Skocz do zawartości
blog

Win98 I Dos

Rekomendowane odpowiedzi

Mam win98 posciagalem pare starych gierek pod dosa, odpalilem cos tam... c/windows/tryb_dos, komp sie zrestartowal odpalil w dosie, pogralem i teraz wracam do windowsa: c/windows/win naciskam na (T)ak restartuje sie znow w dosie. Z F8 w ogole nic nie pokazuje. Pytanie brzmi, jak moge wejsc inaczej do windowsa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość obibok1

Mam win98 posciagalem pare starych gierek pod dosa, odpalilem cos tam... c/windows/tryb_dos, komp sie zrestartowal odpalil w dosie, pogralem i teraz wracam do windowsa: c/windows/win  naciskam na (T)ak restartuje sie znow w dosie. Z F8 w ogole nic nie pokazuje. Pytanie brzmi, jak moge wejsc inaczej do windowsa?

1531217[/snapback]

jest jeszcze komenda restart, ale nie wiem czy to cos pomoze... (zamiast komendy WIN)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie o to chodzilo, jestem juz po formacie ale na przyszlosc jakby ktos znal odp moglaby sie przydac. po awaryjnym wejsciu do windy w opcjach wszedzie pisalo ms-dos. ktos mi powiedzial ze zmienil sie plik (bodajze) config.sys bo komp potrzebowal mniejszej ilosci pamieci do tych gier potem juz sam nie umial sie przestawic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze troche zamotana historia, musisz to dokladniej opisac... Wydaje mi sie ze odpaliles sobie dosowa gre w windowsie ktore miala za malo pamieci i uruchomila sie w dosie... Po powrocie do windowsa chciales jeszcze raz ja uruchomic i pokazalo ci sie okno z 2 odpowiedziami tak i nie... Wybrales tak i znow ci sie dos uruchomil. Chcesz aby gra ci chodzila w windowsie?? Boze sam sie juz zamotalem... napisz o co ci chodzi

Wystarczy zmienic w opcjach aby windows wymuszal na aplikacji uruchamianie sie w win98 a nie w dosie.. ale do tego najczesciej trzeba ograniczyc albo zwiekszysc pamiec.

Przepraszam za bledy... dyslekcja :P dysortografia i wogole :D (niechce mi sie sprawdzac pisowni sorki poprawie sie)

Edytowane przez Ebranox

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi