chcesz sobie poczytać 6600 vs 9800pro to proszę bardzo jest w topicu ati jeszcze raz lol dla ciebie :lol: :lol: :lol: apropo nikomu nie sprzedam swojego sprzetu a napewno nie tobie bo byś nawet nie wiedział jak go włączyć :lol: ASRock jest stabilny As Rock miałem tylko na nim 2 zwisy jak zmieniłem grafikę z gf2 na radka i bios nie wyrabiał B) a i jeszcze prawie 3 stówy za parę FPS wiecej gratuluję pomysłu (sprzet góra na 2 lata) :lol: Edytowane 5 Lipca 2005 przez Melsoon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz_16 Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 dobra ale nie płaczcie mi tu :D:D:D .... mi kumpel (co sie BARDZO DOBRZE ZNA NA KOMPIE) gadal zeby dostac porzadna plyte to trza wydac do 300 zł ! lol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 lol dla ciebie :lol: :lol: :lol: o bez kitu właśnie w tej chwili się pojawił uśmiech na mojej tważy powiedz mi jedno co masz do zażucenia tej płycie bo ja nic no może różnica z 3-6 fps do NForca2 w skrajnych przypadkach ta płyta jest normalną płytka dla zwyklaka i mało oriętującego w dziedzinie komputrów jak ty a więc co ja ci bede dłużej tłumaczył szkoda mojego wisiłku a jak chcesz sobie poczytać 6600 vs 9800pro to proszę bardzo jest w topicu ati jeszcze raz lol dla ciebie :lol: :lol: :lol: apropo nikomu nie sprzedam swojego sprzetu a napewno nie tobie bo byś nawet nie wiedział jak go włączyć :lol: ASRock jest stabilny As Rock miałem tylko na nim 2 zwisy jak zmieniłem grafikę z gf2 na radka i bios nie wyrabiał B) a i jeszcze prawie 3 stówy za parę FPS wiecej gratuluję pomysłu (sprzet góra na 2 lata) :lol: 1530742[/snapback] Spoko panowie, koniec! Kolega kupuje NF7-S i chwała mu za to, bo wybrał najlepsze mobo obok DFI na socket A, ale trochę się pomylił w stosunku do K7S8X... Nie róbmy już OT, a Melsoonowi radzę skorzystać ze słownika przy pisaniu postów... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melsoon Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 no to widzę że się "bardzo dobrze zna" tak wogóle po co zakładałeś ten topic jak nie chcesz słuchać naszych rad :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz_16 Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 czy ja powiedzialem ze nie chce ?? :D .. a podaj mi linka do tego 9800 Pro vs 6600 .. bo nie widze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salaciarz Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 Czasami i tanie potrafi być dobre. Równie dobrze moge ci powiedzieć , że tylko płyty >500 zł są dobre , bo są , ale i tańsze daleko od nich nie odbiegają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 @Grzegorz_16 ... 5. Wątki tytułować konkretnie, w sposób mówiący w skrócie o tym, czego dotyczą - czyli nie: "Pomocy!", "Co się dzieje?", "Pilne!" etc. Pamiętaj, że nadając topikowi konkretny tytuł, ułatwiasz innym korzystanie z forum i jednocześnie zwiększasz swoje szanse na uzyskanie odpowiedzi. ... Zmień temat na regulaminowy. Można to zrobić poprzez edycję pierwszego postu (przycisk ). @Melsoon Nie masz Ty do mnie szczęścia. Złap się chłopie za jakiś soft, który pomoże Ci pisać bez błędów ortograficznych, bo to co wyprawiasz jest NIE DO PRZYJĘCIA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz_16 Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 Sikor - tak moze byc ?? .. to poda mi ktos link do porownania Geforce 6600 vc Radeon 9800 Pro ???? NO KURDE podawac tak sie chwalicie ze to jest a gowwno nie ma tego !!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 Może być. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvis Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 a co do grafiki moim zdaniem jest lepszy ten Geforce 6600 niz radeon ktory mi powiedziales ... jak nie miales tego Geforca to nie mów za to lipa bo pewnie lepsze od raddeona ! 1530706[/snapback] :lol: :lol: :lol: :mur: :mur: :mur: A Ty miałeś? :lol: Pewnie lepsze :wink: Masz już procesor? Bo jeśli nie, to nie ma co się pakować w socket A. Bierz 9800PRO, to karta niewiele ustępująca wydajnością 6600gt, najlepsz wybór na AGP w tej cenie (no chyba że trafisz 6600 Diamond MSI, ale wątpię, tyle kosztuje na PCIE). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz_16 Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 (edytowane) :lol: :lol: :lol: :mur: :mur: :mur: A Ty miałeś? :lol: Pewnie lepsze :wink: Masz już procesor? Bo jeśli nie, to nie ma co się pakować w socket A. Bierz 9800PRO, to karta niewiele ustępująca wydajnością 6600gt, najlepsz wybór na AGP w tej cenie (no chyba że trafisz 6600 Diamond MSI, ale wątpię, tyle kosztuje na PCIE). 1530977[/snapback] no to w jaki socket sie pakowac ??? ... a napewno nie lepszy Geforce 6600 ??? przeca ma Pixel shader 3.0+ a radeon 2.0 :mur: :mur: :mur: :mur: Edytowane 5 Lipca 2005 przez Grzegorz_16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 polecam ta plytke co mam w podpisie, jest niedroga i naprawde duzo mozna z niej wycisanc ;) POLECAM:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvis Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 Socket 754 będzie dużo lepszym wyborem. Przykładowo coś takiego (wersja niedroga): http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=15756 http://shift.sklep.pl/index.php?t=w&id=7108& http://www.allegro.pl/show_item.php?item=55846902 http://www.mcomp.com.pl/product_info.php?products_id=117817 http://www.apollo.pl/do_cmd_win.php?menu=s..._detail&id=9385 Co do RAMu to niech inni doradzają, ja się nie znam :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz_16 Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 hmm a ta plyta nie jest dobra ???? http://sklep.benchmark.pl/pelny_17989.html <: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 Kolejny temat o kupnie płyty głównej. Teraz na Socket A możesz kupić coś bardzo taniego, powiedzmy Asrocka K7S8X, który jest stabilny i bardzo dobrze się spisuje. Można też kupić coś lepszego na NForce 2, powiedzmy ABIT z rodziny NF7, Asusa A7N8X, Epox 8RDA3I Pro czy Gigabyte GA-7N400S-L. Wszystko zależy jak się znasz na komputerach i ile możesz przeznaczyć. Nie opłaca się brać czegoś, co jest ci nie potrzebne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz_16 Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 (edytowane) a ta plyta glowna http://sklep.benchmark.pl/pelny_17989.html bedzie dobra ... ?? socket 754 , zlacze PCI-E .. ? karty graficzne na pci-e sa troche tansze niz na agp ;p , to moze troche lepiej wyjde na tym Edytowane 6 Lipca 2005 przez Grzegorz_16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 http://www.benchmark.pl/artykuly/testy/980...P/strona-1.html To Ci chyba wystarczy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz_16 Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 jaką plyte glowna byscie mi polecili z socket 754, PCI-E ??? bo juz mam metlik w glowie i nie wiem co wybrac ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz_16 Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 (edytowane) :[ sorry za drugi post ... :/ Edytowane 11 Lipca 2005 przez Grzegorz_16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...