Skocz do zawartości
Ralph007

Zniszczony Procesor

Rekomendowane odpowiedzi

Wie ktos moze co zrobic z takim problemem?

Dołączona grafika - Procek ma z tyli takie bolce jakby ( nie smiac sie nie znam sie na tych sprawawch) i dwie z tych igielek sie odlamaly, niektore sa lekko wygiete. Czy mozna to jakos naprawic, by ktos np to przylutowal lub chociaz sprzedac komus taki procesor, moze komus sie przyda i bedzie potrafil to naprawic. Nie chce mi sie wierzyc, ze z tego powodu bede musial wymieniac procka... Prosze o pomoc

PS. Niestety, gwarancja na procka juz sie skonczyla ...

PS2. Na tym forum nie znalazlem podobnego klopotu, mysle ze jestem ewenementem na skale swiatowa :/ ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musisz wymienić.

Gwarancji i tak by Ci nie uznali.

Sprzedaj oczywiście jako uszkodzony(www.allegro.pl), dostaniesz jakies grosze.

Edit:

Powiedz jak wyłamałeś te nóżki (zawsze mnie ciekawiło jak ludzie to robią).

Edytowane przez Bartek-83

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz próbować sztukować te 2 nóżki w sokecie jeśli je masz :).

Pixelik  Napisano Dzisiaj, 16:41

ale chyba to co ty mowisz to nie dotyczy tego foto icon_wink3.gif a jak nuszki  polamales czy masz wygiete to mozna prubowac prostowac i dolutowac je ale to juz nie taka prosta sprawa:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nom gwarancji by nie uznali bo to moja wina, a lutownika to nie znajde raczej. Ten na zdjeciu to inny procek z neta znalazlem tylko jakies foto zebyscie wiedzieli o co chodzi. Probowalbym je prostowac jakos ale co z tego jak dwa bolce sa odwalone, a ktos musialby miec super lutownice by to zrobic, nie mowiac o tym ze trzeba miec taki sam material :/ Lipa, tyle kasy w bloto, 2 lata temu kupilem kosztowal 800 zeta, ehh... Bede musial szukac jakiegos innego Pentiuma 4 bo taka mam plyte glowna. Znajde cos do 400 zeta?

Edit>

Pixelik-> Nie przylutuje bo nie mam tych nozek ;/ A nie mam takiego materialu, nawet gdybym mial to to jest strasznie male i trzeba bardzo dobrego fachowca :/

Bartek>Przy odczepaniu procka od plyty glownej cos zachaczylo, sam dokladnie nie wiem, jestem wkurzony na maxa :mur: ...

Edit2>

W sumie moze ktos by go kupil za 200 zloty jakies, dzialalby sprawnie zeby ktos te 2 nozki sobie skombinowal...

Edytowane przez Ralph007

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyprostuj pozostałe nóżki, tylko bardzo delikatnie. Może pójdź do zegarmistrza.

Potem wsadź procka i sprawdź czy działa.

Kiedyś instalowałem dodatkowego Xeona 3,4 do serwera Proliant DL 380 G4, który miał wyłamane dwie nóżki. Procek chodzi ok do dziś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znajdź może jakiś stary proc, i z niego weź brakujące nóżki?!

Spróbuj też jak pisał przedmówca czy działa bez nich.

Ciężka sprawa...sam prawie połamałem nóżki w swoim A64 przy zakładaniu...:-(

Powodzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wie ktos moze co zrobic z takim problemem?

Czy mozna to jakos naprawic, by ktos np to przylutowal lub chociaz sprzedac komus taki procesor, moze komus sie przyda i bedzie potrafil to naprawic.

1531179[/snapback]

Możesz udać się np. do jubilera i spróbować tam szczęścia.... Ewentualnie samodzielana zabawa z lupą i lutownicą. :wink:

Nie chce mi sie wierzyc, ze z tego powodu bede musial wymieniac procka...

Zależy...

PS2. Na tym forum nie znalazlem podobnego klopotu, mysle ze jestem ewenementem na skale swiatowa :/ ...

1531179[/snapback]

Ewenementem na skalę światową to napewno nie jesteś, bo zdarzają jeszcze gorsi... Nie znalazłeś podobnego poblemu????? - bez urazy, ale szukać to za bardzo nie umiesz, albo w ogóle nie szukałeś... :? :blink: :angry:

urwane nóżki od P4-2,4GHz

BRAK NÓZEK W P4 3,2GHZ

Celeron Prescott 2.4GHz Bez Trzech Nóżek...

Poczytaj te tematy, bo powinny Ci pomóc... :wink:

Edytowane przez Kosiarz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie takie rzeczy mozna lutować.... Jest to do zrobienia. Szukaj, myśl, a dasz rade go ożywić. Z lutownicą to rzeczywiście trzeba ostrożnie, co nie oznacza ze nie mozna w ogole. Moze jest na forum ktoś z twojego miasta i moze ci pomoc...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi