Swordfish Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 Witam, podkręciłem moją kartę Leadtek GeForce4 ti4200 AGPx8 z częstotliwości nominalnych 250/513 na 275/550 czyli takie jak ma wersja ti4800se. Karta jest w stu procentach stabilna, nie ma żadnych błędów ani artefaktów. Czy warto wrzucić do niej bios od 4800se? Jeśli tak to dlaczego? I czy musi to być bios od tego samego producenta karty (Leadtek) czy może być dowolny do 4800se? Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 bios nie musi byc tego samego producenta, ale ja bym wogulen nie zmnienał biosu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swordfish Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 ja bym wogulen nie zmnienał biosu 1530868[/snapback] mógłbyś uzasadnić dlaczego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 mógłbyś uzasadnić dlaczego? 1530885[/snapback] a mógłbyś uzasadnić czemu chcesz wgrywać bios? to samo uzyskacz podnosząc taktowania i ustawić odpalanie z windowsem. Chyba że chcesz sie cieszyć super nazwą 4800se? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 arczii ma racje jaki sens zmieniac bios? dla samego napisu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swordfish Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 Oki , tylko chciałem znać uzasadnienie, bo nie wiedziałem czy ten bios zmienia coś jeszcze. W takim razie zostanę przy tym co mam. Wielkie dzięki za wszystkie odpowiedzi. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megagames Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 Oki , tylko chciałem znać uzasadnienie, bo nie wiedziałem czy ten bios zmienia coś jeszcze. W takim razie zostanę przy tym co mam. Wielkie dzięki za wszystkie odpowiedzi. :D 1531014[/snapback] Zmienia pewne zeczy, np takie jak timingi pamięci. Tak jak wyzej napisali... jeśli jest możliwość to lepiej nie tykać biosu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 a oczywiescie ze wyjasnie. jak juz przedmowcy pisali* to tylko sie napisiek głupi zmien i tyle wiec nie ma sensu sie w to bawic skórka za wyprawke ___________________ * - fajny zwiezek frazeologiczny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...