UpSs Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 (edytowane) Mam 2 kosci jedna zesloroczna pc3200 256 i 2 dni temu kupilem tez 400mhz ale juz 512. Wszystko stoi na tej biednej plycie z okrojonym biosem. Poprzednio jak mialem tylko jedna kostke to szla calkiem z duzym wspolczynnikiem mhzow ale teraz startuja mi jak ustawie automatyczne wykrywanie Dram frequency i ustawiaja sie same na 200Mhz po tym. Wczesniej wykrecilem tego amd 2200 ze mi pokazywalo sie przy starcie 2600 a przed chwila calkiem niewinnie dorzucilem 2 mhz z wylaczonym auto i ciemnosc na monitorze. Jak znacie odpowiedz to mnie pokierujcie jakos prosze co zrobic zeby jeszcze zeby cos z nich wyciagnac wiecej. Aha 1 more question angielski znam i sie orientuje co tu jest napisane poza tym cl1 cl2 cl3 "Tip T100 - Large memory systems (1GB or greater) should use Registered/Buffered memory, especially if more than 2 are installed on the same channel. This improves signal quality by reducing the load on the chipset channel. While these modules add an extra clock delay due to the on-board buffers (thus CL2 effectively becomes CL3), the stability will be worth it. Server chipsets with many memory slots generally require Registered memory. SiSoftware Sandra Help File" czy to oznacza mniej wiecej pozycje wzgledem siebie na miejscach na kosci ram w plycie? ze wypadalo by przerwe zrobic? czy zle kombinuje wnosze o wykasowanie topkiu ktos mi wytlumaczyl na quakenecie ze wszystko jest ok :] Edytowane 5 Lipca 2005 przez UpSs Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 Przez jakiś czas miałem tego ECS'a jak mi padł mój Asusik i przy FSB 200 komp mi sie wieszał (dla pamięci i proca, podczas gdy na asusie było ok)... A jeszcze o/c na tej płycie, nie pociągniesz chyba wyżej, ciesz sie z tego co masz. To mobo to low-end :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...