Skocz do zawartości
Swordfish

Bios Do Ti 4200@4800se

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

podkręciłem moją kartę Leadtek GeForce4 ti4200 AGPx8 z częstotliwości nominalnych 250/513 na 275/550 czyli takie jak ma wersja ti4800se. Karta jest w stu procentach stabilna, nie ma żadnych błędów ani artefaktów. Czy warto wrzucić do niej bios od 4800se? Jeśli tak to dlaczego? I czy musi to być bios od tego samego producenta karty (Leadtek) czy może być dowolny do 4800se? Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mógłbyś uzasadnić dlaczego?

1530885[/snapback]

a mógłbyś uzasadnić czemu chcesz wgrywać bios? to samo uzyskacz podnosząc taktowania i ustawić odpalanie z windowsem.

Chyba że chcesz sie cieszyć super nazwą 4800se?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oki , tylko chciałem znać uzasadnienie, bo nie wiedziałem czy ten bios zmienia coś jeszcze. W takim razie zostanę przy tym co mam. Wielkie dzięki za wszystkie odpowiedzi. :D

1531014[/snapback]

Zmienia pewne zeczy, np takie jak timingi pamięci.

Tak jak wyzej napisali... jeśli jest możliwość to lepiej nie tykać biosu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a oczywiescie ze wyjasnie. jak juz przedmowcy pisali* to tylko sie napisiek głupi zmien i tyle wiec nie ma sensu sie w to bawic skórka za wyprawke

* - fajny zwiezek frazeologiczny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi