Skocz do zawartości
Koziol

Pentium 4 : Posiadacze tego procka (i nie tylko) - pomozcie

Rekomendowane odpowiedzi

Po 2 godzinach testow okazalo sie ze dziala :)

A wiec podaje rozwiazanie zagadki :P

Smutna wiadomos nikomu z Was nie udalo sie wygrac szescipaczka wiec do wora sam go wypije bez Was :P

Analizowalem prcesy a dokladniej skupilem sie nad SVCHOSTEM pod programikiem PROCEXP i co sie dzialo tym :) Doszedlem do wniosku ze przyczyna nie lezy po stronie uslug windowsowskich tylko jakiejs aplikacji, ktora dziala niezaleznie. Jako, ze nic nie robilem na kompie i chodzil tylko programik GMT.EXE zaczalem sie jemy przygladac. Teoretycznie nie szkodliwy : spod menadzera zadan zajetosc CPU 0%, zuzycie pamieci 120 KB wiec grosze. Ale to nie wszystko :) Owy genialny programik jest programem dzialajacym spod konsoli windy a nie jak w przypadku MotherBoardMonitor, ktory dziala niezaleznie. On wlasnie obciazal i rejestrowal zmiany zachodzace z napieciami, temperaturami itp. plyty glownej. Z czasem konkretnie potrafil zasmiecic zajetosc CPU.

No to go od razu KILL i co widze ??

SVCHOSTY wszystkie po 0% :)

A wiec posiadacze tej plytki NIE INSTALUJCIE PROGRAMU GIGABYTE'a :

M O T H E R B O A R D M E N A G M E N T U T I L I T Y albo cos w tym stylu :P

Tyle zabawy z takim gownem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tesh mam p4 ale ja mam problemy z czym innym ... co chwile mi sie zawiesza komp :( wydaje mi sie ze to hdd wogule niemoge prawie zadnej gry zainstalowac bo sie zawiesza. Jush instalowalem inne windy i wszystkie updaty tesh i <span style="color:red;">[ciach!]</span>o...

A słyszysz takie metaliczne chrupanie z dysku jak ci sie komp zawiesza ?

Tez miałem WD tyle ze 6Gb i miałem problem gdy coś przegrywałem/instalowałem to mi się komp wieszał i dysk brzeczał. Dysk był na servisie 3 tygodnie i nie stwierdzili usterki - dopiero gdy pokazałem na ich oczas jak się zawiesza to zrozumieli o co mi chodzi - Pałki!.

Spóbuj uruchomic program do mierzenia predkości dyku jeśli sie bedzie zawieszał lec do servisu.

Pozdro

No ja zabardzo niesłyszałem chrupania :D ale bardzo czesto mi sie zawiesza. Znasz morze jakis program do mierzenia predkosci dysku? Bo morze przy nim sie zawiesi i wtedy u nich morze mi sie uda zaprezentowac :).... Pozdrowionka :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...