Skocz do zawartości
Grzegorz_16

Jaka Plyta Glowna ? Socket. 754, Pci-e, Nforce

Rekomendowane odpowiedzi

jakiej firmy jest ten zasilasz!!!

Jak chcesz kupić jakiś w miarę zasilacz za rozsądną cenę to polecam te:

http://allegro.pl/show_item.php?item=56537027

http://allegro.pl/show_item.php?item=55952310

http://allegro.pl/show_item.php?item=56358666

lub jakiegoś modecoma 300-350W :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Człowieku jakby nie wchodził to bym Ci ich nie proponował...

Każda płyta obsługująca FSB 166 obsłuży Semprona (zresztą obsługująca FSB 133 też, ale nie będzie miał on swojej nominalnej częstotliwości taktowania)

Ehhhh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chcesz mieć pamięci w dualu czy single channel jak jeden modół to kup sobie asrocka K7S8X :D sam ją mam i stabilniejszej nie wiedziałem a kupisz ją za 50 ziko??, chyba ze chcesz mieć dual a tak szczerze na twoją płytę też wejdzie semp i te 6600 (weź się jeszcze zastanów nad tą grafiką dla mnie to lipa polecam 9800Pro ale to już nie ten topic)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chcesz mieć pamięci w dualu czy single channel jak jeden modół to kup sobie asrocka K7S8X :D sam ją mam i stabilniejszej nie wiedziałem a kupisz ją za 50 ziko??, chyba ze chcesz mieć dual a tak szczerze na twoją płytę też wejdzie semp i te 6600 (weź się jeszcze zastanów nad tą grafiką dla mnie to lipa polecam 9800Pro ale to już nie ten topic)

1530648[/snapback]

Nie bede kupywal "taniego" "szajsu" i to do tego jakiegos niestabilnego Asrocka :/ moj kumpel to "coś" ma i moim zdaniem to jakies "gowno" jest. a co do grafiki moim zdaniem jest lepszy ten Geforce 6600 niz radeon ktory mi powiedziales ... jak nie miales tego Geforca to nie mów za to lipa bo pewnie lepsze od raddeona ! I ty myslisz ze kupie sprzet jaki ty masZ ? pewnie nie jestes zadowolony z niego i chcesz komus wcisnąć ??? =D

a co plyty glownej to wybiorę tą http://www.proline.pl/shop.php?prodid=414249545f4e46375f53

Edytowane przez Grzegorz_16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bede kupywal "taniego" "szajsu" i to do tego jakiegos niestabilnego Asrocka :/ moj kumpel to "coś" ma i moim zdaniem to jakies "gowno" jest. a co do grafiki moim zdaniem jest lepszy ten Geforce 6600 niz radeon ktory mi powiedziales ... jak nie miales tego Geforca to nie mów za to lipa bo pewnie lepsze od raddeona !  I ty myslisz ze kupie sprzet jaki ty masZ ? pewnie nie jestes zadowolony z niego i chcesz komus wcisnąć ??? =D

a co plyty glownej to wybiorę tą 1530706[/snapback]

Po co te nerwy? Od razu wyjaśniam: ten Asrock wcale nie jest niestabilny, poza tym za cenę 50-70 zł otrzymujesz płytę z możliwościami OC, AGP x8, pokaż mi drugą taką płytę z podobnym wyposażeniem i możliwościami za tą cenę...

Kolega proponował Ci najlepszą płytę do 100 zł myśląc zapewne, że nie poszukujesz czegoś droższego, więc po co te nerwy???

Poza tym na forum sporo osób miało lub ma tą płytę i jakoś baaardzo na nią nie narzekali, nie narzeka...

Edytowane przez psychodeliczny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lol dla ciebie :lol: :lol: :lol: o bez kitu właśnie w tej chwili się pojawił uśmiech na mojej tważy powiedz mi jedno co masz do zażucenia tej płycie bo ja nic no może różnica z 3-6 fps do NForca2 w skrajnych przypadkach ta płyta jest normalną płytka dla zwyklaka i mało oriętującego w dziedzinie komputrów jak ty a więc co ja ci bede dłużej tłumaczył szkoda mojego wisiłku a jak chcesz sobie poczytać 6600 vs 9800pro to proszę bardzo jest w topicu ati jeszcze raz lol dla ciebie :lol: :lol: :lol:

apropo nikomu nie sprzedam swojego sprzetu a napewno nie tobie bo byś nawet nie wiedział jak go włączyć :lol:

ASRock jest stabilny As Rock miałem tylko na nim 2 zwisy jak zmieniłem grafikę z gf2 na radka i bios nie wyrabiał B)

a i jeszcze prawie 3 stówy za parę FPS wiecej gratuluję pomysłu (sprzet góra na 2 lata) :lol:

Edytowane przez Melsoon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lol dla ciebie :lol:  :lol:  :lol: o bez kitu właśnie w tej chwili się pojawił uśmiech na mojej tważy powiedz mi jedno co masz do zażucenia tej płycie bo ja nic no może różnica z 3-6 fps do NForca2 w skrajnych przypadkach ta płyta jest normalną płytka dla zwyklaka i mało oriętującego w dziedzinie komputrów jak ty a więc co ja ci bede dłużej tłumaczył szkoda mojego wisiłku a jak chcesz sobie poczytać 6600 vs 9800pro to proszę bardzo jest w topicu ati jeszcze raz lol dla ciebie :lol:  :lol:  :lol:

apropo nikomu nie sprzedam swojego sprzetu a napewno nie tobie bo byś nawet nie wiedział jak go włączyć :lol:

ASRock jest stabilny As Rock miałem tylko na nim 2 zwisy jak zmieniłem grafikę z gf2 na radka i bios nie wyrabiał B)

a i jeszcze prawie 3 stówy za parę FPS wiecej gratuluję pomysłu (sprzet góra na 2 lata) :lol:

1530742[/snapback]

Spoko panowie, koniec!

Kolega kupuje NF7-S i chwała mu za to, bo wybrał najlepsze mobo obok DFI na socket A, ale trochę się pomylił w stosunku do K7S8X...

Nie róbmy już OT, a Melsoonowi radzę skorzystać ze słownika przy pisaniu postów...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Grzegorz_16

...

5. Wątki tytułować konkretnie, w sposób mówiący w skrócie o tym, czego dotyczą - czyli nie: "Pomocy!", "Co się dzieje?", "Pilne!" etc. Pamiętaj, że nadając topikowi konkretny tytuł, ułatwiasz innym korzystanie z forum i jednocześnie zwiększasz swoje szanse na uzyskanie odpowiedzi.

...

Zmień temat na regulaminowy.

Można to zrobić poprzez edycję pierwszego postu (przycisk Dołączona grafika).

@Melsoon

Nie masz Ty do mnie szczęścia. Złap się chłopie za jakiś soft, który pomoże Ci pisać bez błędów ortograficznych, bo to co wyprawiasz jest NIE DO PRZYJĘCIA.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co do grafiki moim zdaniem jest lepszy ten Geforce 6600 niz radeon ktory mi powiedziales ... jak nie miales tego Geforca to nie mów za to lipa bo pewnie lepsze od raddeona ! 

1530706[/snapback]

:lol: :lol: :lol: :mur: :mur: :mur: A Ty miałeś? :lol: Pewnie lepsze :wink:

Masz już procesor? Bo jeśli nie, to nie ma co się pakować w socket A. Bierz 9800PRO, to karta niewiele ustępująca wydajnością 6600gt, najlepsz wybór na AGP w tej cenie (no chyba że trafisz 6600 Diamond MSI, ale wątpię, tyle kosztuje na PCIE).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:lol:  :lol:  :lol:  :mur:  :mur:  :mur: A Ty miałeś? :lol: Pewnie lepsze :wink:

Masz już procesor? Bo jeśli nie, to nie ma co się pakować w socket A. Bierz 9800PRO, to karta niewiele ustępująca wydajnością 6600gt, najlepsz wybór na AGP w tej cenie (no chyba że trafisz 6600 Diamond MSI, ale wątpię, tyle kosztuje na PCIE).

1530977[/snapback]

no to w jaki socket sie pakowac ??? ... a napewno nie lepszy Geforce 6600 ??? przeca ma Pixel shader 3.0+ a radeon 2.0 :mur: :mur: :mur: :mur:

Edytowane przez Grzegorz_16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejny temat o kupnie płyty głównej.

Teraz na Socket A możesz kupić coś bardzo taniego, powiedzmy Asrocka K7S8X, który jest stabilny i bardzo dobrze się spisuje.

Można też kupić coś lepszego na NForce 2, powiedzmy ABIT z rodziny NF7, Asusa A7N8X, Epox 8RDA3I Pro czy Gigabyte GA-7N400S-L.

Wszystko zależy jak się znasz na komputerach i ile możesz przeznaczyć.

Nie opłaca się brać czegoś, co jest ci nie potrzebne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi