Koziol Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 biegam teraz na defaultowych ustawieniach. Ten sam efekt. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Wiesz koziol nie sadze ze problem z svchost.exe jest zwiazany z tym chrupaniem podczas grania. Przed chwilka skonczylem sesyjke z Q3 i przez 2h wszystko bylo cacy. svchost -30% ale stale FPS i nic nie doczytuje.! To chyba jednak cos innego :o Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koziol Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 ale wes jakas inna gierke ktora bardziej obciazy CPU. Wiesz Q3 to gra prointelowska wiec sprawdz inne nowsze gierki. W kazdym badz razie svchost nie powinien byc taki duzy. Czekam na odpowiedz od Gigabyte'a. Od razu dam Tobie znac bo mowie tobie mi tu cos smierdzi, ze gierki zajmoja nawet kilkakrotnie wiecej zasobow systemowych niz na wczesniejszych configach Ja np gram w TacticalOpsa sporo i ta gra musi dzialac nie ma opcji. Dziala juz spoko na prockach ~700 Mhz 256 RAM. Ale jak po 3 mapach gra zaczyna chaczyc to uuu. Pozatym jak wytlumaczysz to ze siedzac pod windowsem po jakims czasie mam 60% Zajetosci czasu zegara CPU jesli slucham mp3 i przegladam WWW. Cos tu qndzwa smierdzi i to mocno ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koziol Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Zobaczcie screena !!! Odpalone mam jedynie : Winamp, The Bat, GG I powiedzcie mi ze to musi zrzeraz 60% zasobow CPU !?!?! Jak troche poklikam to zaczyna ciac i 100% CPU !!!! Wyobrazcie sobie co sie dzieje jak odpalam jakas gierke. Czuje sie jak na P166MMX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer(@twojepc.pl) Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Prosze bardzo :) Jakbys troche pomyslal wiedzialbys, ze ten sprzet nie powinien stanowic problemow jakie ma Koziol. Wina jest tylko i wylacznie po stronie softwarowej. Gdy ja nie mam problemow takich jak Koziol to o czyms swiadczy. A probowanie wysmiania sytuacji jest jakze pospolite przy braku pomyslu na rozwiklanie problemu. przyganial kociol garnkowi :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer(@twojepc.pl) Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Wywal wszystko z autostartu. Ja podobnie mam gdy uruchomie FlashGeta. Tnie jak cholera (wczesniej na GdzieFor$ie tego nie bylo). Jak wylacze to jest git. Zawsze wszelki kal wywalam ze startu. Jedyne co mam to MBM. Nawet GG startuje recznie gdy mi trzeba. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koziol Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 no ale tu jest ewidentna wina svchosta. Mam progz dzieki ktorym widze co dokladnie jest odpalane w svchoscie ale : nic nie pomoglo. Zaraz sie pobawie jak mowisz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 KOZIOL - ja uzylem services.msc i wywalilem 2/3 servisow wydajacych sie zbednych i korzystajacych z svchost.exe (praktycznie wszystkie oprocz tych do obslugi netu przez TCP/IP) I w tym momencie tego problemu juz niemam. Musisz sie dokladnie zaglebic w te servisy i smieci wylaczyc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Koziol cot o jest ten Bat ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koziol Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 grzybu :Bat to program pocztowy (najlepszy wedlug mnie :P) To nie jego wina :) gaz : wiem ze optymalizacja uslug zmniejsza zasobozernosc SVCHOSTA ale nie w tym rzecz. Z czasem i tak i tak bedziesz mial to samo, tylko ze wiecej czasu system bedzie chodzil "szybko" i "plynnie". Wyglada tak jakby cos zasmiecalo SVCHOSTA z czasem. Poprostu pozniej zamiast wracac do 0% gdy CPU nie jest obciazany to wraca do 30% / 60% / 90% Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Kaeres, ja przeciez zartowalem... takie rzeczy i mi sie dzialy jak zainstalowalem najnowsze Via4in1, to 3dsmarki spadly mi do 6 tysiaczko LOL LOL LOL czyli o polowe... musialem zrobic format c:, bo inaczej sie nie dalo... nie moglem starych przywrocic, tak zeby dzialalo. BTW Koziol czy probowales instalowac windows od format c:, czy robiles reinstalki, ktore praktycznie nic nie daja...??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Wiesz co... a moze ty masz jakiegos virusa na kompie? Sprawdz to dobrze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koziol Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Nie mozliwe ze mam wirusa. Za kazda reinstalka windy robilem format c: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 znakiem cos z plyta jest nei tak ze takie cuda sie dzieja albo masz wirusa na plycie windy tak tesh moze byc albo wirusik w mbr mozesz go formatowac do smierci albo fdisk/mbr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koziol Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Co daje fdisk /mbr ? Dysk skanowalem w poszukiwaniu wirusow N.Antivirem oraz skaner.mks.com.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 grzybu: to jendka musi byc cos z plyta glowna lub sterownikami do niej bo tutaj tylko my mamy Gigabyta na 845PE i mamy te jaja. kozio:l faktycznie wzroslo do 20% :/ kurde :o Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 witam, do tej pory przyglądałem się "biernie" forum ale aż się zarejestrowałem jak usłyszałem o SVHOST ... - ten sam problem miałem dwa razy - nie jest to wg mnie wina ani procka ani płyty głównej a windozy XP!. Na jednym zestawie P4 1.7+mobo Intela i na drugim PIII 1266+Abit ST6 miałem szalejącego SVCHOSTA. Rozwiązanie jakie znalazłem jest może trochę "magiczne" ale działa (w każdym razie w moim przypadku) i svchost więcej na obu sprzętach nie szalał. W obu przypadkach "ubijałem" sv... - czasami się komp wieszał - ale zawsze potem go resetowałem. po 3 czy 4 resecie svchost zachowiwał się normalnie. Myślę że to jakiś błąd w windozie - dodam że na jednym kompie był zainstalowany SP do windozy a na na drugim czysta windoza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remik Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Problem polega na tym ze w gierce mi wyswietla np 100 fps a po paru mapach gra zaczyna ciac jakbym mial Pentium MMXa. Bez obrazy Ale Tactical Ops dziala juz porzadnie juz od 500 Mhz A mi to wygladana automatyczne spowalnianie proca zwiazane z zabezpieczeniem przed przegrzaniem. Cos takiego P4 ma w swoim jadrze i dla 1,8 powyzej 68c cos takiego sie dzieje. Ale takie ustawienia sa tez na plycie u mnie w MSI byly niewidoczne dopiero po edycji biosu odlokowalem je . I tam mozna juz inaczej ustawic np. "po przekroczeniu 60c zwolnij 60%" Zobacz to ?? Remik... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OBcY Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 mozliwe ze masz cos nie tek ze sprzetem, powywalaj to co nie potrzebne: modem, dzwiek, tv itp. albo potestuj wszystko gdzie indziej, tzn. na innej mobo i z innym ramem, albo nawet z innym systemem... mozliwe tez ze cos masz spitolone z biosem, resetnij go Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 -moze to wina proca - cos mu sie stalo -lepsze chlodzenie wskazane -rozkrec kompa i zloz jeszcze raz wszystko -odpal winde 98 i zobacz -wsadz inna grafe jak masz -pamieci - raczej to watpliwe -a moze masz przekreconego tego geforce - ja jak mam przekreconego to nie ma artefaktow tylko wszystko mi masakrycznie zwalnia nawet do jednej klatki na 30sekund - moze to wina karty graf -nie wiem co to moze byc -moze zasilka nie wyrabia daje dziwne napiecie i cos sie chrzani -moze to dysk twardy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Krotko mowiac... postaw kumplowi piwka w ilosci 8 , potem po pijaku zabierz mu kompa na testy, potestuj co nie tak i zalatwione... szkoda, ze mieszkamy tak daleko od siebie... inaczej bym ci pomogl, bo twoj problem jest b. interesujacy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koziol Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 eh czytajcie wczesniejsze posty dokladnie. Problem pojawia sie zarowno na defaultowych ustawieniach jak i po podkreceniu wiec odpada wina spowalniania CPU jesli takie cos by istnialo. Z grafa jest wszystko OK bo w gierkach >100 fps. 3dmark2001se 1024x768@32bity daje kolo 12000 punktow. Sandra pokazuje, ze wydajnosc CPU nie odbiega od normy. Mysle ze to wina sterownikow do chipsetu pod winde. Niestety zadne nowsze nie wyszly wiec nie moge porownac z zadna inna wersja :( Kupilem swiezutka nowa plyte i taki zonk. Procesu SVCHOST.EXE nie mozna zamykac !!! Zawiera on USLUGI WINDY takie jak TCP/IP, Plug & Play itp - zreszta sami zobaczcie wpisujac w URUCHOM : services.msc (nie uzywac mskonfiga !!! zaamiast services.msc). Wlasnie wlaczylem kompa wiec na razie zajetosc CPU 0-20%. Chwile pochodze to zapodam SCREENA z programu PROCEXP w ktorym widac co kazdy z procesow robi :) Niestety tu moja wiedza sie konczy i dalej nie moge dojsc co tak mocno obciaza SVCHOSTA. Z desperacji napisalem nawet maila do INTELa i GIGABYTE'a jak pisalem wczesniej niech se mozgi mysla i zobaczymy co napisza. gaz : 20% ?! To dopiero poczatek. Powlanczaj pare programow. Popracuj na nich. Wylacz je. Odpal gierki. Wylacz je. Na 2 godziny zostaw kompa niech cos mieli. W miedzy czasie jakies www poprzegladaj i ciah pach udalo mi sie tak, ze jak wylacze wszystko to mam zajetosc CPU 80% i to nie zaleznie czy dzialam na zegarze 1.8 czy 2.5 Ghz. I wytlumacz mi ze XP potrzebuje 80% z 2 Ghz to 1600 Mhz na prace windy bez zadnego softu powlanczanego. Poprostu jakies smieci zostawia w SVCHOSCIE bo normalnie ten proces pracuje 0-4% (powinien :P) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OBcY Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 to zainstaluj win98 i po problemie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remik Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Problem pojawia sie zarowno na defaultowych ustawieniach jak i po podkreceniu wiec odpada wina spowalniania CPU jesli takie cos by istnialo. Z grafa jest wszystko OK bo w gierkach >100 fps. 3dmark2001se 1024x768@32bity daje kolo 12000 punktow. Sandra pokazuje, ze wydajnosc CPU nie odbiega od normy. Mysle ze to wina sterownikow do chipsetu pod winde. Niestety zadne nowsze nie wyszly wiec nie moge porownac z zadna inna wersja Kupilem swiezutka nowa plyte i taki zonk. A jaka temp przy max obciazeniu ?? Z tym uzyciem proca to masz faktycznie dziwna sprawe . Obadaj tym procesy Process Explorer Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Wylacz je. Odpal gierki. Wylacz je. Na 2 godziny zostaw kompa niech cos mieli. W miedzy czasie jakies www poprzegladaj i ciah pach udalo mi sie tak, ze jak wylacze wszystko to mam zajetosc CPU 80%niestety fakt, podskoczylo do 55% i 4mb zajetosci pamieci... zachwile przebadam tym programem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koziol Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 obcy : instalacja win98 to takie podejscie na latwizne :) Nawet jesli pozbede sie problemu to nie jest to rozwiazanie. Plyta powinna dzialac pod kazdym systemem W screenie widzicie co sie dzieje wewnatrz procesu SVCHOST.EXE : Moze ktos na cos wpadnie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 koziol wydaje mi sie ze mam winnego nazywa sie on: GMTService.exe sprawdz process explorerem czy posiadasz takie cos. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koziol Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 zajmoje 0% czasu zegara i 120 KB pamieci to nie to. To napewno cos z SVCHOSTA czyli jakas usluga w nim zawarta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 wyzuc XP zainstaluj 2k i po problemie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Koziol ale zaryzykuj i skasuj ten exec (on laduje sie zawsze z windowsem) u mnie momentalnie zniknelo kilka svchostow !. Narazie zaden nowy sie nie pojawil. Naprawde to moze byc to poniewaz jest to cos od gigabyta - jak wskazuje ikona, jakis progs do obslugi plyty/chipsetu. Moze... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...