Skocz do zawartości
SZZCZYPIOR

jakie chłodzenie do 1700+xp!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

mam zamiar kupić amd 1700+ i zastanawiam sie jakie coler zastosować!!volkano7 czy coś z titana!!tylko abym nie miał suszarki!!! co radzicie!!

Moj kolo ma XP 1800 + nie kreci go i uzywa titanka. Od 2 miesiecy tak

ma i jest dobrze. Komp u niego ma upy po kilka dni i buja sie stabilnie

ale nie ma tam nic @ :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pare tygodni temu też kombinowałem, w końcu wybrałem Titana i jestem Hapy :D Temperatura nie przekracza 48C (XP1700@11x158), praca w miare cicha, a cena wręcz promocyjna 50 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:lol: Zalman 6000CU jka masz kase sam mam jestem zadowolony chesz miec super cicho to dajesz przelotke :lol: umnie na noralnym podłaczeniu

51 ale mam 1700+@2000+ :lol: przy właczeniu przelotki 53 wszystko full stabil i fajny wyglod ma :o) polukja sobie

http://www.4max.com.pl/index1024.htm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja polecam Zalman 6000Cu u mnie temperatury tak:

otwarta obudowa:

11V(bo przez fanmate) - 40 po ostrym grzaniu

minimum(to jest chyba 5, nie pamietam, w kazdym badz razie 1400 obr. mam wtedy) - 45 po ostrym grzaniu

zamknieta obudowa:

11V - 46 po rzaniu

minimum - 50 po grzaniu

Przy maksymalnych obrotach slychac go troche(no mi akurat zaglusza go karta graficzna...), ale jak dasz ponizej 1800 obr to tylko cichy szum, przy zamknietej obudowie praktycznie nieslyszalny.

Ps. Ja to mam na AS3 i CS, pasty ktora jest razem z zalmanem nie polecam - nie mam zastrzezen do jej konsystencji ale jest spewnoscia mniej wydajna od AS3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...