TwoFace Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 Witam ,, klient zamowil u mnie komputer o takiej specyfikacji: athlon 64 3000+ s.939 Abit ax8 2 x256 kingston dual hdd sata-II 120 gb samsunga karta graficzna sapphire x600pro nagrywarka dvd lite on obudowa standartowa 350W i teraz tak: jak go zlozylem na samym poczatku to bylo ok, wszystko sie uruchomilo, ale po wylaczeniu kompa i wyciagnieciu wtyczki zasilającej a potem po ponownym jej podlaczeniu i wlaczeniu kompa zaczal wydawac dzwieki :jeden dlugi i 2 krótkie, oraz na wyswietlaczu abitowskim pokazuje kod błedu 25 co w instrukcji oznacza ze to grafa,,, nie ma obrazu na monitorze i komp wisi. Potem po paru zabawach typu dociskanie rzeczy do slotow itd, komp po wlaczeniu dalej wydaje dzwieki takiej jak wyzej, niema obrazu na monitorze, ale slysze ze komp dalej sie uruchamia do momentu kiedy zaczyna szukac systemu operacyjnego na dysku( w tym momecie kod na wyswietlaczu Abita to FF. I teraz tak, przy pierwszym obiawie i drugim podczas tego jak komp chodzi jak nacisne mu RESET to komp zaczyna sie resetowac , monitor sie uruchamia i jest wszystko ok. Problem znowu sie pojawia jak komputer zostanie wylaczony z guzika badz wypieta zostanie wtyczka od zasilania. Zmienialem pamięci -> dalej tak samo , wkladalem swoja grafike x800xl i dzieje sie to samo czyli raz chodzi a raz nie. Jak ktos mial Juz takie przygody to bardzo prosze o odpowiedz, albo jakiekolwiek sugestie co moze byc nie tak!!! Pozdrawiam TwoFace Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 Też miałem jeden długi i dwa krótkie i to pamięci były złe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jg5 Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 Skoro na dwóch kartach graficznych problem występuje to karte graficzną wykluczamy. Następne co moze powodować problemy do płyta główna lub zasilacz. Jednak karty graficzne x600pro i x800xl pożerają rózne ilości energii , więc zasilacz też mozna prawie wykluczyć ( nie na 100% ). I pozostaje na koniec płyta główna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwoFace Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 Niestety Pamięci to to nie sa bo mam w sklepie 5 roznych i na kazdej jest to samo :/ , ale pojawil sie nowy kod a wyswietlaczu ,, 0.4. ,, zaraz poszukam w necie co to , ale jak ktos wie to niech pisze odrazu,, co do Płyty głownej to powiem, ze takie bledy pojawialy sie juz wczesniej na innych plytach ale wszystkie to byly PLYTY ABITA :/ , ale wkoncu jakims cudem zaczelo wszytsko chodzic, wiec ignorowalem ten błąd, wiec pewnei jak nie wpadniecie na nic innego to chyba odesle plyte do hurtowni,, Pozdrawiam i dzieki za sugestie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 A ja mam prośbę zmień zasilacz do takiego potwora nie standard 350 W!. Dziwne że to się uruchomiło :|.! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...