Skocz do zawartości
mb_asasello

Dobór Kolorów, Prosze O Pomoc.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Biorę się za moda (właściwie jest on juz w trakcie - poszlo juz z pol kilo szpachli i pare tarczek od dremela :D , ale foty wrzucę jak wszystko będzie gotowe) i mam problem. Mianowicie nadszedł czas na malowanie wnętrza obudowy. Chce środek machnąć na pomarańczowo farbą UV - reaktywną z allegro, natomiast wszystkie molexy, oploty, taśmy zrobić zielone UV-reaktywne (+ oczywiscie 2 katody).

I tu pojawia się moje pytanie - czy ktoś z Was ma może podobny dobór kolorów w obudowie? Zasadniczo chodzi mi o to, czy to nie bedzie wygladac jakby mi ktoś g*.*no przez wentylatorek do obudowy wpuścił ( i to takie niezdrowe: żółto - pomarańczowe :) ???

Wszystkich "doświadczonych" i "wielkich" modderów proszę o powstrzymanie sie od rad w stylu "zrób i zobacz jak będzie wyglądać" bo sam już na to wpadłem, że jak zrobię to zobaczę. Tyle, że całośc (farba, oploty, molexy, katody) będzie mnie sporo kosztować i nie mam na tyle funduszy, żeby po skończeniu moda dojść do wniosku, że wygląda on jak wspomniana wczesniej qpa i wywalic wszysto na śmietnik.

Dziękuję za rzeczowe rady i pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

buahahaha :D

co racja to racja.

postaraj sie utrzymac jeden kolor albo kolory ktore po zmieszaniu wygladaja sensowanie.

wez jakies farbki i zmieszaj wybrane dwa kolory. bedziesz mial efekt jak to wyjdzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi