Skocz do zawartości
mr. maciek

Słabe Wyniki W 3dmarkach Na 6600gt

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

mam takiego kompa

Operating System Microsoft Windows XP

DirectX Version 9.0

Mobo Manufacturer Gigabyte Technology Co., Ltd.

Mobo Model GA-7VT600

AGP Rates (Current/Available) 8x / 4x 8x

CPU AMD Athlon 2500+ (1836Mhz)

FSB 167 MHz

Memory 1024 MB

Graphics Chipset NVIDIA GeForce 6600 GT

Driver Name NVIDIA GeForce 6600 GT

Driver Version 6.14.10.7730

Video Memory 128 MB

a wyniki to

3dmark 2001 SE 13041 3D marks

3dmark 2003 7046 3D marks

3dmark 2005 3224 3d marks

Coś jest nie tak przecież powinno być przynajmniej o te 20% więcej :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przestaw w "Ustawienia ekranu nView" na "Wyświetlacz pojedyńczy". Jeśli jest "Klon" to zabiera to trochę wydajności.

Inna sprawa to "Ustawienia wydajności i jakości" sterownika. Wszystko powyłączane i "Wydajność systemu" na "Wysoka wydajność", wtedy masz trochę punktów w 3Dmark-ach więcej. Tak testuje większość osób i tak podają wyniki, wtedy możesz porównywać.

Do grania to oczywiście "Wysoka Jakość" grafiki plus AntiAliasing i Anisotropic Filtering w zależności od możliwości sprzętu w poszczególnych grach.

Do tego pozostaje podkręcanie karty i/lub wymiana procesora (płyty) na szybszy :D

..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A oto maja recepta

1. Zrob formata

2. Zanitaluj najswizsze stery do mobo ( najswieższe rozpozanasz po czerwaonych skrzelach i nie bedze koło nich much :P:))

2. Zainstaluj stery do grafy (najlepiej z tad je zassac CLIK)

3. Zainstaluj sobie riva tunera albo krec przez stery o 10Mhz i rub test 3dmarkiem i tak do pierwszych atrów i po markach sprawdzaj temperatóre kary jak przekroczy 100*C to sustaw standartowe zegarki :)

4. A procka ustaw na 11*200 (3200+) to jest jego standatrowe taktowanie tylko ze 2500+ ma je zanizone zeby był tanszy :)

Taką recepte poleca Goźdzkowa woec jest tak samo dobra jak etopiryna :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prosta sprawa ja tez mam tą grafike ale wiesz co zobacz czy w vtunerze nie masz ustawionego procka na 300MHz zamiast na 500MHz u mnie tak bylo ale nie zmierzylem przed tylko po i mam 9300pkt w 3dmarku 2003

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prosta sprawa ja tez mam tą grafike ale wiesz co zobacz czy w vtunerze nie masz ustawionego procka na 300MHz zamiast na 500MHz u mnie tak bylo ale nie zmierzylem przed tylko po i mam 9300pkt w 3dmarku 2003

1532012[/snapback]

A jaki masz proc i ile ramu bo ja ma A642800+;512 Ram DDR400, nie kręcony GF6800 w trybie Enhanced 350/800 i nie odblokowany bo potoki mam uszkodzone i mobo GA-K8VT800 mam w 3D Marko03 9338pkt. Podkręcałeś coś??

Edytowane przez Cyna58

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1532012[/snapback]

dopiero teraz to zauwazyłem, o rotfl ale jesteś lol :lol: :lol: :lol: :lol:

to sa ustawienia zegarów dla 2D (300mhz) i 3D(500mhz) i nv ma coś takiego jak dynamiczne przetaktowanie, gdy właczasz program/gre 3d to karta przechodzi w tryb 3d i podwyrza taktowanie do 500mhz proste ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi