Gray Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 Nowy obiekt westchnień. Pamięci na stałe podłączone do linii 5V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 OKurde....ależ mobo..ciekawe jak z wydajnosćią tej platformy...chodzi mi o xpressa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawacz Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 Zapewne różnica między tym a NF4 będzie mniejsza niż 10% więc nie opłaca się wymieniać :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 (edytowane) Już chyba trzeci raz ktoś to pokazuje na forum :) NAwet jak będzie o 10 % wydajniejsza to zmieniam na nia :D Może nie będzie juz tego badziewnego mosfeta od linii 5V.. I w końcu normalnie położony NB :rolleyes: Edytowane 5 Lipca 2005 przez Siuwar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nereidin Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 zamiast wiatraczka mogliby dac cos pasywnego z heat-pipem nawet... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 DFI na wszystkich nowych plytach wsadza ta karte dzwiekowa... A co jesli ktos ma wentyl 120mm z tylu? Mi na przyklad za cholere nie wejdzie ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 Jak się okaże lepsza od DFI NF4 zarówno pod względem wydajności jak i O/C to ja nie widzę najmniejszego problemu aby zmienić mobo, tylko najpierw niech udowodni swoją „wyższość” najlepiej u kogoś z XS ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nereidin Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 Ona juz jest czy dopiero bedzie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 To jest real foto, więc już jest :D Jednak z kupnem mogą być problemy, nie znamy chyba oficjalnej daty premiery Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 Ja tam widze bardzo duzy rozstaw slotow dla Crossfire ;] Nice... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 na 90% jest to moje następne mobo - 100% jeżeli bedzie sie kręcić lepiej niż nf4 i bedzie mieć nie gorszą wydajność Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nereidin Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 Jesli okaze sie lepsza - na allegro zacznie roic sie od "trojcy dfi" ;) [ultra, sli d, sli dr] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 Jesli linia memek na stale jest do 5V podlaczona, to nieco groznie... Posiadacze TCCD beda narzekac na grzejace sie mosfety, natomiast posiadacze UTT/BH-X beda plakac z radosci...Ja tam wole miec wybor... Osobiscie czekam. NF4 Ultre-D kupilem w ciemno, bo wiedzialem ze bedzie SUPER, ale ta plytka, musialby byc doskonala, a juz widac ze nie jest :) Natomiast widac wyraznie ze DFI uczy sie na lasnych bledach... Poprawiono rozmiesczenie socketa, nie zmieniakac fukncji chlodzenia pamieci poprzez wiatrak z coolera !!!Nie sadzilem ze to zrobia, a jednak ! Chipset nie przeszkadza. Milosnikom ciszy przypominam, ze mozna go zwolnic dowolnym programem do regulacji obrotow. Technologia heat pipe nieco za droga na taka drobnostke jak NF4 - pamietajmy ze kontroler pamieci mamy w procku, wiec co tam ma sie grzac ?? ;) Odleglosc pomiedzy zlotami wszyscy widza...w koncy nie limituje nas dlugosc jakiegos tam mostka ! Czekam na wiesci z frontu...oby nie bylo lepiej...zona mnie zabije...a jeszcze chlodzenia nie mam ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 Takie małe, myśle że głupie pytanie, ale wole się spytać bo widze że chipset ATI: czy na tą płyte wejdą karty nVidii? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falarek Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 Tak samo jak na Nforce "wchodzą" karty ATI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klmn Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Na dfi nf2 tez memki byly zasilane z linii 5V. GRzalo sie tam cos przy malych napieciach? Tak samo na epoxie 9NDA3+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Bez obsługi SLI oczywiście Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 @klmn Pisze z doswiadczen uzytkownika NF4 gdzie masz do wyboru z ktorej linii chcesz zasilac pamieci. Zasilanie z 4V napieciem ponizej 3V powoduje spore nagrzewanie sie radiatorka...To tyle... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klmn Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Ok. Tylko widzisz na nf4 masz zworke i przestawiasz albo zasilanie z raila 3,3V albo 5V. W tej nowej plycie tego nie ma wszystko idzie z 5V. I nie ma problemu. Nie jest to jakis pionierski wynalazek zasilanie mem z raila 5V. Jest pare plyt ktore ma takie rozwiazanie i nie musi sie tam nic grzac. Sam mialem dfi na nf2 z takim rozwiazaniem i nie przypominam sobie zeby bylo cieplo. Tak btw to nie rozumiem czemu na nf4 zrobiona jest ta zworka, przeciez mozna bylo zrobic tak jak w nf2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Na NF4 się grzeje bo jeden układ odpowiada za 2 linie o różnym napięciu tu natomiast za jedną linie wiec nie powinno być problemów z temp jak na NF4 w końcu został przewidziany od początku na 5v a nie na 3,3v i 5v. Zresztą nie jedna mobo ma zasilanie tylko z 5v i nie ma na nich problemów z temperaturą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melsoon Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 taaa a za 15 minut standardem bedzie mobo na 2 X2 przystosoane do pracy ze sobą a do tego nie dual tylko qatro ramy 256bit i winszit przystosowany do 10GB pamięci operacyjnej no i jeszcze do tego radeonik ze 128 potokami i mała elektrownia, a ja bede się może keidyś cieszył że nie bedzie mi się chciało już wiecej grać i kupie sobie laptopa :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Zapomniałeś jeszcze dodać 4 współpracujacych ze sobą kart graficznych :wink: To normalne ze powstają nowe platformy, ale X2 ma 1 nóżkę za mało żeby pracować w parze Ja się cieszę zę X2 jest na 939 :) może kiedys znajdzie zastosowanie w moim kompie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2005 podobno we wrześniu płyta ma trafic do sprzedazy :) niektórzy szczęsliwcy już się nią bawią ;) ciekawe jak ten sapphire będzie sobie radził - w stosunku do dfi ma wszystko pasywnie chłodzone oraz 4 fazowe zasilanie też z radiatorem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Taki zestaw wygląda bardzo sympatycznie ;) Jak możliwości O/C będą przynajmniej takie jak na DFI NF4 można nawet myśleć o zmianie mobo ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2005 No ten Szafirek mi sie bardziej podoba i OC tez jest niezle :o A tu sie niektorzy smiali ,ze bedzie 10% gorsza mobo a sie okazuje ze szybsza :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konar Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2005 no jak do końca września te nowe DFI by się pojawiło to chyba bym się nie zastanawiał zbytnio... Ale pierw testy i to jakies z połaczeniem np A64 3000+, 1GB Ramu, jakiś tam dysk SATA, wyżej wymienione rdx200 i nf4 + gf 6600 i powiedzmy x700 i raz włozony w x 700 w rdx 200 a pozniej w nf4. Ciekawe czy była by jakaś spora żnica w stosunku do kart? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Odstep pomiedzy PCI-E pokaźny mozna kombinowac z chłodzeniem graf w Crossfire (czy jak sie to pisze). Płyta pewnie bedzie nowym demonem o/c :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Bo karty są łączone kablem nie "sztywnym" mostkiem co pozwala na w zasadzie "dowolną" odległość miedzy slotami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 A ja tak sobie patrze na fote i tp boxowe chłodzebnia w zestawie z dfi i kartami w crossfire wygladfa jakos tak tanio-mam taki sam wicherek do sempa 2600+ :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Płyta Sapphire'a jest słodka ;) (jak biała czekolada), szkoda tylko, że gniazda pamięci są ułożone zbyt blisko siebie, co zaowocuje problemem w obsadzeniu ich pamięciami z radiatorkami. No i dlaczego jest na niej tylko JEDEN slot PCI-E x16 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...