AL-X Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 (edytowane) Kontroler to obecnie wyjście z sytuacji. Aczkolwiek Chipset ATI z SB600 ma być lepszy pod względem OC. Na Forum DFI jest mowa, że SB450 ogranicza możliwości OC tej Mobo. Ja czekam na nowszą wersję już z obsługą SATA II. Mam nadzieję, że szybko się pojawi. Jeśli wszystkie ploty sięsprawdzą to to będzie Najlepsze dotąd MOBO :D Swoją drogą ten Kontroler do którego umieściłeś tu link też nie obługuje SATA II :lol2: Edytowane 27 Października 2005 przez AL-X Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolyCount Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 Ja tam az tak dobrze sie nieznam :) . Chce sobie kompa zlozyc na dwurdzeniowce typowo do grafiki 3d tu patrz do renderingu :). Kolega mi polecil plyte DFI LanParty nF4 SLI-DR Mialem ja dzis zamowic wczoraj zobaczylem ze wyszla ta nowsza , kumpel mowi ze to niezle rozwiazanie ale niema sata II i zebym sie narazie wstrzymal :) , A ze niemam az takwiele kasy to dwurdzeniowka bedzie najtansza z oferowanych przez AMD + jakis dobry radiator wentyl na procka i nieomieszkam podkrecania tzn kumpel ma mi w tym pomoc zeby tak z tej dwurdzeniowki AMD Athlon 64 X2 3800+ jak najwiecej wycisnac :). Chyba pojde rozniez za glosem wiekszosci i poczekam na ta nowsza wersje :) w kazdym badz razie dzieki za info. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 A na co komu SATA 2, jak producenci dysków nie umieja wykozystac w pelni SATA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolyCount Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 A na co komu SATA 2, jak producenci dysków nie umieja wykozystac w pelni SATA. 1722282[/snapback] No wiesz jak juz wydajesz tyle kasy na plyte to wypadaloby zeby miala wszysko co najnowsze , niemiam zamiaru co chwila zmieniac sprzet. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AL-X Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 (edytowane) Obecnie faktycznie przepustowość SATA II jest zbędna. Aczkolwiek jak mam zamiar inwestować prawie 1000 zł w Mobo to takie Mobo powinno mieć wszystkie technologie obecnie dostępne by to był długo aktualny sprzęcik. Nie po to chcę kupić tą płytę by ją za pół roku/rok zmieniać. Wmontuję w nią najpierw jedną grafę... Później dorzucę drugą... Powiększe RAM... Zmienię proca na dwurdzeniowca... Dorzucę dysk o większej przepustowości... I w ten sposób będę miał cały czas dobry sprzęcik. Moim zdaniem bez sensu jest wydawać kasę na jednorazową konfigurację. Powiedzmy, że samo SATA II niewiele załatwia. Ale ja bym wolał wiedzieć, że mam taką "technologię" na pokładzie niż żyć w świadomości, że nie każdy dysk da z siebie wszystko na moim kompie. Edytowane 27 Października 2005 przez AL-X Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
themOn Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 a do tego wydajność USB2.0 kuleje: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AL-X Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 FuckTycznie... :blink: Miejmy nadzieję, że SB600 to naprawi... Ja przynajmniej na to liczę :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myrddin669 Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 jezuuuuuuuuuuuu ale cene zapodali, ja pierdziele :blink: czulem ze bedzie drozsza od sli-dr ale 980zł??? bez przesady, ta plyta nie ma niczego takiego, co kazaloby dac taka cene! ciekawe ile walna za experta sli-dr o ile w ogole wyjdzie :lol: swoja drogą komputronik do najtanszych sklepow nie nalezy, kiedy imperium i inni oc-przyjazni zaczna handlowac tymi plytami?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AL-X Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 (edytowane) Czy 980 zł za Płytę Główną to nie jest rekord w Polsce? Wydaje mi się, że tak. Expert zapewne będzie w podobnej cenie... Już się boję ile nowy DFI z Radeon'em Xpress'em 200 będzie kosztował. Mimo to, pewnie i tak ją kupię B) Edytowane 27 Października 2005 przez AL-X Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 Czy 980 zł za Płytę Główną to nie jest rekord w Polsce? Wydaje mi się, że tak. Expert zapewne będzie w podobnej cenie... Już się boję ile nowy DFI z Radeon'em Xpress'em 200 będzie kosztował. Mimo to, pewnie i tak ją kupię B) 1722865[/snapback] Eeeee..... a ten RDX200 to na czym jest?? na nF3 :D ?? Cena jest przegieta i tyle, niedlugo powinna spasc, bo inaczej nie wroze tej plycie popularnosci :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 (edytowane) Czy 980 zł za Płytę Główną to nie jest rekord w Polsce? Wydaje mi się, że tak. Expert zapewne będzie w podobnej cenie... Już się boję ile nowy DFI z Radeon'em Xpress'em 200 będzie kosztował. Mimo to, pewnie i tak ją kupię B) 1722865[/snapback] 980zl to jest rozbój w bialy dzień, jeszcze biorąc pod uwage kiepski transfer przez USB, maxmalne HTT lekko powyżej 300. Kiepsko widze sprzedawalność tej plyty. Edytowane 28 Października 2005 przez mieciop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AL-X Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 Eeeee..... a ten RDX200 to na czym jest?? na nF3 :D ?? 1723400[/snapback] Mówię o NOWEJ Mobo z RDX200. Wyjdzie na początku 2006. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 (edytowane) Eeeee..... a ten RDX200 to na czym jest?? na nF3 :D ?? 1723400[/snapback] RDX200 jest na RDX200 :-P , a dokladnie Radeon Xpress 200 czyli RDX200. Edytowane 28 Października 2005 przez mieciop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 A na co komu SATA 2, jak producenci dysków nie umieja wykozystac w pelni SATA. 1722282[/snapback] Bardziej chodzi nie o przepustowośc a obsługe NCQ - która w SATAII jest wbudowana :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 RDX200 jest na RDX200 :-P , a dokladnie Radeon Xpress 200 czyli RDX200. 1723469[/snapback] to rześ pojechal ;] ale looz ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 1.5roku temu 500zł za dfi lp nf2 to było niezłe przegięcie, teraz dfi nf4 po 500-600zł to normalka. Skoro rdx200 ma kosztować 1000zł to co będzie za 2-3lata? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 no ja mysle ze jak bede miał3tyś za 3 lata na zestaw to sobie kupie mobo i ewnetualnie, ale tylko ewentualnie pamieci i pozstawie na półce, ze by łądnie wyglądąło :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 no ja mysle ze jak bede miał3tyś za 3 lata na zestaw to sobie kupie mobo i ewnetualnie, ale tylko ewentualnie pamieci i pozstawie na półce, ze by łądnie wyglądąło :D 1723558[/snapback] ale zes text zapodał :P ;) plytka fajna, cena nie jajna, chipset fajny, ALE CENA NIEFAJNA.... i coz zrobic. ma juz ktos na tweaku/zamowil ktos? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 Bardziej chodzi nie o przepustowośc a obsługe NCQ - która w SATAII jest wbudowana :wink: 1723496[/snapback] ale SATA wspiera NCQ wiec w czym problem ? SATAII robi to lepiej ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolyCount Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 ale zes text zapodał :P ;) plytka fajna, cena nie jajna, chipset fajny, ALE CENA NIEFAJNA.... i coz zrobic. ma juz ktos na tweaku/zamowil ktos? 1723684[/snapback] Mailem zamowic ale kilka osob przekonalo mnie zebym poczekal na wersje z SARA II. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 RDX200 jest na RDX200 :-P , a dokladnie Radeon Xpress 200 czyli RDX200. 1723469[/snapback] To to ja wiem :D, tylko nie zrozumialem o co chodzi AL-X'owi :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 ale SATA wspiera NCQ wiec w czym problem ? SATAII robi to lepiej ? Obecnosc kontrolera SATA nie jest rownoznaczna z obsluga NCQ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 stawiam że jako zintegrowany kontroler SATA nie będzie miał obsługi NCQ - kontrolery SATA realizowane przez zewnętrzne układy Silicon Image, Promise i inne moga mieć NCQ w zależnosci od wersji. Dlatego bezpieczniej jest brać płyte z SATA2 ponieważ obecność tego standartu gwarantuje NCQ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolyCount Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 Jesli juz jestesmy przy SATA II to czy mozna kupic na chwile obecna kontorler SATA II ? ile kosztuje i gdzie mozna takowy kupic THX .Ciagle sie zastanawaim czy czekac na ta nowsza wersje plyty czy kupic ta i dokupic doniej kontroler SATA II. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranger Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 no wreszcie ją mamy zajrzyjcie tutaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 DFI ostro pojechalo z cena tej mobo :| 900pln za mobo chyba jeszcze nie widzialem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myrddin669 Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 [OT] no fajnie, tylko ultra-d kosztowala pare dni temu 519 o ile pamietam ;) nie wiem jak jest/bedzie u nas... ale na xs przedstawiciele dfi zapowiadaja ze cena na razie jest zaporowa ze wzg. na to ze jest to nowosc - docelowo ma byc 180-190$ (czyli niewiele drozej niz sli-dr), tylko polski rynek jakos tak leniewie reaguje na zmiany cen na swiecie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 [OT] no fajnie, tylko ultra-d kosztowala pare dni temu 519 o ile pamietam ;) nie wiem jak jest/bedzie u nas... ale na xs przedstawiciele dfi zapowiadaja ze cena na razie jest zaporowa ze wzg. na to ze jest to nowosc - docelowo ma byc 180-190$ (czyli niewiele drozej niz sli-dr), tylko polski rynek jakos tak leniewie reaguje na zmiany cen na swiecie... 1725778[/snapback] nie wróżę jej zbytniej popularności jesli z ceną nie zjadą poniżej ultra-D :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 ale SATA wspiera NCQ wiec w czym problem ? SATAII robi to lepiej ? 1723819[/snapback] Polecam przeczytac tutaj Niestety często teoria rozmywa się z praktyką :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 1727255[/snapback] hehe, jak ja kocham benchmarka ;] Ale racje to tu akurat maja. Swoja droga i tak na razie nie ma potrzeby koniecznie uzywac sataII, jedynka pewnie nie jest duzo gorsza. moze robil ktos test dysku z sataII na jadence i na dwojce w kontrolerze? Jestem ciekaw czy zmienia sie przepustowosc i o ile, a takze wydajnosc. Bo bez testow to mozna mowic czysto teoretycznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...