Skocz do zawartości
MatI

Clic - dobre bo polskie - czyli Polski wozik po 16 latach!!

Co myslisz o nowym clicu??  

1. 1. Co myslisz o nowym clicu??

• Jest super
      7
    • Ujdzie ...
      7
    • Totalny szajs
      5
    • Nie mam zdania
      3

Rekomendowane odpowiedzi

Ogólnie to cała ta inicjatywa z polskim autkiem bardzo mi sie podoba, ale chciałbym zobaczyć jak będzie ono wyglądać :D czy mógłby ktos zapodać jakieś linki ze zdjęciami clica, a wogóle to czemu clic>>> click <<< to by było super :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na prośbę N!ck-a zdjęcie Clik-a!! Nie wiem mi tam się podoba tylko na tym zdjęciu robi wrażenie takiego mało masywnego (ale słaba jakość zdjęcia) :lol:

Oddzielny adres do zdjecia: http://kiosk.onet.pl/_i/artykuly/0211/clic.jpg

W sieci znalazłem tylko to foto ;)

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... czy mógłby ktos zapodać jakieś linki ze zdjęciami clica, a wogóle to czemu clic>>> click <<< to by było super :D

jutro zobacze może będe miał dostęp do skanera to zeskanuje ten artukoł, tam jest to troszke dokładniej opisane i są fotki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mi to już teraz zwisa czy ten samochodzik będzie się nazywał clik czy sik ważne, że będzie produkcji POLSKIEJ jak to powiedział Pompej!!! Będzie też produkowany w Polsce dzięki czemu ludzie znajdą pracę!!! Mam tylko nadzieję, że rządy siwuska Milerka (przepraszam zwolenników Millera i SLD-UP) nie spieprzą dobrego pomysłu na miejsca pracy i inwestycje w i tak biednie wyglądającym naszym kochanym kraju!!! Pozostaje mi więc tylko życzyć tym ludziom żeby projekt się udał i żeby zaczęto produkować autko!! :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oki słabe bo słabe ale zrobiłem kilka fotek (kamerą :( )

clic w wersji dwuosobowej :

Dołączona grafika

mały szkic:

Dołączona grafika

dwie wersje clic'a:

Dołączona grafika

wizja nowego Poloneza :

Dołączona grafika

i znowu clic:

Dołączona grafika

limuzyna która ma być w przyszłości produkowane przez tycz samych zapaleńców:

Dołączona grafika

sorki za jakość ale mam tylko kamerke jutro może porobie skany

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Qrna ten polonez to wygląda co najmniej jak jakiś dobry amerykański pick-up a ta limuzyna to imitacja Aston Martina (ciekawe czy można kupić sobie wymienną obudowe X-press On i założyć na starego poloneza hmmm.... muszę aż zadzwonić do dilera ;))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciekaw jestem jak wygladaja crashtesty tego cus :?

jak by nie wyglądały i tak będą lepściejsze od testów seiczento (w tym wozie lepiej umrzeć niż przeżyć wypadek :evil: )

BTW - mi podoba się ten projekt bardzo i mu będę kibicował.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chryste Panie, jak mozna w XIX wieku cos tak ochydnego skonstruowac, oczywiscie popieram inicjatywe.

Rownie maly Smart - podobnych chyba rozmiarow wyglada pieknie, ale to nasze - bueeee.

No chyba ze to ekperyment w styly Multiply (rownie brzydki samochod wg mnie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Borewicz wiecznie żywy.

jak myślicie kto za 15 tyś(optymistycznie) kupi takie mikro paskudztwo, bo ja nie znam nikogo. Będą woleli kupić "wielkiego" choldzwagena poskładanego z czterech.

A tak poważnie to dla mnie jest ciut za mały.

Inicjatywę jak najbardziej popieram.

qra 1.9GLD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Borewicz wiecznie żywy.

jak myślicie kto za 15 tyś(optymistycznie) kupi takie mikro paskudztwo, bo ja nie znam nikogo. Będą woleli kupić "wielkiego" choldzwagena poskładanego z czterech.

qra 1.9GLD

ja uważam, że każdy segment rynku saochodowego powinien być zapełniony i skoro jest popyt i potrzeba posiadania małego autka miejskiego to czemu nie? zauważam tendencję krytykowania tegto pomysłu tylko dlatego że wóz jest mały 8O . i okej - takie woziki powinny jeździć po mieście, dlaczego jesteśmy takimi macho i każdy sobie wyobraża, że fura jak już powinna mieć 5,5 metra długości?

a projekt bardzo mi się podoba - jest naprawdę oryginalny, multipla jaka by nie była (ta autko akurat mi się nie podoba) ale jest też oryginalna i na pewno ulic nie szpeci. przez lata szarzyzny to co kolorowe i inne traktowaliśmy jako dziwadła co najmniej i dlatego otoczenie wygląda tak jak wygląda. jak wóz to musi byc srebrny metalik (koniecznie przybrudzony), dżinsy, szara lub granatowa kurtka, ewentualnie skoora, i można by wymieniać w nieskończoność, budynek żólty z ceglanym cokołem, eh...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Borewicz wiecznie żywy.

qra 1.9GLD

ja uważam, że każdy segment rynku saochodowego powinien być zapełniony i skoro jest popyt i potrzeba posiadania małego autka miejskiego to czemu nie? zauważam tendencję krytykowania tegto pomysłu tylko dlatego że wóz jest mały 8O . i okej - takie woziki powinny jeździć po mieście, dlaczego jesteśmy takimi macho i każdy sobie wyobraża, że fura jak już powinna mieć 5,5 metra długości?

a projekt bardzo mi się podoba - jest naprawdę oryginalny, multipla jaka by nie była (ta autko akurat mi się nie podoba) ale jest też oryginalna i na pewno ulic nie szpeci. przez lata szarzyzny to co kolorowe i inne traktowaliśmy jako dziwadła co najmniej i dlatego otoczenie wygląda tak jak wygląda. jak wóz to musi byc srebrny metalik (koniecznie przybrudzony), dżinsy, szara lub granatowa kurtka, ewentualnie skoora, i można by wymieniać w nieskończoność, budynek żólty z ceglanym cokołem, eh...

Nie chodzi mi oto że musze mieć klime skóre i komure.

aby po mieście jeździć tak małym autkiem( co jest super sprawą z powodu parkowania) to jeszcze trzeba mieć inne powiedzmy do "wożenia rodziny", sam poruszam sie poldolotem bo dość często muszę jechać w 4 lub 5 osób, w dodatku bardzo go lubię jednak,ponad tona to nie to samo co 500kg i sam moge sobie w nim pogrzebać

Nie pisałem że popieram klepania przystanków autobusowych pościąganych z niemiec tylko poprostu znam takich ludzi, sam nie odważył bym się w coś takiego wsiąść, dlatego jeżdżę poldkiem a nie np VW za tą samą kaskę.

Co do autka z tematu to mogliby się pofatygować do człowieka który projektował Beskida(protoplasta Twingo), co prawda miałby znacznie mniej kontrowersyjny wygląd ale za to lepiej zaprojektowaną aerodynamikę.

Jeżeli chodzi o multiplę to bardzo mi się sprawdza jednak jazda w nocy to porażka, stare maluchy lepiej oświetlały drogę( oczywiście gdy nie możemy użyć tych górnych lamp drogowych).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ee, sorki nie piłem do ciebie - akurat podoba mi się to podejście, ze lepiej nowe autko mieć niż jego krzyżówkę z przystankiem (brawa dla artystów mechaników :twisted: ), hehe, chciałem tylko zauważyć nasze tendencje - na przykładzie wszystkich.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podstawowa wersja Cilca ma kosztować około 10 tyś zł wersja 3 osobowa z ABS'em poduszkami i czymś jeszcze około 20 tyś

Ta wersja najtańsza za ok. 10 tys zł na pewno miała będzie 1 poduche bo w Polsce jest nakaz sprzedaży samochodów z conajmniej 1 poduszką!! Inaczej nie dopuszczą clika do sprzedaży!! Ale z drugiej mańki to dobrze dla nas :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

blahahahahah coto ma byc niemoge no ROTFL bleheheh to coś wygląda jak jeden z tych chińskich pierdafonów, jakbym potrzebowal hulajnogi to bym kupil w markecie. DO miasta nejlepsiejszy Fiat Seicento nie ma ciach!a we wsi jak mawiał połeta .........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi