Gość Amd_Powered Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 niedalo by rady podzielic platformy amd na sockety 939 754 itp? wydaje mi sie ze wtedy zmniejszyl by sie bajzel:) no i z intelem mozna by bylo zrobic to samo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aTaSerwis Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 Jestem ZA, ale na razie bez zbytniego rozdrobnienia: AMD - socketA - socket 754/939/940 INTEL - slot1/socket370 - s.768/ LGA775 Docelowo w AMD trzeba będzie zrobić osobno s.754 (który jest bezpośrednim następcą soc. A), ale to nie dziś ... powiedzmy za rok :D ... a bajzel się nie zmniejszy :P tyle że oddzieli się historię techniki od wyrobów "współczesnych". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 pomysl podzielanie amd na 32 i 64 bity nie jest glupi .. bylbym za Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 Ja tez jestem za! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 no i ja tez jestem ZA bo statnio za czesto do platform nie zagladam ze wzgledu na bajzel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastiff Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 Dołączam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 juz widze te tony noobseroow jak zakladaja nofe topici w odpowiednich podforach :lol: ale fak faktem .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 pomysł dziwny. ale ciekawy :) więc jestem Za. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jediknight Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 jestem za :) socket a socket 754/939/940 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 nie zdziwił bym sie gdyby pomysł wypalił i potem ktos by krzyknal zeby zrobic podział do kazdego działu. np: GRY: PC PS2 PS3 X-PUDŁO itp. itd... ale to tylko gdybanie... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Amd_Powered Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 nie zdziwił bym sie gdyby pomysł wypalił i potem ktos by krzyknal zeby zrobic podział do kazdego działu. np: GRY: PC PS2 PS3 X-PUDŁO itp. itd... ale to tylko gdybanie... ;) 1531967[/snapback] zobacz ilu jest posiadaczy konsol na forum a ilu pc-tow;) i zobacz gdzie jest wiekszy bajzel... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 ale patrzac np. na Karty Graficzne podział jest jak najbardziej na miejscu. Mozna by zrobic jeden dział PLATFORMY i subfora dla amd i intela... hmm... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Czy WŁADZE moga powiedzieć co sądzą o podziale?? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Jestem ZA :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madek Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Ciekawe rozwiazanie, tylko czy mialoby to wygladac tak jak podzial kart graficznych? Jest tam ATI/NV i dział ogólny, do rozstrzygania pojedynków miedzy nimi :> AMD32/AMD64 i ogolny dla niezdecydowanych? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Jestem za, a nawet przeciw :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_pc Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Ciekawe rozwiazanie, tylko czy mialoby to wygladac tak jak podzial kart graficznych? Jest tam ATI/NV i dział ogólny, do rozstrzygania pojedynków miedzy nimi :> AMD32/AMD64 i ogolny dla niezdecydowanych? :) 1532668[/snapback] ZA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Ciekawe rozwiazanie, tylko czy mialoby to wygladac tak jak podzial kart graficznych? Jest tam ATI/NV i dział ogólny, do rozstrzygania pojedynków miedzy nimi :> AMD32/AMD64 i ogolny dla niezdecydowanych? :) 1532668[/snapback] o to mi własnie chodziło ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bania Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 (edytowane) Ja również jestem jak najbardziej za. Powiem Wam, że ciężko przegląda się ostatnio dział Platforma AMD, a utworzenie subfor to chyba nie jest jakiś wielki problem ;) . Co do Intela się nie wypowiadam - rzadko tam zaglądam ;) Edytowane 6 Lipca 2005 przez Bania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 JESTEM ZA.. podzialem na 32/64 bit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość on23warszawa Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 ZA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Subfora, o które prosicie można zrobić. Obgadamy to i pomyślimy, co się da zrobić. Podajcie dokładnie, jakie subfora, powinny powstać (nazwy) i w jakich działach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Platforma AMD: 32 bity 64 bity Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Platforma AMD: 32 bity 64 bity 1534591[/snapback] Wydaje i się że lepiej podzielić na Socket A oraz socket 754/939/940. z tego względu że nie wżystkie procki s754 mja 64bity(sempki) a są z nimi podobne problemy i pytanai związane. Dzieląc na 32/64bity to nie wiadomo gdzie pisać cos na ich temat bo nie maja 64 bitów a ze straym Athlonami/sempronami soc. A nie mają zbyt wiele wspólnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej86 Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 (edytowane) Wydaje i się że lepiej podzielić na Socket A oraz socket 754/939/940. z tego względu że nie wżystkie procki s754 mja 64bity(sempki) a są z nimi podobne problemy i pytanai związane. Dzieląc na 32/64bity to nie wiadomo gdzie pisać cos na ich temat bo nie maja 64 bitów a ze straym Athlonami/sempronami soc. A nie mają zbyt wiele wspólnego. 1535702[/snapback] Niedługo Semprtony S754 też będą 64bit ;) 32 bit (Socket A i starsze) 64 bit (S754, S939, S940 i S M2 ;) Edytowane 8 Lipca 2005 przez Maciej86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastiff Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 Ciekawe rozwiazanie, tylko czy mialoby to wygladac tak jak podzial kart graficznych? Jest tam ATI/NV i dział ogólny, do rozstrzygania pojedynków miedzy nimi :> AMD32/AMD64 i ogolny dla niezdecydowanych? :) 1532668[/snapback] madek dobrze to wyraził, a co do podziału, to faktycznie lepiej zrobić socket A w dół i socket 754/939/940, bo 32bitowe Semprony na 754 mają więcej wspólnego z Athlonami 64. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 Niedługo Semprtony S754 też będą 64bit ;) 32 bit (Socket A i starsze) 64 bit (S754, S939, S940 i S M2 ;) 1537041[/snapback] Semprony bedą może miały, ale nie wszytscy co mają semprony 32bit zmienią je na 64bit :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 Osobiscie jestem zdania, ze im wiecej sub-kategorii, tym lepiej dla forum... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 Osobiscie jestem zdania, ze im wiecej sub-kategorii, tym lepiej dla forum... 1540194[/snapback] Wszystko na tak, ale nie do przesady.. (tak jak z subforum "praca") Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 Nie no, 'praca' juz wlasciwie jest, tylko inaczej sie nazywa:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...